שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

תקועים בקולומביה: אל על בוחנת חילוץ תרמילאים ישראלים

ל-ynet נודע כי אל על בוחנת אפשרות לשליחת מטוס מטעמה לטובת חילוץ עשרות המטיילים הנצורים שאינם יכולים לצאת מהמדינה שבה הוטל סגר מלא בשל המאבק בקורונה. היום: טיסת אל על, בשיתוף משרד החוץ, תחזיר ישראלים מאוסטרליה וניו זילנד

עומס נמל תעופה אל דוראדו בוגוטה קולומביה (צילום: AFP)
טיסות בוטלו, נצורים בקולומביה. ארכיון(צילום: AFP)

פרסום ראשון: אל על בוחנת לשלוח מטוס מטעמה לחילוץ עשרות תרמילאים ישראלים ומשפחות שנתקעו בקולומביה על רקע משבר הקורונה. כך נודע היום (שלישי) ל-ynet. רבים מהישראלים שתקועים בבירה בוגוטה בימים האחרונים, נמצאים מאז אתמול בסגר מלא שצפוי להימשך 19 יום ברציפות.

 

לפי התוכנית, שנמצאת בדיונים בהנהלת אל על, אנשי המבצעים של החברה ינסו לאשר למטוס להמריא לברזיל ולבצע עצירת ביניים בבוגוטה. בשל סגירת השמיים בקולומביה והמרחק הרב מישראל, הדבר מצריך אישורים מיוחדים - מה שהופך את מבצע החילוץ מהמדינה למורכב ומסובך. החלטה בנושא צפויה להתקבל במהלך היום.

 

התפרצות הקורונה - עדכונים אחרונים:

הממשלה תאשר סגר של 80%

עלה ל-1,656 מניין הנדבקים בקורונה בישראל

המדינה לבג"ץ: "לבטל את הצו שהוצא נגד השימוש באמצעי איכון ע"י המשטרה"

בנט הנחה לקלוט כ-260 ישראלים שישובו מאיטליה במלון בטבריה

23 הישראלים שנתקעו בפרו יחזרו בטיסה לאזרחים גרמנים

מתחם נוסף לחיילים בבידוד נפתח בבית החייל בקריית שמונה

גרמניה: מניין חולי הקורונה עלה ל-27,436 בני אדם

עומס נמל תעופה אל דוראדו בוגוטה קולומביה (צילום: AFP)
קולומביה: סגר מלא למשך 19 ימים(צילום: AFP)

עומס נמל תעופה אל דוראדו בוגוטה קולומביה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בוגוטה קולומביה (צילום: רויטרס)
שוטרים וחיילים ברחובות בוגוטה(צילום: רויטרס)

בוגוטה קולומביה (צילום: AP)
נערכים לנוסעים נצורים בשדה התעופה בבוגוטה(צילום: AP)

שלשום הודיעה חברת התעופה הישראלית על טיסות חילוץ נוספות שתבצע השבוע, אחרי שהחזירה ישראלים מפרו ומהודו. מדובר בטיסות שיצאו השבוע לנמל התעופה פרת' באוסטרליה, לעיר סאו פאולו בברזיל, טיסה לקוסטה ריקה ועוד שתי טיסות לנמלי התעופה מומבי ודלהי בהודו.

  

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

אתמול הביעו ישראלים בקולומביה חשש מפי מצב שבו ייאלצו להישאר במדינה ימים ארוכים, לאחר שטיסת חילוץ של מגנוס - בוטלה בגלל מיעוט נרשמים. "אנחנו תקועים כבר כמה ימים בקולומביה, אחרי כמה ימים שחיכינו לטיסת החילוץ של מגנוס", סיפרה דפי שהגיעה למדינה לפני כשבועיים. "ביטלו לנו את הטיסה, אין לנו כרגע דרך להגיע ליעדים אחרים כי השמיים נסגרים בכל קולומביה. היינו בשדה ולא נתנו לנו לצאת". עוד היא אמרה כי לאחרונה מסתובבים שוטרים וחיילים ברחובות. "עד אתמול עוד היה אפשר ללכת לסופרמרקטים, אבל עכשיו כבר אסור", סיפרה.

 

גם עדן, שנמצא בשבוע האחרון בבירה בוגוטה, סיפר על החששות: "אנחנו תקועים בקולומביה וממש חיכינו לטיסה של מגנוס, אבל עכשיו אנחנו מרגישים שתקעו לנו סכין בגב. חמישה ימים חיכינו לטיסה ואמרו לנו שהיא תצא בוודאות, ועכשיו הודיעו לנו שהיא בוטלה. אנחנו בהסגר, בלי אפשרות לצאת או לעשות משהו, ואנחנו לא מבינים מה קורה כי אין טיסות ואין איך לחזור לארץ. המצב הולך ומחמיר מרגע לרגע".

 

מצב חירום בתאילנד, ישראלים יוחזרו מאוסטרליה וניו זילנד

ממשלת תאילנד הודיעה כי מחרתיים, ביום חמישי הקרוב -26 במרץ, יוכרז מצב חירום במדינה. המשמעויות של המצב החדש עבור האזרחים והמטיילים טרם הובהרה, אך משרד החוץ הישראלי חזר על המלצתו לישראלים הנמצאים בה: למצוא נתיבי טיסה לארץ ולצאת מהמקום מוקדם ככל האפשר.

נגיף קורונה בדיקות נמל תעופה בנגקוק תאילנד (צילום: AP)
תאילנד: מצב חירום החל מיום חמישי(צילום: AP)

טיסת אל על יוצאת  מפרת׳ ומחזירה ישראלים מאוסטרליה וניו זילנד (צילום: דוברות אל על)
טיסת אל על מיוחדת מפרת׳ תחזיר ישראלים לארץ(צילום: דוברות אל על)

טיסת אל על יוצאת  מפרת׳ ומחזירה ישראלים מאוסטרליה וניו זילנד (צילום: דוברות אל על)
לראשונה: טיסה ישירה בין אוסטרליה לישראל(צילום: דוברות אל על)
טיסת חילוץ יוצאת  מפרת׳ ומחזירה ישראלים מאוסטרליה וניו זילנד (צילום: שגרירות ישראל באוסטרליה)
230 ישראלים נרשמו לטיסה לארץ(צילום: שגרירות ישראל באוסטרליה)

 

גם בהודו הושג אישור מיוחד משלטונות המדינה להטיס ארצה את אלפי התיירים והתרמילאים הישראלים, למרות הסגר האווירי שהוכרז בה בתחילת השבוע. החל ממחר ייאסרו גם טיסות פנימיות, ובשעות האחרונות פועלים שגרירות ישראל ובתי חב"ד במרוץ נגד השעון בניסיון לאתרם ולהניעם - בין היתר באמצעות מערך הסעות מיוחד - אל נמל התעופה הבינלאומי בניו-דלהי, ממנו ימריאו הטיסות בימים רביעי וחמישי.

 

שליח חב"ד בפושקר, הרב שימי גולדשטיין, סיפר כי כבר כאשר הודו נכנסה למצב החירום התרכזו סביב בתי חב"ד מאות ישראלים, שלא ידעו מה יהיה גורלם. רופא מקומי הגיע לבדוק אותם ולאשר את בריאותם לקראת חזרתם ארצה. אלא שמאז אותרו עוד מאות תיירים, ובמסגרת המאמצים לחלצם הם הולכים ומתרכזים בדלהי ובבומביי לקראת הטיסות המיוחדות. "בדלהי הם נמצאים תחת עוצר מוחלט כשהמקום היחיד שפועל הוא בית חב"ד, וממנו יצאו הסעות מרוכזות אל טיסות החילוץ", סיפר שליח חב"ד המקומי, הרב עקיבא סודרי. הוא הדגיש כי "למרות הכל, האווירה כאן טובה ושומרים על אופטימיות".

 

בנוסף, בטיסות איסוף הסטודנטים מאירופה אמש לנתב"ג - הושבו גם כמה סטודנטים פלסטינים. הם הועברו באמבולנס מישראל לשטחי הרשות הפלסטינית והוכנסו מיידית לבידוד, כמו כלל הסטודנטים הישראלים ששבו לארץ.

 

באוסטרליה, בדומה למדינות רבות בעולם, האפשרויות לצאת מהמדינה הולכות ומתמעטות. היום תצא מהעיר פרת' טיסת אל על מיוחדת, שהוסדרה ואורגנה בשיתוף משרד החוץ, כדי לאפשר לישראלים הרבים המטיילים באוסטרליה ובניו זילנד לשוב ארצה בטרם ייסגרו השערים.

 

שגרירויות ישראל בקנברה ובוולינגטון פעלו באינטנסיביות בימים האחרונים כדי לאתר ולחלץ את מאות המטיילים הישראלים במקום. לטיסה נרשמו כ-230 ישראלים, מתוכם כ- 80 מניו זילנד שכבר הגיעו לפרת'. צוותי שתי השגרירויות הסדירו אישורי כניסה לאוסטרליה עבור הישראלים ששהו בניו זילנד, ועסקו בתיאומים הביטחוניים והלוגיסטיים שאפשרו את נחיתת מטוס אלעל.

 

המצב הקיצוני מאופיין גם באנקדוטה היסטורית - מדובר בפעם הראשונה שבה תתקיים טיסה ישירה, של יותר מ-17 שעות, מאוסטרליה לישראל.

 

בתוך כך, ביום חמישי הקרוב חברת ישראייר תוציא טיסת חילוץ נוספת לרומא שבאיטליה. זאת בעקבות פניות של משרד החוץ, השגרירות וסטודנטים. הלילה ביצעה החברה שתי טיסות חילוץ מרומא ומילאנו, והחזירה לישראל יותר מ-260 ישראלים, רובם סטודנטים לרפואה, שנלקחו מיד עם נחיתת המטוס להסגר בבית מלון בטבריה.

בשבועיים האחרונים החזירה ישראייר לארץ יותר מ-2,500 ישראלים שנותרו באודסה, קייב, וילנה, טיביליסי, לרנקה, קלוז שברומניה, בוקרשט, סופיה, בודפשט ופראג.

 

איתמר אייכנר, קובי נחשוני ואליאור לוי השתתפו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נמל תעופה בקולומביה, ארכיון
צילום: AFP
מומלצים