שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

ממחר: מרכז בדיקות קורונה לזרים בדרום ת"א

העירייה, איכילוב ומד"א מתחילים בניסיון לאבחן אם קיימת התפרצות של המגפה בקרב מבקשי המקלט, העובדים הזרים ודרי הרחוב בעיר. זיהוי שלהם יתבצע באמצעות אשרות שהייה וטלפונים. עד כה אובחנו 3 זרים שנדבקו

 

 

סמוך לתחנה המרכזית הישנה בשכונת נווה שאנן בדרום תל אביב יפתח מחר (יום ב') מרכז שיבצע בדיקות קורונה למבקשי מקלט, עובדים זרים ודרי רחוב. עד כה לא אופיינה אוכלוסיית הזרים באזור, ולפיכך בשלב זה אין מערכת הבריאות מידע על התפרצות, אם קיימת בקהילה זאת. עד כה אובחנו בדרום תל אביב שלושה מקרים של אזרחים זרים שנדבקו בנגיף, אולם סביר כי המספר גבוה מכך מאחר שרבים לא נבדקו.

 

המרכז יוכל לדגום מדי יום כ-100 בני אדם, ויפעל בין השעות 9:00 בבוקר ל-14:00 אחר הצהריים. כל אדם שחש סימפטומים של חום, שלשול או שיעול ב-48 השעות האחרונות, רשאי להגיע ולהיבדק. מאחר שלרבים ממבקשי המקלט אין תיעוד מזהה, את הבדיקה הם יוכלו לבצע עם אשרת השהייה או לחילופין באמצעות מספר טלפון נייד.

 

משבר הקורונה - עדכונים נוספים :

  • נתיבות: "צו סגירה למשך חודש למוסד ללימודי דת שקיים תפילות המוניות"
  • ברקע הירידה בבדיקות: הצלחה ראשונית לחומרים חלופיים לאיתור נשאים
  • יחידת הסייבר חקרה 4 חשודים בהפצת פייק ניוז על הקורונה: "גרמו בהלה"
  • תושב מודיעין עילית התפלל בבית כנסת בפעם השלישית בשבועיים - ונעצר
  • ראש העיר ירושלים באולפן ynet: "נפנה את החולים מהשכונות לבתי מלון"
  • שווייץ: 559 מתו מנגיף הקורונה, 20,278 נדבקו עד כה
  • איראן: עלה ל-3,603 מניין המתים מנגיף הקורונה

 

מרכז הבדיקות הוא יוזמה של בית החולים איכילוב, עיריית תל אביב ומד"א. בעירייה מסבירים כי רבים ממבקשי המקלט חוששים לשתף פעולה עם מוסדות המדינה, בין היתר מחשש שפרטיהם ישמשו את רשויות החוק והמשטרה. מארגני מרכז הבדיקות הדגישו שהתוצאות ישמשו לעניינים רפואיים בלבד.

 

ההכנות לפתיחת מרכז הבדיקות דרום תל אביב:

פתיחת מתחם בדיקות קורונה לאוכלוסיית המהגרים בדרום תל אביב ()

פתיחת מתחם בדיקות קורונה לאוכלוסיית המהגרים בדרום תל אביב ()

 

 

מנהל המערך לרפואה מונעת במרכז הרפואי איכילוב, פרופ' נדיר ארבר, הסביר כי "המרכז הזה חשוב מכל אספקט. מבחינה רפואית ומבחינת האחריות שיש לנו על העובדים הזרים. אנחנו נבוא לפה מדי יום כדי לקחת עד 100 בדיקות, זה בהחלט אחוז מכובד מהקיבולת של איכילוב".

 

פרופ' ארבר ציין כי בשלב הזה עדיין לא ניתן להצביע על מגמות בקרב קהילת הזרים בדרום תל אביב, בין היתר מאחר שטרם בוצעה בדיקה רחבה באזור: "האוכלוסייה כאן עוד לא נבדקה בגלל שעובדים זרים מפחדים שינצלו את הבדיקות לדברים אחרים. חשוב להדגיש שאנחנו פה רק כדי לדאוג לבריאות שלהם ושל כל תושבי מדינת ישראל, כי אנחנו באותה כפיפה".

 

נבדק שיימצא חיובי לקורונה יועבר לבידוד בבית מלון או במתקן אחר שתמצא לו עיריית תל אביב. "עשינו את כל התהליכים כדי שאם נמצא מישהו חיובי לקורונה נוכל לזהות אותו ולעזור לו לבודד את עצמו או לאשפז אותו".  

 

 

רוני סיני, שותף בניהול מטה הקורונה באיכילוב, הוסיף: "הכול קורה מעכשיו לעכשיו. אנחנו פועלים תוך כדי תנועה כדי למצוא פתרונות למי שיימצא חיובי בבדיקות".

 

הבוקר פורסם ב-ynet שמספר בדיקות הקורונה בישראל צפוי להצטמצם בימים הקרובים באופן דרמטי בשל מחסור בחומרי בדיקה. זאת אף שראש הממשלה התחייב להגיע ל-15 אלף בדיקות ביום כבר בשבוע הבא.

 

אחרי שמדיניות משרד הבריאות לבדוק רק חולים שנחשפו לנגיף ספגה ביקורת ומספרי הבדיקות היומיות עלו, לאחרונה נבלמה המגמה, הפעם בגלל מחסור בריאגנטים, חומר כימי שנדרש בתהליך הבדיקה.

 

בכיר במערכת הבריאות אמר אמש: "כשלמדינת ישראל היה זמן להתכונן לקורונה, הקונספציה של משרד הבריאות הייתה שגויה - מחשבה שמי שיגיע לישראל יוחזק בבידוד למשך שבועיים וכך תימנע שרשרת ההדבקה. המדיניות הזו יצרה למעלה ממאה אלף מבודדים, פגעה בכלכלה והשביתה אותה. בהיעדר יכולת לזהות קיני הדבקה נוצרו מוקדים גדולים שהחמירו את ההתפרצות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההכנות לפתיחת המרכז בדרום תל אביב
מומלצים