שתף קטע נבחר

בני ברק חולקה, צה"ל אחראי מעתה על הסיוע האזרחי לעיר

רחוב ז'בוטינסקי נחצה לשניים, תושבים בעיר שבה נדבקו כבר 966 איש בנגיף טענו כי הם כלואים ב"גטו", כלשונם. "זו החלטה אנטישמית". המשטרה תפסה חולה קורונה בזמן תפילה בישיבה מפורסמת: "אם יהיו הפרות - ניכנס עם מאות שוטרים". עוצבת האש תחל במתן סיוע לתושבים

בני ברק מחולקת, האחריות על הסיוע האזרחי לתושבי העיר עברה לצה"ל - ותושבים זועמים על שכלאו אותם ב"גטו", כלשונם: כחלק מבידוד העיר, ובמטרה למנוע את התפשטות נגיף הקורונה, הציבה המשטרה הבוקר (יום שישי) גם מחסומים לאורך רחוב ז'בוטינסקי, כך שהעיר חולקה בפועל לשניים.

 

תושבים טענו כי שוטרי מג"ב, שמאיישים את העמדות, מנעו מהם לעבור מצד אחד של העיר לצד השני, אך אחרים טענו שתנועתם התאפשרה - אף שגם הם נאלצו להתמודד עם פקקי ענק.

 

 

ניצב-משנה שלומי שגיא, קצין אג"ם של מחוז דן במשטרה, אמר: "מחמש וחצי פרסנו מחסומים בעיר. מי שתושב בני ברק לא יכול לצאת ומי שלא תושב העיר לא יכול להיכנס. כל רכבי אספקת מזון ודלק נכנסים באין מפריע. הסופרים ורשתות השיווק יכולים למלא את אספקתם - רק שיעמדו בתקנות. רוב התושבים עומדים בתקנות, אם יהיו הרבה הפרות - ניכנס עם מאות שוטרים".

 

 

"משמר הגבול יהיו בבני ברק ללא נשקים. אנחנו נאפשר מעבר ברחוב ז'בוטינסקי מצד לצד, ובמקביל בוחנים את האפשרות לסגור את ז'בוטינסקי עד לבן גוריון ממזרח למערב", הוסיף. "יש בעיר כוחות סמויים והרבה מאוד רחפנים לאיתור תפילות".

 

לפי נצ"מ שגיא, המשטרה חילקה אתמול עשרות דוחות בשתי ישיבות שפעלו אתמול. אחת מהן היא הישיבה המפורסמת "פוניבז'". אתמול לקראת השעה 14:00 אותרו יותר מ-20 בני אדם בבניין ישיבת הדגל הליטאית לאחר שהתכנסו והתפללו במקום בניגוד להנחיות. לאחר שסיימו תפילת עמידה הם עוכבו על ידי השוטרים וקיבלו דו"חות. בין המתפללים אותר חולה קורונה שהגיע להתפלל למרות שידע כי הוא חולה.

 

המניין נערך על ידי אחר הפלגים בישיבה המכונה "המחבלים" והיה והתקיים ללא אישור של נשיא הישיבה הרב אליעזר כהנמן.

 

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום דיון בנושא סיוע אזרחי לעיריית בני ברק על ידי צה"ל, ובסופו הוחלט כי יוטל על צה"ל לאלתר להגיש את הסיוע האזרחי הנדרש לעיריית בני ברק כדי לממש את אחריותה. לפי ההודעה, "אין בכך כדי לשנות את ההגדרה הקיימת של הפיקוד ושליטה (פו"ש) ושל תחומי הסמכות והאחריות. האחריות לאכיפת ההגבלות לרבות במעטפת החיצונית של העיר מוטלת על משרד לביטחון פנים ומשטרת ישראל, והאחריות בתחומי הבריאות תמשיך להיות מופקדת בידי משרד הבריאות".

3082 ()
מפרידים בין שני חלקי העיר

מדובר צה"ל נמסר כי שר הפנים אריה דרעי והרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי, שוחחו היום בסוגיית הסיוע לבני ברק ולתושביה במאבק למניעת התפשטות הנגיף. "בשיחה פרס הרמטכ"ל בפני השר דרעי מגוון כיווני פעולה ואמצעים בהם יכול צה"ל לסייע לתושבי העיר במאבק למניעת התפשטות הנגיף קורונה", נאמר בהודעה. "סוכם כי צה"ל, באמצעות עוצבת האש, שתפעל בכפיפות לפיקוד העורף, יחל במתן סיוע למרחב האזרחי בעיר בזמן הקרוב. הרמטכ"ל הדגיש בפני השר דרעי כי צה"ל יעשה כל שנדרש על מנת לתמוך במאמץ האזרחי בכלל, ובבני ברק בפרט, בשעת משבר מאתגרת זאת".

 

בתוך כך, יו"ר ועדת הקורונה בכנסת, ח"כ עפר שלח, הגיע היום לבני ברק ונפגש עם ראש מטה המאבק בקורונה של העירייה, אלוף במיל' רוני נומה. עם הגעתו לעיר, תועד שלח כשהוא בתוך רכבו יחד עם שני אנשים נוספים - בניגוד לתקנות אשר מתירות רק לשני נוסעים לשהות יחדיו ברכב, אלא אם מדובר במשפחה גרעינית.

 

ח"כ שלח מסר בתגובה: "הגעתי לעיריית בני ברק לבדי. במגרש החניה נכנסו עוזריי לרכב כדי לתת לי ציוד מיגון כנדרש. הם שהו ברכב רק במהלך החניה ליד העירייה. זוהי היטפלות קטנונית למטרות ניגוח".

 

 

תושבים בעיר: "החלטה אנטישמית"

בעקבות הסגר דה-פקטו שהוטל מהבוקר על העיר, נאלצו תושבים רבים לשוב על עקבותיהם לאחר שניסו לצאת מהעיר לקניות לשבת. ברשתות החברתיות הופצו תמונות וציוצים שבהם השוו את עיר התורה והחסידות לימי השואה. "זאת לא החלטה מקצועית, אלא החלטה שנובעת מתוך אנטישמיות ושנאת חרדים", אמר תושב שגר במרכז בני ברק. "יש פה בעיה שיש חולים שמדביקים אחרים, אותם צריך להוציא החוצה ולבודד, ולא להעניש עיר שלמה של 200 אלף תושבים. לכלוא את כולם בגטו זה לא הפתרון".

ז'בוטינסקי מחלקת את בני ברק לשתיים (ללא קרדיט)
בני ברק מחולקת לשתיים(ללא קרדיט)

בני ברק הוגדה כאזור מוגבל ()
תגובה של תושבי בני ברק להגבלות החדשות על העיר

בני ברק הוגדה כאזור מוגבל ()
תושבי בני ברק מגיבים להגבלות התנועה בעיר

"מעל הראש יש מסוק וכל הכניסות סגורות עם לובשי מדים - מתייחסים לתושבים כמו מצורעים ונבחרי הציבור שלנו וראש העיר שותקים. שמו במקומם אנשי צבא והם כולם נאלמו דום", אמר תושב העיר רונן גרוס. "הסגר יפתור את בעיות החולי? מה עושים עם החולים? מה עושים עם זה שלאנשים אין מה לאכול ויש כאלה שאין להם יכולת לעשות שבת וחג? הסגר יגרום לכך שכולם יידבקו. אנחנו התושבים נזכור את היום הזה ולא נשכח".

 

חלק מהתושבים טענו שנמנע מהם המעבר מצד אחד של העיר לשני, אולם בהמשך, לאחר פניות למשטרה, הורשו תושבים לעבור בין הצדדים כל עוד הייתה להם סיבה מספקת.

 

אשר, שמתגורר מצפון לז'בוטינסקי, אמר בעודו יושב בפקק ברכבו כי הסגר פוגע רבות בתושבים. "אין לזה שום תועלת. יצאתי לקניות ועכשיו אני כבר 40 דקות בכביש בגלל מחסומים ותשאולים של שוטרים. אני רק רוצה להגיע הביתה לשבת. במקום שיאפשרו להיות קצת זמן ברחוב, אני בפועל פי חמש יותר זמן בחוץ בגלל המחסומים. ממש חילקו את העיר לשתיים, זה מטורף".

בני ברק בצל משבר הקורונה (צילום: מוטי קמחי)
בני ברק, היום(צילום: מוטי קמחי)

מחסומים משטרה וכוחות מג
מחסומי משטרה בבני ברק(צילום: דוברות המשטרה)

מנגד, זאביק אהרונוביץ, שמתגורר בשכונת פרדס כץ שבצפון העיר, אמר כי לא הייתה ברירה מלבד סגר על העיר, אולם על המשטרה להתייעל בימים הקרובים.

 

"אני כבר חצי שעה ברמזור שבדרך כלל לוקח דקה. הפקק לא מתקדם לשום מקום ואני מקווה להגיע הביתה עד שבת", אמר. "יהיה טוב בסוף, אין ברירה וחבל שהגענו למצב הזה בגלל הפוליטיקאים בעירייה. אנחנו סובלים בשקט. בבוקר היה קשה לעבור לצד השני של העיר, אבל בסוף הצלחתי לצאת לקניות. המשטרה חייבת להתייעל בימים הקרובים".

 

גם ניסים אוטומזגין תומך בהחלטה להתייחס לבני ברק כ"אזור מוגבל" וכינה אותה מעשה נבון. "לפי מה שאנחנו שומעים המצב בבני ברק קטסטרופה. אנחנו סומכים על ראש הממשלה ועל אבינו שבשמיים. אנחנו ניכנס להסגר בימים האלה ובעזרת ה' נחזור במהרה לשגרה, לתפילות, ללימוד - כל אחד לעבודתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים