שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

הקורבן הרביעי בדיור המוגן בירושלים: נפטרה חולת קורונה בת 98

מחדל הבדיקות בבתי אבות ממשיך לתת את אותותיו: דיירת רביעית מבית הדיור המוגן "מגדל נופים" נפטרה מסיבוכי הנגיף. בית חולים שיקומי בבת ים: "משרד הבריאות מסרב להעביר 16 מטופלים עם קורונה לבית חולים"

 

Социальное жилье
מתחם הדיור המוגן "מגדל נופים" בירושלים

ברקע הטענות הקשות של קרובי מאושפזים בכל הארץ בבתי אבות מחשש לפגיעה בבריאות יקיריהם בעקבות התפשטות הנגיף קורונה, דיווח הערב (יום ה') בית החולים הדסה עין כרם בירושלים על פטירתה של אישה בת 98 שטופלה במתחם המחלות המתפרצות. האישה התגוררה בבית הדיור המוגן "מגדל נופים" בבירה, ובכך עלה לארבעה מניין הקורבנות בבית האבות.

 

החולה שנפטרה היום סבלה ממחלות רקע קשות. היא טופלה במתחם המחלות המתפרצות בעשרת הימים האחרונים. "צוות המחלקה עשה כל שביכולתו על מנת להקל על מצבה. אנו משתתפים בצערה הכבד של המשפחה", נמסר מבית החולים.

 

 

בדיוק לפני שבוע נפטרה מסיבוכי הנגיף דיירת בת 89 שאושפזה בבית החולים הדסה עין כרם בעיר. תחילה היא שהתה במתחם המחלות המתפרצות, אולם לאחר שמצבה הידרדר הוחלט להעבירה למתחם לטיפול נמרץ נשימתי הייעודי לחולי קורונה. גם הדיירת הזאת סבלה ממחלות רקע, ומצבה עם הגעתה לבית החולים הוגדר אנוש.

 

יומיים לפני כן נפטר בבית החולים הדסה עין כרם משה אורנשטיין, אף הוא דייר ב"מגדל נופים". אורנשטיין, בן 87 במותו, סבל גם הוא ממחלות רקע שונות. הנפטר הראשון מקרב דיירי בית האבות בירושלים היה אריה אבן, ניצול שואה שהלך לעולמו בגיל 88.

 

ההתפרצות בבית הדיור המוגן אירעה לאחר שעובדת סוציאלית נדבקה בנגיף מתייר צרפתי. בתחילה נחשף כי חמישה בני אדם בבית האבות נדבקו בקורונה, ובשל כך הוחלט להכניס את כל הדיירים במתחם לבידוד.

 

משרד הבריאות בחר שלא לערוך להם בדיקה לאבחון המחלה ומאז התגלו במקום חולים נוספים בקורונה. רק בעקבות לחץ של קרובי הדיירים נערכו בבית האבות בדיקות לאבחון המחלה. בתחילת השבוע עדכן משרד הבריאות כי רוב הבדיקות יצאו שליליות. מתוך 166 דגימות שנלקחו בסוף השבוע מדיירים ומטפלים, 141 יצאו שליליות לקורונה. בנוסף נדגמו גם עשרה אנשי צוות ותשע מהבדיקות חזרו שליליות.

 

 

במקביל עדכנה הנהלת בית החולים השיקומי בית בלב בבת ים כי 14 מטופלים נוספים ושמונה עובדים אובחנו כנושאים את הנגיף קורונה. בעקבות כך מקיימת ההנהלה דיונים עם משרד הבריאות על מנת להעביר את כל הנדבקים לטיפול בבית חולים.

 

שלשום נודע כי בבית החולים התגלו שלושה מקרי קורונה (שני מטופלים ועובדת) ובשל כך נערכו בדיקות לכ-100 מטופלים ועובדים בשתי המחלקות הרלוונטיות. העובדים שנמצאו חיוביים לקורונה שוהים בבתיהם, ובנוגע למטופלים עורכת כאמור ההנהלה מגעים עם משרד הבריאות על מנת להעביר אותם לטיפול בבית חולים.

בית בלב (צילום: שמוליק דודפור )
בית החולים השיקומי בית בלב בבת ים, היום(צילום: שמוליק דודפור )

בית בלב (צילום: שמוליק דודפור )
(צילום: שמוליק דודפור )

 

 

 
עם הגילוי שלשום על שני המטופלים והעובדת שנדבקו בנגיף, עדכנה הנהלת בית החולים השיקומי (שבו מטופלים קשישים וצעירים) את המשפחות ואת משרד הבריאות בפרטים, ובמקביל הועלתה דרישה לבדוק את כל השוהים במחלקות הרלוונטיות. ההנהלה קיבלה את האישו ובהליך מזורז נעשו הבדיקות בשיתוף קופת החולים מכבי.

 

ככל הנראה, ההדבקה במקום התפרצה לאחר שאחת הדיירים יצאה עם בתה לבדיקות בקופת חולים כללית ושבה לבית החולים. התברר כי הבת חלתה בקורונה בשבוע שעבר והשבוע האם נדבקה אף היא בנגיף והייתה הראשונה שאובחנה עם קורונה במוסד הרפואי.

 

"אנו מתדיינים מול משרד הבריאות שבשלב זה מסרב להעבירם למקום מתאים", אמרו בהנהלת בית החולים השיקומי בבת ים. "ההנהלה דורשת ממשרד הבריאות לעשות בדיקות לכלל החולים והעובדים בבית החולים השיקומי שמונה כ-300 מיטות אשפוז. בנושא זה טרם התקבלה החלטה. רשת בית בלב מתארגנת לתגבור כוח אדם ככל שיידרש".

 

כאמור, תופעת ההידבקות ההמונית בקורונה התרחשה בבתי אבות נוספים ברחבי המדינה והובילה כמו במקרה של "מגדל נופים" בירושלים גם למות שלושה דיירים בבית האבות "משען" בבאר שבע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים