שתף קטע נבחר

הבעלים השנוא שיכול להציל את העולם מהקורונה

דיטמאר הופ הפך את הופנהיים הקטנה לאימפריה ואת עצמו לאויב הכדורגל הגרמני. עכשיו, כמי שעומד בראש החברה הקרובה ביותר לחיסון נגד הקורונה, הוא עשוי להפוך לגיבור היסטורי

אירועי החודשים האחרונים מרגישים כמו סרט, רחוקים מהמציאות המוכרת, וכמו בכל סרט יש דמויות שעוברות תהליך, שמשנות תוך כדי תנועה את דעת הקהל.

 

בגרמניה יש כבר דמות אחת כזו והיא מגיעה מעולם הכדורגל. דיטמאר הופ (79), הבעלים של הופנהיים, הקבוצה של מונס דאבור ועילאי אלמקייס, זוכה בתקשורת במקומות שונים לכותרת "מנבל לגיבור".

 

קארל היינץ רומיניגה ודימטאר הופ (צילום: getty images)
מנבל לגיבור. הופ לצד רומיניגה(צילום: getty images)

 

הופ הוא אולי האדם השנוא ביותר בכדורגל הגרמני, אבל גם הבעלים של החברה שלדעת מומחים הכי קרובה לסיום פיתוח החיסון לווירוס הקורונה. רק לפני כמה שבועות הגיע התיעוב כלפיו לשיא ועלה לכותרות בכל העולם, ועכשיו הוא יכול להיות מהאנשים הבולטים בהצלתו.

 

למשפחת הופ יש היסטוריה בעייתית – אביו של דיטמאר היה בעל דרגה בכירה בפלוגות הסער הנאציות "אס־אה" ואף הוביל את הרס בית הכנסת של הופנהיים – אבל לא זו הסיבה בגינה לא אוהבים את הופ, אלא אך ורק בגלל הכדורגל. או יותר נכון ניהול הכדורגל, שהוא שונה לגמרי מהדרך שבה הגרמנים תופסים את המשחק.

 

"מועדון פלסטיק"

הופ הוא אחד האנשים העשירים בגרמניה והונו מוערך ב־16 מיליארד דולר. מדובר באחד ממייסדי SAP, מחברות התוכנה הגדולות בעולם, ששוויה עשרות מיליארדי דולרים.

 

הופנהיים היא עיירה של 3,000 אנשים, ממש לא עיר כדורגל, והופ רכש את הקבוצה שלה לפני 30 שנה כשהייתה בליגה השמינית. הוא השקיע במועדון 400 מיליון יורו, בנה אצטדיון ומתקני אימון ורכש שחקנים ומאמנים, עד שהגיע לבונדסליגה.


מואנס דאבור (צילום: EPA)
מהליגה השמינית בגרמניה לבונדסליגה. הופנהיים(צילום: EPA)

 

על פניו מדובר ביופי של דבר, אבל עבור הגרמנים הופנהיים היא מה שהם מכנים "מועדון פלסטיק" - חסר מסורת, ללא לב, בלי אוהדים אמיתיים, והכי גרוע, כזה שמשחק שלא לפי הכללים. בכדורגל הגרמני יש כלל הקרוי "50 פלוס 1" - לפחות 50 אחוזים ממניות הקבוצה, פלוס מניה אחת, שייכים לאוהדים, כך שיש להם רוב. קבוצות מסוימות הן יוצאות דופן בגלל שחברה גדולה משקיעה בהן באופן מסורתי, כמו וולפסבורג (פולקסווגן) או לברקוזן (חברת התרופות באייר), אבל גם הופ הצליח להשיג אישור חריג והוא מחזיק ב־96 אחוזים מהקבוצה. ההבדל מאפשר לו להשקיע סכומים אדירים וליצור יתרון על פני קבוצות אחרות.

 

כבר שנים שאוהדי הקבוצות האחרות מנסים למרר את חייו, כשבחזית ניצבים אוהדי דורטמונד. ב־2008 הם הניפו שלט עם דמותו של הופ עליה מסומנת כוונת רובה. שלוש שנים מאוחר יותר, במטרה להפריע לשירה המכוערת נגדו, הושמע ברמקולים במשחק בין הופנהיים לדורטמונד רעש מלאכותי כדי שזה יגבר על קולות האוהדים. הופ ניסה להפעיל נגדם הליכים משפטיים, ובחודש שעבר התקבלה החלטה על ידי ההתאחדות הגרמנית לפיה אוהדי דורטמונד לא יוכלו להגיע למשחקים בהופנהיים במשך שנתיים. אוהדי כמעט כל הקבוצות התאחדו מאחורי אוהדי דורטמונד, והופ הואשם בכך שהוא זוכה ליחס מיוחד.

 

דיאמטר הופ (צילום: AFP)
לא בדיוק אהוב על ידי אוהדי דורטמונד. דיטמאר הופ מוצג כליצן(צילום: AFP)

 

לפני כחודש צפה העולם בשחקני באיירן מינכן והופנהיים מתמסרים ביניהם במטרה להעביר זמן עד לסיום המשחק – מחזה נדיר ביותר. מה שקדם לאירוע הוא הפסקת המשחק על ידי השופט משום שהאוהדים קיללו את הופ ללא הפסקה והניפו שלטים נגדו. שוב – זה קרה ממש לא מזמן, לפני חודש, הופ היה בכותרות בכל מקום. עכשיו הוא שוב שם, מסיבה אחרת.

 

כיאה לאחד האנשים העשירים בגרמניה מחזיק הופ בחברות שונות, אחת מהן היא CureVac, זו שלפני כשבועיים ניסה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להבטיח בלעדיות על החיסון עליו היא עובדת בימים אלה. הופ סיפר שלשום שהוא מאמין כי בתחילת הקיץ כבר יהיה אפשר לבחון את החיסון על בני אדם, דבר שיוביל לייצור המוני עוד לפני סוף השנה.

 

טראמפ הציע מיליארד דולר

לפי הדיווחים בגרמניה הציע טראמפ מיליארד דולר עבור רכישתה, כך שהחיסון יהיה בבעלות ארה"ב. הופ וחבר המנהלים סירבו. "אם נצליח לפתח בקרוב חיסון יעיל נגד קורונה, החיסון צריך להגיע ולהגן על אנשים בכל העולם ולא רק במקום אחד", הסביר הופ.

 

טראמפ בהצהרה על נגיף הקורונה בבית הלבן (צילום: CNP)
הדיווחים מדברים על מיליארד דולר. טראמפ(צילום: CNP)

 

מובן שאוהדי הכדורגל, כמו כולם, רוצים חיסון, אבל לדעת כמה ארגוני אוהדים הופ מפזר מילים יפות כדי לשפר את היחס כלפיו.

"לא אכפת לי אם ההצלחה של החיסון תשנה את התדמית שלי בקרב אוהדי הכדורגל", ענה לשאלה בנושא, "חשוב לי שהחברה תתוגמל על 15 שנות מחקר. היו קשיים, אבל לא פיקפקתי לרגע".

 

זיג זלט, דובר הארגון Pro Fans, המאחד את ארגוני האוהדים בגרמניה, הגיב: "נחמד שאיש עסקים מצליח מבין את האחריות החברתית שלו ומתנהל בהתאם, אבל אין לזה קשר למעורבות שלו בכדורגל". אכן, אין קשר, אבל אם החברה שלו תספק לעולם חיסון נגד הקורונה סביר להניח שהתפיסה כלפיו בכדורגל הגרמני לא ממש תשנה לשאר העולם. הופ באמת יהפוך מנבל לגיבור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים