שתף קטע נבחר

4,500 קשישים מבני ברק יוצאו מהעיר, לוחמי קומנדו וצנחנים הוקפצו לסייע

לנוכח התפשטות הקורונה בעיר, החליטו השרים בנט ודרעי באישור ראש הממשלה בנימין נתניהו להוציא מבני ברק 4,500 קשישים ולהעבירם למלוניות של פיקוד העורף. 15 אלף חיילים ו-3,000 כלי רכב צבאיים מסייעים ברחבי הארץ נגד המגפה

שרי הפנים והביטחון אריה דרעי ונפתלי בנט סיכמו היום (ה') כי 4,500 קשישים בני 80 ויותר יועברו מבני ברק וישוכנו במלוניות מחוץ לעיר כדי להגן עליהם מנגיף הקורונה. צה"ל מרחיב את הסיוע של פיקוד העורף לאוכלוסייה בדגש על בני ברק. האוגדה המובחרת 98 תפעל כמפקדה משימתית עם שני גדודים סדירים מהאוגדה שיסופחו לפיקוד העורף בבני ברק.

 

 

מתווה לטיפול באוכלוסייה הקשישה בבני ברק גובש לנוכח המשך התפשטות נגיף הקורונה בעיר מתוך הבנה כי האוכלוסייה הקשישה בבני ברק מצויה בסיכון הגבוה ביותר, ולכן יש להוציאה בהקדם מהעיר, המאופיינת בצפיפות רבה. במקביל, יצביעו שרי הממשלה בישיבת הממשלה הטלפונית באשר להטלת מגבלות נוספות על העיר בני ברק במסגרת תקנות לשעת חירום.

 

בשיחה בין דרעי לבנט השתתפו גם שר האוצר משה כחלון, ראש העיר בני ברק אברהם רובינשטיין, נציגי האוצר והמל"ל. הנושא אושר על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו.

צה
4,500 קשישים יועברו למלוניות(צילום: דובר צה"ל )

חיילים מסייעים לאוכלוסיה (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל )

חיילים מסייעים לאוכלוסיה (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל )

חיילים מסייעים לאוכלוסיה (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל )

חיילים מסייעים לאוכלוסיה (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל )

הקשישים יועברו לבידוד במלוניות שיופעלו על-ידי פיקוד העורף. את אוכלוסיית הקשישים שיפונו ימפו משרד הפנים והרשות המקומית. עלות הפרויקט נאמדת בכ-75 מיליון שקלים, שיועברו למשרד הביטחון ממשרד האוצר. המהלך יתבצע בתיאום עם מטה המאבק בנגיף הקורונה בבני ברק, בראשות ראש העיר אברהם רובינשטיין ואלוף (במיל') רוני נומה. האוכלוסייה הבוגרת (גיל 80-60) תישאר בבידוד ביתי הרמטי ככל האפשר, במקביל להקפדה על כללי הזהירות (ריחוק חברתי, חיטוי, חבישת מסיכות פנים ועוד) בקרב כלל האוכלוסייה בכל הגילים.

 

ראש מנהל החירום במשרד הפנים, אלי רגב, יעמוד בראש חמ"ל בבני ברק, שיפעל בשיתוף עם מד"א ופיקוד העורף. מתוך כ-900 חולים בעיר הוצאו עד כה כמה עשרות. בנוסף, משרד הפנים מתכנן קמפיין הסברה במגזר החרדי, שבו יקרא למבודדים שאין באפשרותם להיות בתנאי בידוד ביתי לפנות לאגף הרווחה ברשות המקומית באמצעות המוקד העירוני ולבקש פינוי. אם איתורו של האדם שאמור לשהות בבידוד ייעשה על ידי אגף הרווחה עצמו, הקמפיין יקרא לו שלא להתנגד לפינוי למתקן הייעודי, מתוך הבנה שהוא מסכן את עצמו וסביבתו. הרשימות השמיות של החולים והמבודדים הועברו לעירייה ממשרד הבריאות.

 

 
החמ
החמ"ל בבני ברק

החמ
במטה העירוני לא מטפחים אשליות לקראת הבאות ומודים: "אנחנו צופים עלייה בכמות החולים, כי הציבור איחר במילוי ההנחיות". אחד המאמצים המרכזיים של העירייה הוא לקבל תמונת מצב עדכנית ומהימנה על מצב התחלואה. תא"ל (במיל') רונן מנליס, דובר מערך ההסברה של מטה המאבק העירוני, הסביר: "זה מקום צפוף ולכן מורכב להבין איפה יש חולים. קיבלנו את המידע ואנחנו בקשר עם האנשים הרלוונטיים. יש מאמץ מודיעיני להבין את החקירות שעוקבות אחרי החולים, כדי להבין מי לא יכול לעמוד בהנחיות".

 

אחת הבעיות המרכזיות שיש לעירייה היא מעקב אחרי האנשים שחייבים בבידוד וטרם חלו: "תמונת המבודדים שלנו לא טובה, כי הדיווח לא טוב. מספר החולים שווה למספר המבודדים וזה מעיד על פער. מי שבא במגע עם חולה קורונה אמור להיות בבידוד. אנחנו מבינים את הקושי בבידוד בבני ברק, בגלל שבדירות קטנות שוהים בני משפחה אחת – לפעמים גם כמות גדולה של אנשים. לכן אנחנו נותנים פתרונות כמו בתי מלון עם הכשרים מיוחדים".

 

סגן-ניצב עופר דרור, מפקד כוח המשימה המשטרתי בבני ברק, אמר היום: "אנחנו ממשיכים בפעילות סמויה וגלויה. כרגע אני חייב לציין לשבח את התושבים, מרביתם שומרים על ההנחיות. אלה שמפרים, אנחנו מטפלים בהם ביותר אינטנסיביות".

 

 

בסך הכול העמיד צה"ל בשלב זה 15 אלף חיילים ו-3,000 כלי רכב במסגרת הסיוע למאבק בקורונה.

 

מפקדי הכוחות נמצאים בשלבי תכנון מתקדמים למשימה וישולבו במשימות האזרחיות בבני ברק במהלך סוף השבוע. כעת מתנהלים דיונים גם בסוגיית הפיקוד והשליטה על מאות לוחמי אוגדה 98 מחטיבת הקומנדו ומחטיבת הצנחנים, שיסופחו לפיקוד העורף ויבצעו משימות סיוע ופינוי אזרחים חולים והעברת מזון ותרופות. חיילי האוגדה לא יגיעו למגע עם חולי קורונה מאומתים. הכוחות מאוגדה 98 יופעלו ככוחות פיקוד העורף משום שהם באימון בעת הזו וזמינים להקפצה, ולא יגיעו עם יכולות ייעודיות של יחידות אלה.

 

חיילי פיקוד העורף מחלקים אוכל לנזקקים בבאר שבע (צילום: רועי עידן)
חיילים חילקו מזון בבאר שבע(צילום: רועי עידן)
  
צה
צה"ל מרחיב את הסיוע לאזרחים(צילום: דובר צה"ל )

צה
חבילות מזון לאזרחים(צילום: דובר צה"ל )

צה
סיוע לשוטרים באכיפת ההגבלות(צילום: דובר צה"ל )

יותר מ-1,100 חולי קורונה שוהים בשמונה מלוניות פיקוד העורף שנערך להקמת מלונות נוספים. צה"ל עמד ביעד שהרמטכ"ל הציב ואסף יותר מ-7,000 מנות דם. כ-9,000 מנות נתרמו על-ידי חיילים והמבצע נמשך. צה"ל הקים היום גם מתחם "היבדק וסע" נוסף לחיילים בבסיס גלילות. בצה"ל יש 97 חולי קורונה, כולם במצב קל, וכ-3,000 חיילים בבידוד, בהם הרמטכ"ל ושני אלופים. שאר חברי פורום מטכ"ל צפויים להיבדק בימים הקרובים מקורונה.

 

 

 

 

חיילי פיקוד העורף החלו במבצע "משמרות הזהב" לחלוקה ארצית של מזון לבני 65 ומעלה חסרי עורף משפחתי וכן למעוטי יכולת שזקוקים לסיוע תחת הגבלות התנועה החריפות בשל משבר מגפת הקורונה. בימים האחרונים חולקו מארזי מנות ליותר מ-110 אלף בני אדם, רובם קשישים, ברחבי הארץ, כולל בבני ברק. חיילי פיקוד העורף, תחת ניהול ושליטה של מחוזות הפיקוד, עוברים בין בתי הקשישים עם אמצעי מיגון ומחלקים חבילות עד לפתח הבית. מארזי מזון כוללים קופסאות שימורים, סוכר, מצות, חבילות טונה או סרדינים, ביצים, שמן, תבלינים, טחינה, נייר טואלט ועוד.

 

המבצע החל לאחר מיפוי מדויק של מרכז הסיוע הארצי שהוקם בפיקוד העורף, שבו יושבים יחד נציגים מעשרות ארגוני סיוע, עמותות רווחה ומשרדי ממשלה. מפקד פיקוד העורף, אלוף תמיר ידעי, אישר את תוכנית המבצע, שמתבצעת בשטח שלוש פעמים בשבוע, בימי ראשון, שלישי וחמישי. המטרה היא להקל על אוכלוסיות בעלות סיכון להדבקה ולחסוך מהן את פוטנציאל ההידבקות עם יציאתן מהבית. המבצע בא גם לתת מענה לסירוב של רשתות השיווק להעניק עדיפות במשלוחים לקשישים, שלרוב סל הקנייה שלהם קטן יותר וכנראה משתלם פחות לרשתות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
מסייעים לקשישים ולמעוטי יכולת
צילום: דובר צה"ל
מומלצים