שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

סטודנטים לסיעוד זועמים על ביטול בחינת ההסמכה: "ויתרו עלינו"

התפשטות הנגיף קורונה הובילה לביטול הבחינה שתוכננה להיערך בתחילת אפריל. מסיימי המסלול זועמים: "כמו שייקחו חיילים לשדה הקרב ולוחם בסיירת מטכ"ל יישלח לארוז חבילות". משרד הבריאות: "תבוצע הערכת מצב"

"עשינו את כל הבחינות, סיימנו את הסטאז', זה כל כך מתסכל". יאיר רוזנהפט (35), סטודנט לסיעוד בבית החולים איכילוב בתל אביב ותושב בני ברק, סיים אתמול (יום א') בידוד ביתי למשך שבועיים לאחר שנחשף במסגרת לימודיו לחולה בנגיף קורונה. בדיוק במקביל הודיע משרד הבריאות לכל הסטודנטים שסיימו את לימודי הסיעוד כי בשל התפשטות הנגיף הוחלט לבטל את בחינת ההסמכה שלהם שתוכנן להיערך ב-6 באפריל. הסטודנטים זועמים: "מערכת הבריאות מוותרת עלינו".

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

משמעות ההחלטה היא שמאות סטודנטיות וסטודנטים לא יוכלו לטפל בעתיד הקרוב בחולים וליישם את הידע שקיבלו במסגרת הלימודים והסטאז'. "אנחנו האחים והאחיות שעומדים להצטרף לחזית בעוד שבועיים, ביטלו לנו את בחינת ההסמכה", אמרו בוועד הסטודנטים בתגובה להחלטת משרד הבריאות. "במקום לקבל אלפי אחים ואחיות חדשים הם פשוט מוותרים עלינו".

 

עוד אמרו בוועד: "הסטודנטים לסיעוד היו אמורים לעבור את הבחינה, למרות שהמשרד ביטל את הבחינות עבור יתר המקצועות הרפואיים, ולקיים אותם במתכונת מצומצמת. למרות זאת הוחלט ברגע האחרון לבטל את הבחינה ולקרוא להם 'להתנדב' כסטודנטים בשכר בעבודות כמו מתן מידע לאוכלוסייה, סיוע לחולים מאומתים ועוד".

אורי רוזנהפט ()
"כל כך מתסכל". רוזנהפט

 

רוזנהפט, הסטודנט לסיעוד באיכילוב, אמר: "תארו לכם לוחם בסיירת מטכ"ל שעבר את כל המסלול והגיבוש, עבר את כל הבחינות, ויום לפני ההשבעה פורצת מלחמה. כולם יוצאים לשדה הקרב ואותו מגייסים לקפל מצנחים או לארוז חבילות מזון.

 

"אנחנו לומדים את המקצוע כדי לתת מעצמנו. שלחו לנו מייל כדי להתנדב בשכר בתפקידים בהם יכולים לקחת כל אדם מהשורה. אפשר לקחת לזה טירונים בשנה א' לסיעוד".

 

הוא הוסיף: "משרד הבריאות מנהל את המצב הוא תוך כדי תנועה, ללא מחשבה על העתיד. כל יום שעובר עוד ועוד צוותים רפואיים נשלחים לבידוד. אז יבקשו מאיתנו לתרום כשכבר לא יהיה כח אדם מנוסה ומיומן שידריך אותנו?".

הילה חוט ()
"באותה נשימה ביקשו מאיתנו להגיע ולתרום כסטודנטים". חוט

הילה חוט (32), סטודנטית לסיעוד בבית החולים שיבא בתל השומר ויו"ר ועד הסטודנטים ותושבת גני תקווה, סיפרה: "עבדתי במד"א במשך כ-14 שנים כחובשת ונהגת אמבולנס ורציתי להתקדם מקצועית ולתרום עוד יותר מעצמי. כשהבנו מה קורה פחדנו שהבחינה תתבטל כי הודיעו על ביטול הבחינות לקלינאיות תקשורת, פיזיותרפיה ועוד. אבל אותנו החריגו.

 

"משרד הבריאות החליט לבחון אותנו בתנאים אחרים - תשעה סטודנטים בכיתה במוסדות הלימוד. כל בתי הספר לסיעוד נערכו לכך. למרות התנאים הקשים המשכנו ללמוד. אבל ביום ראשון קיבלנו הודעה על ביטול הבחינה, ובאותה נשימה ביקשו מאיתנו להגיע ולתרום כסטודנטים".

 

חוט מתרעמת על ההחלטה: "מצד אחד מבטלים את המבחן בגלל המצב למרות שנמצאו פתרונות ומצד שני אומרים 'בואו לעבוד כסטודנטים', בלי מיגון ראוי, בגוב האריות. סטודנטים הרי הם כוח עבודה יותר זול. אנחנו עובדים חיוניים. המבחן חיוני ואין סיבה לבטל אותו. פתרונות יצירתיים לא חסר. משרד הבריאות לא יכול להתנהל כך בזמן שיותר מ-3,000 אנשי צוות רפואי בבידוד".

מיכל סטנדש ()
"אנחנו רוצים לעזור". סטנדש

 

 

מיכל סנדטש (43), סטודנטית בבית ספר זיוה טל בבית החולים שיבא תל השומר ותושבת יהוד, הסבירה כי "זה היה החלום שלי במשך שנים. נפתח קורס ערב בשיבא. אנחנו כבר סיימנו את הלימודים, אחרי סטאז'. זה נכון שכאחים ואחיות חדשים אנחנו נהיה מצוותים לאיש צוות אבל אנחנו בזמן חירום. אני חושבת שאנחנו נהיה יותר יעילים בתור אחים ואחיות מאשר בתור כח עזר, במשרת סטודנט, בלי שום סמכות. אנחנו רוצים לעזור. אבל בתור אחים ואחיות".

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "אנו נערכים לקיום הבחינה הממשלתית בהתאם לכללים המחייבים והנחיות משרד הבריאות לכלל הזכאים לבחינה באופן הדרגתי. מטרתנו היא לבחון את כולם שוב אם ההנחיות יאפשרו זאת. בימים הקרובים לאור הערכת מצב צפויה ניתן הנחיות מדויקות בנושא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"בלי מיגון ראוי, בגוב האריות". הילה חוט
מומלצים