שתף קטע נבחר

"עוד נראה אותם באולימפיאדה"

שלב ב' במבדקי ענף הריצה בפרויקט "טופ טאלנט" המשותף ל-ynet" "ידיעות אחרונות" והטוטו, בחן את יכולתיהם של שמונת המתמודדים בתחום והמנטורים היו מאושרים מהתוצאות. בואו לגלות מי מהם עלו לשלב הגמר בדרך לתואר הטופ טאלנט של ישראל בריצה

בשיתוף הטוטו

 

 

בפרק הנוכחי של טופ טאלנט, הפרויקט המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet והטוטו, נמשיך עם האודישנים (שצולמו טרם משבר הקורונה) בענף הריצה. בפרקים הקודמים התחלנו בתהליך איתור של כישרונות צעירים בכדורגל, כדורסל וריצה – והיום אנחנו מתקדמים לשלב ב' של התהליך.

 

16 ילדים וילדות נבחנו באמצעות מבדקי כושר גופני שונים, ורק שמונה מהם עלו לשלב הבא בו הם נבחנים במבדקים נוספים, יחידניים וקבוצתיים. בתום המבדקים יכריזו המנטורים אלכס אברבוך ואלין גרינברג, מי מביניהם העפילו ויהיו ברביעיית הגמר של טופ טאלנט בענף הריצה.

הכירו את המתמודדים בטופ טאלנט

 

בדומה לשלב א' בפרויקט, גם בשלב ב' יבצעו המתמודדים מספר תרגילים ומבדקים, ויקבלו ניקוד בהתאם לביצועים שלהם, בין המבחנים ריצה הצידה, ניתור לגובה, תרגיל מדרגה ולאחר מכן בחינה קבוצתית.

 

"הילדים נבחנים על ריצה הצידה, משהו שלא רואים הרבה בהכנות לריצה", הסבירה גרינברג. "אנחנו רואים ביצועים של עבודת רגליים וקואורדינציה טובה. זה תרגיל לא פשוט".

 

תרגיל מדרגה, הסביר אברבוך, בוחן מהירות נטו, עבודת ידיים, קואורדינציה, "ויש לנו קרב מאוד צמוד כי כולם עשו את אותה תוצאה".

 

ניתור לגובה הוא תרגיל לא פשוט שמצריך מקסימום עבודה של ניתור עם הנפה למעלה של הידיים, הסבירו המנטורים. מדובר בנטו טכניקה, אם לא מכירים את זה ולא יצא להתנסות בזה, זה הרבה יותר קשה, סיכמו.

 

לאחר שסיימו את המבדקים היחידניים, עברו שמונת המתמודדים למבדק הקבוצתי.

 

 

"ראינו את המתמודדים היום משתתפים בתרגילים שונים שבדקו את העבודה היחידנית שלהם. עכשיו, במבדק הקבוצתי אנחנו בוחנים אותם בריצת ספרינט שבה צריך לשים לב לזינוק ולעבודה שלך מול שאר המתמודדים", הסביר אברבוך.

 

בין מבדק למבדק שוחחנו עם המתמודדים: רותם נבנצל (12.5) סיפר שבשבילו ריצה זה החיים. "אני רוצה להקדיש את כל החיים שלי לזה ולהיות אצן כשאהיה גדול". במהלך השבוע הוא מתאמן במכון כושר והכי אוהב לרוץ ריצות קצרות, "כי כך אני מוציא את כל האנרגיות שלי", הסביר. הטיפ שלו לילדים שרוצים לעסוק בריצה הוא להיות בטוחים בעצמם ולהתאמן כמה שצריך. הוא סיכם ואמר: "חשוב לי לנצח בשביל ההנאה ובשביל העתיד שלי בריצה".

 

עמית ברעם (14) לומד בכיתת ספורט, מה שאומר שיש יותר שיעורי אתלטיקה, הרצאות על ספורטאים ועוד. "ריצה היא התחום הכי חזק שלי", סיפר והוסיף שהריצה עוזרת לו בכל הדברים בחיים שסובבים את הספורט. הוא מעיד על עצמו שאינו אוהב להפסיד, אבל "אם זה קורה, אז אני תמיד אכבד את זה ותמיד אני אשאף לשפר את התוצאות. "אני לא מוותר אף פעם, ומבחינתי צריך נפש של לוחם כדי לא לוותר ולהמשיך ולהשקיע. מי שרוצה להיות ספורטאי אני ממליץ על ריצה – לי זה עושה תחושה טובה".

  

אלה שרוני (13) מתאמנת מזה שנתיים וחצי בווינגייט באתלטיקה קלה. "אני עושה את מה שאני רוצה לעשות ואת מה שאני אוהבת לעשות", אמרה. "לפני הריצה אני משתדלת להיות מרוכזת וממש בפוקוס ואז נותנת את הכי טוב שאני יכולה. הריצה עוזרת לי לנקות את הראש". בביה"ס היא בין הטובות, סיפרה והיא עוקפת את רוב הבנים בריצה. הטיפ שלה למי שרוצה להתחיל לרוץ – תתחילו כבר עכשיו, "זה כיף, זה משחרר ובכלל טוב להיות בכושר. כשאני עוברת יום לא קל, אני הולכת לאימון ריצה עם חברות ואז שוכחת מהכל".

 

נועה כרמל (11) רצה מאז שהיא זוכרת את עצמה, "נולדתי לעשות ספורט", סיפרה בחיוך. היא משתתפת בתחרויות ריצה ובשנה שעברה זכתה במקום הראשון בריצת 60 מטר. "הבנים היו בהלם מזה שבת ניצחה אותם", סיפרה בגאווה והוסיפה שהיא מאוד תחרותית ומרגישה שהיא תמיד חייבת לנצח. "הניצחון גורם לי להרגיש הכי טובה והרבה מההצלחה שלי היא בזכות המשפחה שתומכת, עוזרת, רושמת אותי לתחרויות שאני רוצה ומשקיעה בי הרבה", סיפרה. גם החברות והבנות בשכבה ובכיתה תומכות ומעודדות, "הן אומרות לי שאני טובה ושאני יכולה ושאני אנצח, הן מאוד תומכות".

 

לכל הבנות שחוששות להתחיל לרוץ היא אומרת שזה בסדר, "גם אני פחדתי בהתחלה שאני לא אהיה הכי טובה, מאחר ואני תחרותית ורוצה תמיד לנצח, אבל יש בזה הרבה יותר, אז אני באמת ממליצה להן שלא יוותרו, שלא יחששו מהמתחרים האחרים, שפשוט יתרכזו בעצמן ובריצה שלהן ויתנו את הכי טוב שלהן".

 

אחרי שסיימו לבצע את כל התרגילים בשלב ב' נותר רק להמתין להחלטת המנטורים מי יהיה ברביעייה שיעלו לגמר. בקבלת ההחלטות נלקחים בחשבון גם המדדים האובייקטיביים, שהם התוצאות של ביצועי התרגילים, וגם ההערכה הסובייקטיבית של כל אחד מהמנטורים.

 

המנטורים הסבירו שהתמקדו בנחישות של המתמודדים ובהתמדה לאורך התרגילים, והם בטוחים שבעתיד נראה חלק מהמתמודדים משתתפים במשחקים האולימפיים הבאים.

 

 

ההחלטה לא הייתה קלה, אבל בסופו של דבר הגיעו המנטורים להכרעה ובחרו את הרביעייה שימשיכו איתנו לשלב האחרון בפרויקט – שלב הגמר. רגע לפני הם הודו לכולם: "כולכם עבדתם מעולה, ראינו את הרוח הספורטיבית שלכם, את ההתמדה, ההשקעה והנחישות. תמשיכו להילחם ולהגיע להישגים, רק עבודה יומיומית מביאה את התוצאות".

 

ארבעת המתמודדים שעולים לגמר בענף הריצה הם: עמית ברעם, אלה שרוני, שמעון גולדשטיין ונועה כרמל.

 

בפרק האחרון בסדרה נפגוש את ארבעת הפיינליסטים של ענף הריצה בהתמודדות על התואר הנכסף – הטופ טאלנט של ישראל בריצה. המשיכו לעקוב.

 

בשיתוף הטוטו


פורסם לראשונה 05/04/2020 16:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים