שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

7,851 חולי קורונה בישראל. עלייה של 10% במספר המונשמים ובמאושפזים במצב קשה

משרד הבריאות עדכן את מספר החולים שאובחנו עד כה עם הנגיף. 44 נפטרו ו-126 נמצאים במצב קשה. בהמשך לפרסום ב-ynet, בשל מחסור בציוד הנחוץ לבדיקות, תנאי הסף לקבלת בדיקה יהיו גם תסמיני מחלה וגם ביקור בחו"ל בשבועיים האחרונים

 

מתחם
מתחם " היבדק וסע" בירושלים(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

משרד הבריאות עדכן אמש (שבת) כי מספר החולים בנגיף הקורונה בישראל עלה ל-7,851 בני אדם. מניין הנפטרים עומד עד כה על 44 ישראלים. לפי נתוני משרד הבריאות, ביממה האחרונה חלה עלייה של כ-10% בקרב המאושפזים במצב קשה - 126 בני אדם נכון לצאת השבת, ועלייה בשיעור דומה גם בקרב המונשמים.

 

התפשטות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

מאז יום רביעי חלה עלייה של 42% במספר החולים המונשמים. אמנם לא מדובר בקצב שממנו חוששים במערכת הבריאות, אך בכל זאת מדובר בנתונים מדאיגים מאוד. 17 חולים מונשמים מאושפזים בבית החולים שיבא, 11 באיכילוב, 10 במעייני הישועה, 9 בהדסה עין כרם, 9 בבית חולים השרון, 8 בשערי צדק, 8 באסף הרופא והיתר בבתי חולים שוני ברחבי הארץ.

 

מהנתונים עולה כי רק 734 חולי קורונה, כלומר פחות מ-10% מהחולים, נמצאים בבתי החולים ברחבי הארץ. 4,663 חולים נמצאים בביתם, 702 בבתי מלון ועבור 1,250 חולים טרם נקבע היכן ישהו והם ככל הנראה נמצאים גם כן בביתם עד שיקבלו הודעה אחרת.

 

 

 

משרד הבריאות הנחה לצמצם בבדיקות הקורונה על רקע מחסור בציוד נחוץ לקיום הבדיקה, ומתחמי "היבדק וסע" שמפעיל מד"א צפויים לעבוד השבוע במתכונת מצומצמת. לפי שעה עוד לא ברור באילו שעות ייפתחו בדיוק המתחמים, אך פעילותם, כאמור, תצומצם. כעת רק מי שסובל מחום של יותר מ-38 מעלות, או שיעול, או קושי בנשימה, או תסמין נשימתי אחר - וגם שהה בחו"ל או בשטחי הרשות הפלסטינית ב-14 הימים לפני הופעת התסמינים – זכאי לבדיקה.

 

 
אזרחים מבלים בתל אביב ושוטרים מבצעים אכיפה (צילום: מוטי קמחי)
שוטרים מחלקים דו"חות למטיילים בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
  

חיטוי של עובד שעבר במעבר תרקומיא (צילום: EPA)
חיטוי פועלים פלסטינים במחסום תרקומיא(צילום: EPA)

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

כבר בסוף השבוע האחרון צומצמו שעות הפעילות של המתחמים מאותה סיבה. מחר יעבוד המתחם בתל אביב בין 18:00-10:00, ובחיפה בין 17:00-11:00. לשם השוואה, תחנת הבידוק בתל אביב פעלה ביום שבת שעבר במשך 12 שעות, מ-11:00 בבוקר עד 23:00, ואילו אתמול היא נפתחה ב-20:30 עד חצות. 

 

תושבי בני ברק בזמן הסגר של המשטרה (צילום: AFP)
הסגר של המשטרה בבני ברק(צילום: AFP)

תושבי בני ברק בזמן הסגר של המשטרה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

במודיעין יעבוד המתחם בין 17:00-11:00, בנצרת עילית בין 19:00-11:00, ברהט ובמזרח ירושלים בין 19:00-10:00, באלעד בין 22:00-11:00 ובבני ברק החל מ-09:00 ועד הנבדק האחרון. במשרד הבריאות בחרו שלא להגיב לפניית ynet בנושא צמצום הבדיקות.

 

מוקדם יותר נודע ל-ynet כי למרות ששני עובדים ושתי דיירות בבית האבות "משען" בחולון אובחנו כחיוביים לנגיף - אף אחד מבין 500 הדיירים לא נבדק ולא הוכנס לבידוד. משפחות הדיירים זעמו על התנהלות המקום והביעו חשש מפני תרחיש דומה ל"משען" בבאר שבע, שבו נפטרו 5 דיירים, ו"מגדל נופים" בירושלים, שם נפטרו ארבעה דיירים מהנגיף.

 

נליה קרבץ, אשר אלחייאני ודוד אהרון ז
(באדיבות המשפחה)

 

הדיירת החמישית שנפטרה בבאר שבע היא ד"ר נליה קרבץ, ניצולת שואה בת 88 שהועברה השבוע לאיכילוב וכעבור יומיים נפטרה. בנה, מיכה, סיפר כי המשפחה הספיקה להיפרד ממנה בטלפון. "נכנסו למחלקה והעבירו לה את השיחה", סיפר. "בפעם הראשונה היא עוד הייתה בהכרה, אמרנו לה שאנחנו אוהבים אותה. בפעם השנייה היא כבר הייתה תחת השפעת מורפיום, כבר לא יכלה לדבר ולא הגיבה".

 

בסוף השבוע נפטר גם אשר אלחייאני, תושב אשקלון שאושפז בבית החולים ברזילי. בנו של אשר נדבק גם כן בנגיף ואושפז בבית החולים. גם בפרדס חנה הודיעו על מותו של דוד אהרון, בן 75 שמת מסיבוכי הנגיף בבית החולים הלל יפה.


פורסם לראשונה 04/04/2020 21:01

 

מתן צורי ורענן בן צור השתתפו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
מתחם היבדק וסע בירושלים
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים