שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

בעיר הנגיף יוצאים מהסגר: "שהעולם ילמד מסין"

החיים בווהאן, שבה התפרץ נגיף הקורונה, חוזרים בהדרגה למסלולם. התושבים יוצאים מהבתים אחרי יותר מחודשיים ונותנים עצות לעולם: כך תנצחו את הווירוס. חוקרים מעריכים: "הסגר בווהאן מנע 700 אלף מקרי הידבקות"

 

החיים בעיר ווהאן, שבה התפרץ נגיף הקורונה, חוזרים בהדרגה למסלולם. הממשלה הסירה חלק ממגבלות הסגר שהוטל על העיר במשך יותר מחודשיים, סגר שניתק את 11 מיליון תושביה מסין ושאר העולם.

 

כ-60% מהנדבקים בנגיף הקורונה בסין היו בעיר ווהאן, בירת מחוז חוביי. הנגיף התפרץ בסוף דצמבר, ככל הנראה בשוק שמכר בשר של חיות בר. ב-23 בינואר הטילה סין שלל הגבלות על ווהאן וערים נוספות באזור. צוות חוקרים בינלאומי טוען שייתכן שההחלטה להטיל סגר על ווהאן מנעה עוד 700 אלף מקרי הידבקות, והאטה את קצב ההתפשטות של הקורונה.

נגיף קורונה סין העיר ווהאן לקראת הסרת סגר (צילום: AFP)
כ-60 אחוז מהנדבקים בסין - בעיר ווהאן(צילום: AFP)

נגיף קורונה סין העיר ווהאן לקראת הסרת סגר (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

הסגר בווהאן אמור להסתיים ב-8 באפריל. אז יוכלו התושבים לצאת מהעיר בפעם הראשונה מאז 23 בינואר. כשתושבי ווהאן חוזרים בהדרגה לשגרה הם ממליצים לאזרחים שנמצאים בסגר ברחבי העולם להיות מאוחדים, ולהישאר בבית.

 

"בהתחלה קצת פחדתי", אומר מו זי, נהג מונית מווהאן. "העבודה שלי כוללת מפגשים עם הרבה אנשים. חזרתי הביתה והכנסתי את עצמי לבידוד. בפברואר, אחרי שהצעדים של הממשלה לבלום את התפשטות הנגיף התחילו לעבוד, נרגעתי ומצב הרוח שלי השתפר".

נגיף קורונה סין העיר ווהאן לקראת הסרת סגר (צילום: רויטרס)
מבעבד למחסום: קונים מצרכים בשוק(צילום: רויטרס)
 

"מכיוון שבאזור המגורים שלנו אין מקרים חדשים הם התחילו לאפשר לנו לצאת החוצה. המצב בחו"ל, במיוחד באיטליה, ממש צובט לי את הלב. אני מקווה שהחולים מעבר לים יהיו מסוגלים להתגבר על זה", מוסיף מו זי.

 

"בשבוע שאחרי הסגר מספר הנדבקים בווהאן הגיע לשיא. המספרים שפורסמו מדי יום העציבו אותי נורא ודי פחדתי", מספרת דינג פאן, עצמית בת 27. "אני לא הייתי רגילה להיות בבית ונכנסתי לחרדה גדולה בגלל שכולם היו עצבניים מאוד. הייתי פותחת את החלונות ומביטה החוצה - והכול היה שומם לחלוטין, אפילו לא יכולת לראות צל. זו הייתה תחושה אומללה. זה לא דומה לבית שלי, עיר שבדרך כלל שוקקת חיים".

נגיף קורונה סין העיר ווהאן לקראת הסרת סגר (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

בזמן שנגיף הקורונה ממשיך להתפשט דינג פאן קוראת לעולם לאחד כוחות: "אנחנו חיים באותו עולם, וצריכים לעבוד יחד קשה כדי לנצח את המחלה הזאת. כולם צריכים לצאת פחות החוצה, להישאר בבית, לקרוא ספרים, לראות טלוויזיה ולשחק עם המשפחה".

 

ז'אנג ג'יאנג'ון, בן 33 שעובד בתחום הנדל"ן, אומר לאזרחי המדינות שמתמודדות עם הקורונה: "אתם צריכים להישאר מלאי תקווה, לצמצם מגע עם אחרים ולהפחית את הביקורים במקומות הומי אדם. אלה הדרכים היחידות להגן על עצמכם ועל המשפחה".

נגיף קורונה סין העיר ווהאן לקראת הסרת סגר (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

הו יונג, בן 40, התנדב לסייע לצוותי החיטוי שריססו את הרחובות והחנויות. "המגפה גרמה לי להרגיש שהסינים חזקים מאוד. כמישהו שחי את זה, הייתי רוצה לקרוא לכולם לא להיכנס לפאניקה, אתם צריכים לשנות את התודעה שלכם. אחר כך תוודאו שאתם נוקטים אמצעי זהירות. תרחצו ידיים, תוודאו שיש מספיק זרימה של אוויר ותעשו ספורט".  

 

"עכשיו, כשזה מרגיש שאנחנו קרובים לניצחון, הייתי רוצה לומר לעולם 'להוסיף שמן' (פתגם סיני שפירושו להישאר חזק) ולהמשיך קדימה!", אומרת ג'נג יי, שעובדת בבית מלון. "נעבוד קשה יחד ואני בטוח שכולנו ננצח".

נגיף קורונה סין העיר ווהאן לקראת הסרת סגר (צילום: רויטרס)
תור למרכול בווהאן(צילום: רויטרס)
 

יואן ינז'ונג, גמלאית בן 59: "אני במקור מווהאן. מאז שהעיר בסגר לא יצאתי מהבית. בהתחלה הייתי די בפאניקה בגלל שהמגפה קשה מאוד. אגרתי כמה מוצרי יסוד לפני השנה הירחית החדשה. החיים לא היו פשוטים, אבל בטוח יותר להישאר בבית. על סמך הניסיון של ווהאן, הדרך הטובה לנצח את הווירוס היא להישאר בבית, לא לצאת החוצה, להגביל מגע, לשעמם את הנגיף למוות. זה הפתרון הטוב ביותר".

 

יאנג יואנפאנג, בת 39, התנדבה לסייע לרשויות במאבק בקורונה: "דודה שלי אובחנה כחולה ב-22 בינואר ואז המשפחה שלה נדבקה בהדרגה. באותו זמן הם קיבלו המון עזרה מהקהילה. בחרתי להתנדב כי היה לי מאוד קשה לעמוד מנגד. המצב עשה אותי אמוציונאלית מאוד. ווהאן זה הבית שלי. הווירוס מאוד מפחיד. כדי להילחם בו אנחנו צריכים לשמור על גישה חיובית ולהישאר מאוחדים".

נגיף קורונה סין העיר ווהאן לקראת הסרת סגר (צילום: רויטרס)
תור לנסיעה ברכבת בווהאן (שלא יוצאת מהאזור)(צילום: רויטרס)

נגיף קורונה סין העיר ווהאן לקראת הסרת סגר (צילום: רויטרס)
משקיפים על הרחוב בווהאן, לקראת הסרת הסגר(צילום: רויטרס)
 

"לא יצאנו ולא ביקרנו אנשים אחרים", מספרת קיו שיאויינג, מוכרת נעליים בת 72. "כולם עצרו. אפילו לא ביקרנו את הקרובים שלנו או אכלנו ביחד בשנה החדשה. אם אנחנו בסין התגברנו על המגפה, מדינות אחרות יכולות ללא ספק להתגבר על הקשיים. אתם צריכים לסמוך על כוח הרצון שלכם, לגלות מה הדרכים שיגרמו לנגיף לסגת וללמוד מסין לנקוט גישה אחראית. אל תקחו בקלות את הנגיף ואל תצאו לרחובות בלי מסכות".

 

מתחילת התפרצות הקורונה מתמודדת סין עם זעם גדול ברחבי העולם, שכולל גם גילויי גזענות נגד אזרחים סינים במדינות זרות. כמה מדינות מאשימות את סין בתגובה מאוחרת להתפשטות הנגיף, בהסתרת מידע קריטי ובטיוח של היקף המשבר. בממשלת בריטניה אמרו שאחרי שהמגפה תדעך העולם יצטרך לחקור את התנהלותה של סין. בשבועות האחרונים זועמת סין על הממשל האמריקני, שמתייחס לקורונה בתור "נגיף סיני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בעיר הנגיף יוצאים מהסגר: "שהעולם ילמד מסין"
צילום: AFP
מומלצים