שתף קטע נבחר

קנדה ואוסטרליה פרשו מטוקיו 2020

אחרי שהוועד האולימפי הבינלאומי הודיע כי יחליט בתוך חודש אם לקיים את המשחקים האולימפיים או לדחותם הודיעו שתי המדינות כי לא ישלחו ספורטאים ליפן: "לא מדובר רק בבריאות שלהם, אלא בבריאות הציבור"

הוועד האולימפי הודה אתמול (א') לראשונה באופן רשמי שנבדקת האפשרות לדחות את המשחקים האולימפיים בטוקיו 2020, אשר אמורים להיפתח בסוף חודש יולי, בעקבות התפשטות נגיף הקורונה ברחבי העולם.

 

הלחץ מצד ספורטאים בכירים וגורמים נוספים, אשר טענו כי במצב הנוכחי בו נמצאים תושבים רבים ברחבי העולם בהסגר, רבים נדבקו ויותר מ-13,000 איש כבר מצאו את מותם ומדינות רבות סגרו את שעריהן אין טעם לקיים את המשחקים כרגיל, עשה את שלו. יחד עם זאת, בהודעה נאמר שרק בעוד כחודש עשויה להתקבל החלטה סופית.

  

אזרח יפני בטוקיו (צילום: :רויטרס)
אזרח יפני בטוקיו(צילום: :רויטרס)

 

כל זה הספיק לאוסטרליה וקנדה, שכבר הודיעו שלא ישלחו את הספורטאים שלהן למשחקים. "לא מדובר רק בבריאות הספורטאים, אלא בבריאות הציבור", נאמר בהודעה שפרסם הוועד האולימפי הקנדי. ראש המשלחת האוסטרלית, איאן צ'סטרמן, שארצו ביקשה מהספורטאים במדינה להתחיל להתכונן לתחרויות ב-2021, אמר: "ברור שלא ניתן לקיים את המשחקים ביולי".

 

נבחרת קנדה בכדורגל נשים לא תגיע (צילום: getty images) (צילום: getty images)
נבחרת קנדה בכדורגל נשים לא תגיע(צילום: getty images)

 

ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, התייחס להודעת הוועד האולימפי הבינלאומי מאתמול: "אם יהיה קשה לקיים את המשחקים, יכול להיות שלא תהיה לנו ברירה אלא לשקול את דחייתם". עד ליום ראשון בבוקר נרשמו 37 מקרי מוות ביפן בעקבות מחלת הקורונה ו-1055 נדבקים.

 

מושלת טוקיו יוריקו קויקה (צילום: :AFP)
מושלת טוקיו יוריקו קויקה(צילום: :AFP)

 

נשיא הוועד הפראלימפי הבינלאומי (IPC), אנדרו פרסונס, גיבה את ההחלטה: "הIPC, אני והתנועה הפראלימפית כולה, תומכים באופן מלא בהחלטת הוועד האולימפי הבינלאומי לבדוק את התרחישים הפוטנציאליים ביחס למשחקים האולימפיים והפראלימפיים בטוקיו 2020, כולל דחייה".

 

"חיי אדם חשובים בהרבה מכל דבר אחר, וכרגע חיוני שכולם, כולל ספורטאים, יישארו בבית כדי למנוע את התפשטותהמחלה הנוראית שמשפיעה על הקהילה הגלובלית. ביחס למשחקים, הבריאות והרווחה של כל אחד מהנוכחים נמצאים בעדיפות ראשונה וקבלת ההחלטה הזו היא בהחלט הדבר הנכון בהתחשב במצב חסר התקדים שעומד בפנינו כיום. ארבעת השבועות הקרובים הם זמן מספיק על מנת לבדוק אם המצב הבריאותי העולמי ישתפר, תוך מתן חלון הזדמנות לבחון תרחישים שונים אם יש לשנות את תאריכי המשחקים. כפי שאתם יכולים לדמיין, שינוי פוטנציאלי של התאריכים למשחקים האולימפיים והפראלימפיים הוא אתגר לוגיסטי עצום, וה-IPC יתמוך ב-IOC בכל שלב".

 

ראש ממשלת יפן שינזו אבה (צילום: EPA)
ראש ממשלת יפן שינזו אבה(צילום: EPA)

 

מי שעוד הצטרף לגיבוי ההודעה הוא הוועד האולימפי הבריטי (BOA) שבירך על ההצהרה. יחד עם זאת, היו"ר סר יו רוברטסון הוסיף: "אנו קוראים לקבלת החלטות מהירות לטובת הספורטאים שעדיין עומדים בפני אי וודאות משמעותית. ההגבלות הגבילו את היכולת של ספורטאים להתמודד בתחרויות ברמה וזה לא נראה מתאים להמשיך לקראת המשחקים האולימפיים בסביבה הנוכחית".

 

ראש מרכז ארגון הבריאות העולמי, לארי גוסטין, צייץ: "יהיה זה חסר אחריות לחלוטין לקיים את המשחקים האולימפיים ביולי. תארו לעצמכם אם היו משחקים כעת. אף אחד לא היה יכול לקבוע שזה בטוח או בר ביצוע. כמעט כל הגבולות סגורים; חברות תעופה עצרו טיסות, מיליונים מסתגרים בבתים, יש התרחקות פיזית ומקרים שזינקו באירופה ובצפון אמריקה. אם לא היו דנים בכך עכשיו, האם נוכל לחזות בביטחון שזה יהיה בטוח עד 24 ביולי?

 

אשלי בארטי מאוכזבת (צילום: AFP)
לא תגיע הקיץ לטוקיו. אשלי בארטי(צילום: AFP)

 

"גם אם מספר מקרי נדבקי הקורונה יירד בחדות באסיה, ארה"ב ואירופה עשוי שיעור ההדבקות לעלות באפריקה, המזרח התיכון ואמריקה הלטינית. האולימפיאדה היא אירוע עולמי עם המונים ברחבי העולם. יש כל כך הרבה דברים על הקורונה שאנחנו לא מכירים ולא נדע עד הקיץ. בהנחה שמרחקים פיזיים ומגבלות נסיעה יעילות, איננו יודעים מתי ניתן יהיה לקיים את המשחקים אותם בבטחה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אזרחית יפנית בטוקיו
צילום: רויטרס
מומלצים