שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock, עמית שאבי, ירון ברנר

נתניהו וגנץ צפויים להיפגש מחר: אלה הסוגיות שנותרו פתוחות

השותפים הפוליטיים החדשים ינסו ללבן את המחלוקות לקראת חתימה על הסכם. על הפרק: הסכמה על שר משפטים ויו"ר כנסת. ברקע: ביקורת מימין ומשמאל בעקבות חלוקת התפקידים המסתמנת

  

 

ברקע הביקורת מימין ומשמאל, ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר הכנסת ויו"ר כחול לבן בני גנץ עשויים להיפגש מחר (יום ב') שוב במטרה לסגור כמה שיותר קצוות לקראת חתימה על הסכם והרכבת ממשלה. לאורך היום ולאחר שהתבררו הפרטים שכבר נסגרו במשא ומתן התעוררה ביקורת קשה על שני הצדדים שהלכו רחוק מדי עבור הממשלה הנוכחית.

 

לאחר הפגישה שנמשכה לאורך כל הלילה בבית ראש הממשלה בירושלים, נפרדו הצדדים בבוקר עם סוגיות שעדיין במחלוקת אך מצויות לקראת הכרעה. כך לדוגמה, מינוי שר המשפטים שבכחול לבן דרשו שיהיה זה ח"כ אבי ניסנקורן ואילו בליכוד התעקשו על חילי טרופר. לאורך היום התגמשו בליכוד והסכימו לניסנקורן דבר שעורר עוד יותר זעם במחנה הימין.

בני גנץ בנימין נתניהו ( צילום: עמוס בן גרשום, לע
ראש הממשלה נתניהו ויו"ר הכנסת גנץ( צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, אבי מועלם)

 

 

שרת המשפטים לשעבר, איילת שקד, מימינה פרסמה פוסט ומתחה ביקורת על המהלך: "מסירת משרדי הביטחון והמשפטים לשמאל, פירושו שעבוד אידיאולוגי לשמאל והחרבה של כל המהפכה במשרד המשפטים ומאמץ ההסדרה שהובלנו ביו"ש בשנים האחרונות".

 

מוקדם יותר מתח ביקורת גם שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' שכתב: "ממשלת אחדות זה חשוב ו'פריטטי' זו בהחלט מילה יפה שהכרנו בחודשים האחרונים, אבל חסרים לי אבירי הדמוקרטיה וחסידי הרוב מהשבוע שעבר שיסבירו למה זה דמוקרטי לתת לגוש של 17 ח"כים כח פוליטי שווה לגוש של 58 ח"כים ולמעשה להפוך כל קול של מי שהצביע לשמאל, לשווה פי שלושה מכל מי שהצביע לימין".

 

בשיחות סגורות מותחים בימינה ביקורת על הכוונה של נתניהו לתת להם שר אחד בלבד ושר נוסף ברוטציה, למרות שלעומת כחול לבן הם נחשבים שותפים נאמנים.

 

 

בעקבות הביקורת בליכוד פרסמו הודעת תגובה שניסתה להרגיע את הרוחות: "ראש הממשלה נתניהו שוחח בטלפון עם כל ראשי המחנה הלאומי והבהיר להם ששימור המחנה הלאומי חשוב יותר מתמיד במהלך המאמצים להקמת ממשלת אחדות. ראש הממשלה הבהיר לראשי הסיעות כי פרסומים רבים בתקשורת בנושא המשא ומתן, לרבות חלוקת תפקידים, הם פייק ניוז מוחלט".

 

ובתוך כך, ביקורת נוקבת גם בצד השני של המפה על ההסכם המתגבש, זאת בעקבות הידיעות לפיהן השרה מירי רגב תשודרג למשרד לביטחון פנים במקומו של גלעד ארדן, והאפשרות שהשר יריב לוין ימונה לתפקיד יו"ר הכנסת במקומו של יולי אדלשטיין.

 

לאורך היום ספגו בהנהגת כחול לבן לא מעט ביקורת על כך שגם אדלשטיין וגם לוין עשויים להיות דורסניים בכל הנוגע לרצון לשמור על הדמוקרטיה, אולם בכחול לבן לא הוטל וטו על המועמדות של לוין, אלא רק על אדלשטיין. יו"ר הכנסת לשעבר שוחח לאורך היום עם ראש הממשלה והבהיר לו שהוא מבקש לחזור לתפקיד. בסביבת אדלשטיין אומרים כי הדבר מתבקש לאור האירועים האחרונים ולאור העובדה שהליכוד לא יכול לאפשר לכחול לבן לנהל להם את העניינים.

 

סוגיה נוספת שבגללה סופגת כחול לבן ביקורת קשה היא העובדה שמצד אחד הכריזו גנץ וגבי אשכנזי שמשבר הקורונה מייצר צורך דחוף בממשלת אחדות, אך מצד שני לא דרשו את התיקים היחידים שדרכם ניתן להשפיע במשבר - תיק הבריאות ותיק האוצר. כשהעלו באיחור את הדרישה לתיק הבריאות כבר היה מאוחר מדי וליצמן, אליו התקשרו במהלך הפגישה, נשאל אם יהיה מוכן לוותר על התיק תמורת מינוי אחר. שר הבריאות סירב בתוקף ונתניהו הבהיר כי התיק אינו עומד למשא ומתן.

 

למרות שיחות שנמשכו לאורך היום, גנץ ונתניהו צפויים לפי שעה לקיים פגישה מחר כדי להמשיך ולדון בפרטים. על סדר היום עדיין עומדת שאלת גודלה של הממשלה שגוררת גם היא ביקורת נוקבת לאחר שכל הנראה מספר השרים בה יחצה את רף ה-30. הביקורת מגיעה על כך שמדובר בממשלה גדולה ובזבזנית בשעה שהמצב במשק קשה ומספר המובטלים בישראל עשוי להגיע עד פסח למיליון בני אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, אבי מועלם
ראש הממשלה ויו"ר הכנסת בני גנץ
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, אבי מועלם
מומלצים