שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

סגר על שליש מהאנושות, עוד 683 מתים באיטליה

נגיף הקורונה הגיע ל-181 מדינות וטריטוריות. יותר מ-20 אלף מתו, 2.6 מיליארד איש נדרשים להישאר בבתים. מזכ"ל האו"ם: "המגפה מאיימת על כולנו - האנושות חייבת להילחם בה". איטליה: 683 מתים ביממה

 

 

683 בני אדם מתו ביממה האחרונה מנגיף הקורונה באיטליה, ו-5,210 נדבקו בנגיף - ירידה קלה בהשוואה למספרים אתמול. הירידה הקלה עשויה לעודד במעט את האיטלקים, שהטילו לפני כשבועיים סגר כולל כדי לעצור את הנגיף.

 

אתמול דיווחו האיטלקים על 743 מתים ו-5,249 נדבקים ביממה אחת. עד כה מתו מהנגיף באיטליה 7,503 בני אדם - יותר מבכל מדינה בעולם. 74,386 נדבקו. מבין חולי הקורונה באיטליה 9,362 החלימו, ו-3,489 נמצאים ביחידות לטיפול נמרץ.

נגיף הקורונה ברומא איטליה (צילום: EPA)
רחובות ריקים ברומא(צילום: EPA)
 

לומברדיה, המחוז בצפון איטליה שסובל מהקורונה בצורה הקשה ביותר, דיווח היום על ירידה חדה במספר המתים: 296 היום לעומת 402 אתמול. מדובר בנתון הנמוך מאז 19 במרץ. תמונת המצב בלומברדיה כרגע: 4,474 מתים ו-32,346 חולים.

 

מדי ערב מקבלת התקשורת האיטלקית עדכון על מספר הקורבנות מאנג'לו בורלי, ראש רשות ההגנה האזרחית באיטליה. בורלי לא הופיע הערב בפני התקשורת. הוא סובל מחום גבוה ועבר בדיקה כדי לשלול אפשרות שחלה בקורונה.

 

 

אחרי איטליה, המדינה עם מספר הקורבנות הגבוה ביותר היא ספרד. בצהריים דיווחה ספרד על 738 מתים בתוך יממה (שיא מתחילת ההתפרצות במדינה) ועל קרוב ל-8,000 נדבקים ביום. מספר המתים בספרד עלה ל-3,434, יותר מבסין. כמו באיטליה, גם בספרד מדווחים הרופאים על עומסים אדירים בבתי החולים.

 

נגיף הקורונה הגיע עד כה ל-181 מדינות וטריטוריות ברחבי העולם. יותר מ-427 אלף נדבקו מהנגיף ויותר מ-20 אלף מתו. ספרד, איטליה ומדינות רבות ברחבי העולם – כולל הודו, שבה חיים יותר ממיליארד איש – הטילו סגר כדי לעצור את התפשטות הנגיף. לפי AFP ההחלטה של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי להטיל "סגר כולל" הכפילה את מספר האנשים ברחבי העולם שנמצאים בסגר.

נגיף הקורונה ברומא איטליה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

בסוכנות הידיעות הצרפתית ציינו כי כעת כשליש מאוכלוסיית העולם - 2.6 מיליארד איש - נדרשים להישאר בבתים. הצעדים הדרסטיים התקבלו למרות אזהרות בארה"ב ובאירופה שסגר כולל יסכן את הכלכלה העולמית, ויציב אותה בסכנת קריסה.

 

ברחבי העולם מנסים להסתגל למציאות מורכבת, שלא ברור כמה זמן תימשך. המציאות הזו יוצרת לעיתים מקרים מזעזעים: כך למשל בספרד, כשחיילים שנדרשו לאכוף את הסגר דיווחו שמצאו בבתי אבות דיירים קשישים שננטשו – חלקם מתים.

נגיף קורונה חסרי בית הומלסים ספרד ברצלונה (צילום: AP)
חסר בית בברצלונה(צילום: AP)
 

בימים של סגר, וחשש מהידבקות המונית, אזרחים מתבקשים שלא לבקר את הוריהם המבוגרים. באירופה האוכלוסייה המבוגרת, במיוחד בבתי האבות, נחשבת ל"פצצה מתקתקת". "קשה מאוד למשפחות לא לדעת מה קורה בפנים", אמרה פולין, מורה צרפתייה שאמה חיה בבית אבות בפריז שבו התפשט נגיף הקורונה.

 

בינתיים במחוז חוביי – שבו התפרץ הנגיף בסוף 2019 – הסירו היום את הסגר שהוטל על 50 מיליון תושבים, אחרי כחודשיים. ההחלטה התקבלה אחרי כמה ימים שבהם לא התגלו נדבקים חדשים בקורונה.

  (צילום: EPA)
שרים מהמרפסת בפריז(צילום: EPA)
 

"היום אנחנו חוגגים", אמרה רופאה בחוביי. "ככל שהימים חולפים הרופאים והצוותים נרגעים יותר ויותר. אני מאוד שמחה". הסרת הסגר לא כוללת את העיר ווהאן – מוקד ההתפרצות. תושבי העיר ייצאו מהבידוד ב-8 באפריל.

 

"הנגיף מאיים על האנושות כולה – והאנושות כולה חייבת להילחם", אמר היום מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, וקרא לחבילת סיוע של 2 מיליארד דולר שתעזור לעניים ברחבי העולם. במרכז של האיחוד האירופי לפיקוח אחר מחלות אמרו היום שלא נראה שנגיף הקורונה יעלם בקיץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים