שתף קטע נבחר

הקופים במקלט מחפשים עזרה

משבר הקורונה הגביר את הסולידריות בין בני האדם, אבל בינתיים 880 הקופים החיים במרכז ההצלה לקופים ביער בן שמן נשכחו מעט. הפארק, שעוד לא התאושש מסופת הרוחות שפקדה את ישראל לפני שבועיים, נסגר לקהל בגלל המגפה - וכעת חוששים שללא ההכנסה מהמבקרים לא יהיה מספיק תקציב להאכלת הקופים. על מנת להציל את מקלט הקופים יזמה מנכ"לית מרכז ההצלה, ד"ר תמר פרדמן, מבצע התרמה שנקרא "אמץ קוף".

 

במסגרת המבצע מוצעות חבילות אימוץ במספר רמות: תמורת 180 שקל לשנה התורם יהפוך ל"הורה מאמץ" של הקוף ויקבל תעודה ותמונה שלו. בחבילת הפרמיום, שכוללת תרומה של 1,800 שקל, התורם יקבל גם חולצה ובובת קוף גדולה.

 

"בגלל משבר הקורונה אנחנו בצרה צרורה", הסבירה ד"ר פרדמן. "אנחנו לא נוהגים לבקש נדבות, אלא מרוויחים כסף מביקורי הקהל וקבוצות. השנה, בלי פסח, ייגרם לנו חור תקציבי של מאות אלפי שקלים". על השפעת הקורונה על הטיפול בקופים סיפרה פרדמן: "למעשה, כל מחלה שיש לנו כבני אדם יכולה להיות גם להם, כי בני אדם קרובים מאוד לקופים. אנחנו מקפידים עכשיו שבעתיים, כולל מסכות וכפפות".

 

מי שמעוניין לאמץ קוף מוזמן לפנות במייל לכתובת monkeypk@netvision.net.il, או להתקשר למרכז: 08-9285888

פורסם לראשונה 31.03.20, 22:34

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים