שתף קטע נבחר

ערבים זה לזה

משבר הקורונה והבידוד שנכפה עלינו מובילים למצוקה כלכלית עבור רבים שעד שהגיע הוירוס ניהלו עסקים ושירותים מצליחים ומשגשגים. בכל יום נפרסם כאן כמה עסקים ושירותים של ישראלים מקומיים שמספרים על המציאות החדשה ומציעים דרכים אלטרנטיביות לספק לכולנו שירות. ביחד נצליח לעבור גם את זה

דנה שוימר

לילי טויה, עיצוב תכשיטים מבטון

 

לפני כ-4 שנים הגיעה מעצבת התכשיטים דנה שוימר לניו יורק עם בשורה עיצובית חדשה. ״העיצובים מושפעים מאדריכלות וצורות גיאומטריות פשוטות. כל התכשיטים שלי מעוצבים ומיוצרים על-ידי בברוקלין, ניו יורק. עד הקורונה הזמנות האונליין זרמו ועבדתי בעיקר על ייצור מלאי לירידים שהיו אמורים להתקיים״.

 

איך השתנתה המציאות מאז הקורונה?

״המציאות השתנתה די מהר. בהתחלה ירדו משמעותית כמויות ההזמנות אונליין והשינוי הגדול היה בתחילת מרץ, כשנאלצתי לבטל את הטיסה לארץ בפסח. מלבד המפגש עם המשפחה, תוכננו פגישות עם קניינים של חנויות בארץ. שבוע אחרי כן בוטל יריד גדול בניו יורק ואחר כך נשלחו מיילים בזה אחר זה שהודיעו שכל יריד שהייתי אמורה להשתתף בו, בוטל״.

 

עצגעצ ()

 

מה זה אומר בשבילך להישאר במצב הזה לאורך זמן?

״כשאנשים שומעים תכשיטים מבטון הם ישר חושבים ״כבד וגס״, לכן כרגע את מרבית ההכנסה אני עושה מירידים, שם אנשים נוגעים, מרימים ומודדים. נראה שאם המצב ישאר כך לאורך זמן, ההכנסות יהיו נמוכות מאוד ואעבוד יותר על שיווק אונליין, משהו שאני לא טובה בו בכלל״.

 

איך בתוך המציאות הזו את מנסה לעשות שיפט ולהמשיך בעשייה ובהכנסה?

״לצקת בטון ולשייף מתכות, פחות נח בבית עם שני ילדים. אני משתדלת בעיקר לעבוד על עיצובים חדשים. חלק מתהליך העיצוב שלי הוא עיצוב בתוכנות תלת מימד והדפסה תלת מימדית ואת זה אני יכולה לעשות כשהילדים ישנים. מלבד עיצובים חדשים, אני מנסה להתמקד במכירות אונליין ומשתדלת פעם

ביומיים להקשיב לוובינר על שיווק וללמוד מה אני יכולה לעשות כדי שאנשים יחזרו להזמין״.

 

האם קיבלת עזרה או שמעת על איזשהו סיוע או תמיכה לעסקים שיכולה לעזור לך?

״מדי פעם אנשים שולחים לי קישורים לכתבות בהן מוצעת עזרה לעסקים, אבל לא הצלחתי למצוא איפה העסק שלי נכנס לסיפור״.

 

איך אפשר להתחבר אלייך ולהזמין שירות?

ניתן להזמין תכשיטים מהאתר www.lilytoya.com

ובאינסטגרם  

 

ד״ר עדי זייף בלטריסקי

MyKumbaya Inc./ Marketplace

 

עדי זייף בלטריסקי, פסיכולוגית ומומחית ל-consumer behavior וטכנולוגיה, היא שותפה מייסדת של קומביה. ״החברה הוקמה בדיוק לפני שנה, במרץ 2019. התחלנו את המסע בחזון של ייצור מוצר להורים במטרה לסייע בכל מה שקשור לעזרה עם הילדים והבית ולעזור למשפחה המודרנית בצורה יעילה ואפקטיבית. הוצאנו אפליקציה לפני חצי שנה לצורכי מחקר ובחודשים האחרונים, בעקבות המידע שאספנו מהורים, התרכזנו בליצור את המרקטפלייס שמחבר בין הורים שצריכים עזרה למתבגרים שרוצים להרוויח כסף צד ויכולים לבצע מגוון שירותים כמו בייביסיטר, tutoring, טיפול בכלבים וכו’. לפני כמעט שבוע (בדיוק שהכניסו את ארצות הברית להסגר) מוקדם מהמצופה הוצאנו את האפליקציה והעברנו הכל ל-virtual כדי להיות אפקטיביים ויעילים במצב בלתי אפשרי. הביקוש כרגע הוא גדול לשתי הצדדים של המרקטפליס. מתבגרים שנמצאים בבית ורוצים לעבוד ולעשות משהו עם הזמן הפנוי שנחת עליהם ובייחוד להרוויח כסף בדרך. מהצד השני, הורים שצריכים עזרה עם הילדים כיוון שהם עובדים מהבית והילדים ללא מסגרת.אנחנו מספקים להם virtual tutroting and babysitting בכל המקצועות והפעיליות כגון: אומנות, מתמטיקה, ספורט, מוזיקה, קריאת ספרים משותפת, למידת שפות ועוד. השירות שם דגש על בטיחות ואמון וההורה של המתבגר משווק את הילד שלו בקהילה הקרובה אליו״.

 

איך השתנתה המציאות מאז הקורונה?

״המציאות החדשה היא בלתי נתפסת ולא אחת שהתמודדנו איתה בעבר. ההתארגנות והיצירתיות שמשפחות צריכות ליצר היא מורכבת. המוצר שלנו יצא בזמן לעזור למיליוני אנשים מסביב לעולם (המוצר יהיה זמין מחוץ לארצות הברית בשבועות הקרובים) ולהקל על השגרה היומיומית המסובכת והמתישה בעקבות המצב. אנחנו מספקים להורים של מתבגרים תעסוקה בריאה לילדיהם שיכולים להרוויח כסף וללמוד להתנהל בעולם וירטואלי תעסוקתי. מהצד השני, אנחנו גם עוזרים להורים שמחפשים תעסוקה לילדיהם הקטנים, שמחפשים כמה שעות של שקט ורוצים פעילות בריאה לילדיהם מלבד טלויזיה ואייפד. עשינו אינטגרציות שיתמכו בשירות וירטואלי כמו daily.co ואנחנו עובדים במהירות על עוד שינויים כדי לספק יותר נוחות לשירות הוירטואלי״.

 

מה זה אומר בשבילך להישאר במצב הזה לאורך זמן ?

״להישאר במצב הזה לאורך זמן אומר שיותר ויותר מתבגרים ילמדו ויספקו שירותים וירטואלים לילדים. הם ילמדו להתנהל בעולם הזה ביעילות והאפקטיביות. מהצד השני, ילדים קטנים ילמדו גם הם את הערך והתועלת בללמוד מול המחשב, להתחבר בצורה שונה לאנשים ומתבגרים ולייצר ערך אמיתי מהאינטרקציה והחיבור על אף היותו וירטואלי״.

 

איך בתוך המציאות הזו את מנסה לעשות שיפט ולהמשיך בעשייה ובהכנסה?

״עשינו אדפטציה מהירה מאוד בלהעביר את השרותים לוירטואלים מהמרחב הפיזי. אנחנו מאמינים שהעובדה שהמציאות מכריחה אותנו להעביר הכל לוירטואלי נותנת גם ערך עתידי. אנחנו מאמינים שבעתיד יהיה שילוב בין השניים ולכן, מה שנבנה עכשיו ומערכת היחסים המיוחדת שנוצרת תחזיק לטווח ארוך. השימוש באפליקציה גדל מידי יום ויש צורך עז משני הצדדים ליצר אינטרקציה יעילה בין שני הצדדים. אנחנו מתכוונים להמשיך ולהיות ערים ללקוחות ולצרכים המשתנים. אנחנו סטרטאפ מתחיל עם אתגרים לא פשוטים בזמנים האלו. אנחנו עושים את המיטב שאפשר וזקוקים לעזרה בהפצה של המוצר לכמה שיותר אנשים ומדינות. יש לנו צוות מדהים שעובד יום ולילה כדי שנוכל להיות לעזור למשפחות כמה שיותר״.

 

האם קיבלת עזרה או שמעת על איזשהו סיוע או תמיכה לעסקים שיכולה לעזור לך?

״נכון לעכשיו, היינו לפני מספר השקעות ודברים כמובן נדחו. אנחנו מבינים שהשוק נכנס למצב לא פשוט. היינו צריכים להצטרף לאקסלרטור בחברה גדולה וגם זה כמובן נדחה. כרגע לא קבלנו עזרה אבל נשמח מאוד לכל עזרה שתינתן. אנחנו מאמינים שבכל דבר שקורה יש גם הזדמנות ובייחוד במצב הנוכחי. ההזדמנות היא לעשות טוב לעולם ולהקל על הורים שחווים אתגרים יומיומיים״.

 

איך אפשר להתחבר אלייך ולהזמין שירות?

כרגע אנחנו זקוקים להפצה ולגרום לאנשים להיות מודעים למוצר שלנו וכמה הוא הכרחי בימים אלו. ההפצה היא גם להורים של מתבגרים, גם למתבגרים וגם להורים שצריכים עזרה עם ילדים קטנים.

יש לנו אפליקציה עובדת באפל וגוגל :

ובאתר: https://www.mykumbaya.com/

 

קרין מקובר

Karin Makover Psychotherapy•Psychodrama

 

פסיכודרמה הוא טיפול רגשי פרטני, קבוצתי, זוגי ומשפחתי. ״בבסיס השיטה״, מסבירב קארין מקובר, מטפלת בפסיכודרמה, ״יושבות הספונטניות והיצירתיות. הטכניקות שאובות מעולם התיאטרון כמו למשל: חילוף תפקידים, כפיל או תנועה פיזית. אלו בשילוב של שיח קוגניטיבי. חשוב לציין, שאין שום צורך לדעת לשחק. עד עכשיו״, היא מתארת, ״קיבלתי מטופלים בקליניקה במרכז מנהטן והנחתי סדנאות בעולם: ישראל, אפריקה, ניו יורק ויפן. בינואר האחרון פתחתי גם פלטפורמה לטיפול פרטני וקבוצתי באונליין״.

 

איך השתנתה המציאות מאז הקורונה?

״המציאות מאוד השתנתה. אני לא יודעת לאמוד את המהירות של השינוי, אך יש תחושה קצת כמו דומינו. שדברים נופלים אחד אחר השני ברמה עולמית וכמובן זה מטפטף עד לאישי. מבחינה מקצועית הפעילות שלי עברה שינוי דרסטי; ראשית, כל העיסוק שלי עבר לאונליין באופן בלעדי עד להודעה חדשה. שנית, סדנאות שהיו אמורות להיערך השנה בישראל, ניו יורק ויפן נדחו לזמן לא ידוע. פרוייקט שעבדתי עליו והיה לפני פרסום, בשם ״היום שאחרי״, תיאטרון דוקומנטרי לנשים לאחר לידה- נכנס ל׳הולד׳. לצערי, המגע התחלף במסך. ולשמחתי יש את האפשרות הזו ולא ביטול מוחלט. זו תקופה קריטית לנפש וטיפול רגשי הפך לצורך ממשי ושכיח, ומנגד, לפריבילגיה מאוד גדולה״.

 

עצגעצ ()

 

מה זה אומר בשבילך להישאר במצב הזה לאורך זמן?

״אני עושה ואמשיך לעשות כל שביכולתי להמשיך לפעום. כרגע, נאלצתי לוותר על נתחים רחבים מהעיסוק שלי ואני מאוד מקווה שבמהרה יתפסו מקום חדש ביומן. ההשלכות הן דומות לכל בית שפרנסתו הצטמצמה. בפן האישי, זה מאוד כואב לי, כי אנשים מוותרים על הבריאות הנפשית שלהם ולמעשה המגפה הגדולה ביותר היא ׳מגפת הנפש׳ כפי שאני מכנה אותה. כלומר, אנשים נבלעים לעולמות של חרדה, דיכאון, סטרס ומתחים שהמחירים עוד ייגבו ויתבטאו גם בבריאותם הפיזית בהמשך. זה שובר לי את הלב. טפלים רגשיים אינם חסינים מפני התחושות האלו - אנחנו מתמודדים ומחזיקים את זה לעצמנו ולמטופלינו״

.

איך בתוך המציאות הזו את מנסה לעשות שיפט ולהמשיך בעשייה ובהכנסה?

אני כל הזמן לומדת את המפה מחדש, כל יום מביא איתו הארות חדשות. נכון להיום, מנסה לקדם את הפלטפורמה שלי לטיפול באמצעות האונליין ולקבל יותר מטופלים ללו״ז השבועי: אינדבידואלים, קבוצות בני זוג ומשפחות. גם חשוב לי לציין, שזה מדהים כמה אנטימיות, היקשרות ונוחות יש במפגש אונליין. בנוסף, פתחתי שעתיים שבועיות בהן אנשים יכולים להשתתף בקבוצה דינמית פתוחה ולחלוק את כל מה שהם מרגישים בעקבות המצב המערער הזה ולזכות ברגיעה ופרופורציה נוחות יותר. זה ללא עלות אך עם התחייבות להגיע בזמן ולנוכח במהלך השעה. אני גם משתדלת לקיים כמעט בכל יום 15 דקות של יוגה צחוק באמצעות האונליין למען שמירת השפיות- זה משחרר ונוגע ללב כל פעם מחדש, גם זה ללא עלות״.

 

האם קיבלת עזרה או שמעת על איזשהו סיוע או תמיכה לעסקים שיכולה לעזור לך?

״לא״.

 

איך אפשר להתחבר אלייך ולהזמין שירות?

"אני מטפלת בעברית ובאנגלית. אני מאוד אוהבת את מה שאני עושה. בשבילי לעבוד עם אנשים ולהיות עדה לתהליכים וההישגים שלהם זו זכות אדירה.

חשוב לי לנצל את הבמה הזו ולקרוא למי שמרגיש דוחק, רצון לעשות שינוי בחייו האישים, לא להישאר לבד

ניתן ליצור קשר בפייסבוק: Karin Makover Psychotherapy•psychodrama

מייל: karinmakover@gmail.com

הודעת טקסט למספר 19172853722


פורסם לראשונה 01/04/2020 23:31

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז קולישבסקי
ניו יורק בימי הקורונה
צילום: ארז קולישבסקי
מומלצים