שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

בנט: "להגדיל את היקף הבדיקות. אני מתנגד לסגר מלא"

על רקע המשך התפשטות מגפת הקורונה, ובעקבות הדיון בסוגיית מלאי מכונות ההנשמה, עונה השר על שאלות: "היעד: 10,000 מכונות הנשמה. שוקלים בין ארבע אסטרטגיות שעשויות להביא ליציאה מהמשבר"

 

 

שר הביטחון נפתלי בנט עורך אחר הצהריים (יום ה') עדכון מצולם בנושא ההתמודדות עם נגיף הקורונה, ובמהלכו ישיב לשאלות הציבור וכלי התקשורת. בין השאר הוא יתייחס לסוגיית מכונות ההנשמה שנידונה בוועדת הקורונה בכנסת.  בתחילת דבריו אמר בנט: "אנחנו ממשיכים לראות גידול בקצב המאושפזים הקשים בישראל וזה סימן לתחילת הכניסה לשלב התלול של הצמיחה". עם זאת הוא הוסיף: "על פי האינדיקציה שלנו, ככל הנראה מדינת ישראל פועלת טוב בעניין חינוך הציבור לשמור על האוכלוסייה הבוגרת. אנחנו רואים עליה בקצב ההידבקות, אבל טיפה יותר איטית".

 

על הדרכים להקל בהנחיות ולשטח את עקומת ההידבקות אמר בנט: "אני מתנגד לסגר מלא. הוקם צוות שעוסק באסטרטגיית היציאה מהסגר הכולל. יש סדר גודל של 5-4 פעולות עיקריות שביכולתן להנמיך או לשטח את קצב ההידבקויות. לכל פעולה יש תג מחיר. הראשונה והזולה היא חינוך הציבור לריחוק חברתי, וזה קורה. השנייה זה חקירות אפידמיולוגיות ואיכון סלולרי - אפקט סביר אבל גם מחיר סביר. השלישית זה הסגר כולל - זו הפעולה עם המחיר הכי כבד, אבל זו פעולה עם אפקטיביות. הרביעית כוללת בדיקות המוניות לכל מי שמגלה סימפטומים או לכל מי שקשור בסביבה של מישהו שהתגלה כחולה.

 

"אנחנו דוגמים בקצב יומי של סדר גודל 5,000. לדעתי בקצב פיענוח קצת יותר מצומצם של 4,000-3,000, ולכן התור ארוך. זה נושא שאני דוחף ככל יכולתי. אני אופטימי, אבל אופטימי מותנה. ישראל עוברת צונאמי כלכלי חסר תקדים וקשה מנשוא. כדי לשחררו עלינו להגדיל לרבבות בדיקות ביום ולבדוק כל מה שזז".

 

"אם נגדיל ל-40 אלף את היקף הבדיקות היומיות, זה יאפשר לנו להיכנס לשגרת קורונה בשנה הקרובה. איך יראו החיים? לא רע בכלל. פתחת את המשק, יש לך מעין כלי, רנטגן ענק, כל רופא בקופת חולים יוכל להפנות לבדיקה. נמצאת חיובי - בידוד. בודקים את המשפחה, חברים, חברים לעבודה ובעצם מתחמים את השריפה המקומית".

 

- האם אפשר לעשות בדיקות נוגדנים לאנשים בריאים על מנת לשחרר את המשק והכלכלה?

"הציר הסירולוגי זה משהו שאנחנו צריכים להיכנס אליו. חמ"ל הרכש מתחיל להיכנס לזה. כשנגיע לשגרת קורונה, הבדיקות הסירולוגיות יוכלו לעזור לנו לזכות אנשים".

נפתלי בנט (צילום: לע
נפתלי בנט, היום(צילום: לע"מ)

הבוקר הגיש מרכז המחקר והמידע של הכנסת דו"ח ובו נתונים עדכניים על מצב מלאי מכונות ההנשמה בישראל. נכון להיום יש בישראל 2,173 מכשירי הנשמה, מתוכם כשליש (708) בשימוש, עוד 28 לא תקינים ורק 1,437 פנויים. משרד הבריאות החל ברכישת מכשירי הנשמה. עדיין לא ברור כמה ירכוש ומי יפעיל אותם. בתגובה מסר משרד הבריאות כי בניגוד לנתונים הללו, לרשותו עומדות 2,864 מכונות הנשמה.

 

לגבי החוזרים מחו"ל הוא אמר: "אנחנו נלחמים להאט את קצב ההידבקות ולא יכולים לייבא מחו"ל את המחלה. מצד שני אנחנו גם לא יכולים להפקיר את הישראלים שנמצאים בעולם. בכל יום נכנסים כ-4,000 ישראלים. יש ארבע מדינות יעד ברמת סיכון גבוהה יותר – ארה"ב, איטליה, צרפת וספרד. מהן מגיעים כ-1,000 ביום. ה-3,000 שמגיעים ממדינות עם רמת סיכון רגילה יישלחו כולם לבידוד ביתי של שבועיים. את 1,000 האחרים נבדוק עם נחיתתם בנתב"ג והם יישלחו לתחנת מעבר למלונית והם ישהו שם 48 שעות או פחות עד לקבלת התוצאה, ואז ננתב אותם - אם קורונה חיובי למלונית בידוד, ואם קורונה שלילי הביתה לבידוד ביתי".

 

לגבי הרכש אמר בנט: "הקמנו חמ"ל רכש לאומי משותף של משרד הבריאות, המוסד, משרד הביטחון, משרד האוצר. יש הרבה מאוד ציוד שאנו רודפים אחריו, בעיקר מכונות הנשמה ומוניטורים, כדי שנוכל לקלוט הרבה חולים קשים. משרד הבריאות הגדיר יעד של 10,000, אבל זה לא יקרה בן לילה".

 

 

 

 

מה מותר ומה אסור לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות ()

ח"כ שלח ניסה להבין אם היה עיכוב ברכישת המכונות כשכבר היה ברור שהמגפה מתפשטת בעולם, מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ענה: "ב-20 בינואר המצב לא היה ברור. זה לא שידענו אז שנצטרך איקס מכונות הנשמה". ח"כ שלח אמר: "מה שאנחנו מבינים ממך זה שלא היה שינוי מ-20 בינואר לעכשיו".

 

2,495 בני אדם בישראל אובחנו עד אמש כנדבקים בנגיף הקורונה, 41 מהם מאושפזים במצב קשה ו-64 החלימו. מדובר בעלייה של 126 נדבקים מאז העדכון האחרון אמש. במקביל נכנסו לתוקף תקנות החירום החדשות והותירו ישראלים רבים מבולבלים.

 

ההגבלות מחמירות יותר על יציאה מהבתים והתקהלות. בין היתר נקבע כי מותר לצאת מהבית רק לזמן קצר, ולמרחק של עד 100 מטרים ממקום המגורים בלבד. זאת למעט צרכים חיוניים כגון הצטיידות במזון או בתרופות, קניית מזון או יציאה לטיפול רפואי כפי שהיה עד עתה. נאסר לצאת לפעילות ספורט בחוץ שהייתה מותרת עד כה.

 

התחבורה הציבורית תצומצם עוד יותר, ובעקבות זאת הוחלט כי רכבת ישראל תפסיק לפעול לחלוטין. כמו כן נסגרו בתי התפילה - בתי כנסת, מסגדים וכנסיות. מעסיקים נדרשים למדוד חום לעובדים בכניסה למקום העבודה, ולאסור על כניסתם של מי שחום גופם גבוה מ-38 מעלות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
השר נפתלי בנט
צילום: יריב כץ
מומלצים