שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

משרד הבריאות על התקלה באפליקציית "המגן": "הפעילו שיקול דעת"

לאחר שמשתמשים קיבלו הודעות שגויות, מסר משרד הבריאות כי הוא פועל לתקן את התקלה: "אם קיבלתם דיווח על מקום וזמן שלא הייתם בו, לחצו על הכפתור 'טעות, לא הייתי שם' והמשיכו בחייכם"

משרד הבריאות אמר בצהריים (יום א') כי הוא פועל מסביב לשעון לתקן את התקלה באפליקציית "המגן" המסייעת לציבור לזהות חשיפה אישית עם חולה קורונה. התקלה גרמה לשליחת הודעות שגויות למשתמשים. עד כה הורידו את האפליקציה כמיליון משתמשים.

 

אפלקציית
במשרד הבריאות פועלים לתיקון התקלה. אפליקציית "המגן"(באדיבות משרד הבריאות)

"ביומיים האחרונים דווחנו על מספר הודעות שגויות. משרד הבריאות מתקן את התקלה בנתוני החשיפה הנובעת גם ממדיניות מרחיבה של האפליקציה לגבי קרבה פיזית. אנו עובדים סביב השעון לתקן ולשפר. בינתיים, מומלץ להפעיל שיקול דעת ואם קיבלתם דיווח על מקום וזמן שלא הייתם בו, אתם יכולים ללחוץ על הכפתור 'טעות, לא הייתי שם' ולהמשיך בחייכם - רק אנא כמה שפחות בחוץ, ובמרחק של שני מטר לפחות מאחרים".

 

אתמול כאמור קיבלו משתמשים באפליקציה הודעה לפיה שהו בסביבת חולי קורונה, אך לפי הפרטים הבינו כי נפלה שגיאה. חלקם שיתפו את ההודעות ברשתות החברתיות. "אז אפליקציית המגן התריעה בפני שאני חופף לחולה קורונה", צייץ אחד המשתמשים. "קודם כל זאת חתיכת Push Notification מפחידה. פתחתי בחיל ורעדה את ההודעה וגיליתי שהיא מדברת על חדר הניתוח של בית חולים מעייני הישועה בבני ברק, ומתייחסת ליום שלם, 24/3. באותו יום נסעתי על כביש 4. האם כל מי שנוסע על כביש 4 מקבל התראה כזו עכשיו?".

 

אישה עם מסכה וסמארטפון (צילום: shutterstock)
כמיליון משתמשים הורידו את האפליקציה (אילוסטרציה)(צילום: shutterstock)

גם ד"ר צבי פישל, יו"ר איגוד הפסיכיאטריה, נתקל בהודעה דומה. כשפתח את האפליקציה גילה אתמול לתדהמתו כי "שהה" בישיבת תפארת בחורים שיקומית בעיר בני ברק - על אף שמעולם לא ביקר במקום. "לכל המודאגים, לא חזרתי בתשובה", התלוצץ ד"ר פישל בחשבון הפייסבוק שלו. "לא הייתי בשום מקום משש בבוקר עד עשר. זוהי תקלה של האפליקציה, זהירות!".

 

אפליקציית "המגן" נחשבת למאובטחת ומוגנת יחסית, שכן היא מבצעת עיבוד מידע על גבי המכשיר ולא שולחת נתוני מיקום רגישים אל הענן. ההצלבה נעשית מול מידע שמגיע מהתחקירים האפידמיולוגיים של חולים מאומתים. רק שלשום נודע כי ממשלת איטליה פנתה למשרד הבריאות וביקשה להחיל שימוש באפליקציה גם בגבולותיה.

 

ברגע שהאפליקציה מתריעה על חפיפה עם חולה מאומת, היא מציעה שני כפתורים - "כן" לאישור וקבלת הנחיות, או "לא" במקרה שבו המשתמש משוכנע שמדובר בהתראת שווא. אלא שעל רקע משבר הקורונה, התראות מסוג זה מכניסות משתמשים ללחץ מוגבר, בייחוד אם הם לא זוכרים איפה היו בנקודת הזמן הרלוונטית. קיים גם בלבול בקרב הציבור באשר ליכולות הטכנולוגיות שמופעלות על-ידי שב"כ, ואלה שמופעלות במסגרת אפליקציית "המגן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות משרד הבריאות
אפליקציית המגן
באדיבות משרד הבריאות
מומלצים