שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

דרינק בסוף יום בידוד, זה חיוני?

יש מדינות שאסרו מכירת אלכוהול בזמן המגפה. אחרות טוענות שזה שירות חיוני ואף דיווחו על עלייה במכירות: "כוס יין עשויה לעזור להפחית את הלחץ"

יש מדינות שאסרו אלכוהול, אחרות טוענות שחנויות המשקאות הן שירות חיוני, ואיש בכיר אחד אפילו רמז שכוס משקה לאחר עוד יום ארוך בהסגר בבית יכולה להיות הכרחית להתאוששות. הוויכוח סביב אלכוהול ומגפת הקורונה נוגע בנושאים של בריאות, כלכלה, בטיחות העובדים - והאם כוס יין אכן יכולה לסייע בהתמודדות עם הלחץ של אלו שחייהם השתנו בפתאומיות.

 

  (צילום: AFP)
"מרגישים כאילו זה שבת כל הזמן". יין ושיחת וידאו עם חברים בצרפת(צילום: AFP)

המשטרה בדרום אפריקה אוכפת ביד קשה את האיסור על מכירת אלכוהול במהלך הסגר. אך בצפון אמריקה ובחלקים גדולים מאירופה חנויות אלכוהול נותרות פתוחות, ולעתים קרובות מוגנות תחת אותן תקנות המאפשרות לעסקים כמו מרכולים או בתי מרקחת לפעול.

 

בקנדה - שם גם חנויות קנאביס חוקיות נותרו פתוחות – מושל קוויבק, פרנסואה לגולט, הצדיק את ההחלטה לאפשר את המשך מכירת האלכוהול, מהלך שהתקבל בברכה על ידי הצרכנים, אך ספג ביקורת מצד איגוד העובדים שהביע חשש לשלומם של עובדי החנויות. "כדי להפחית את הלחץ, אתה צריך לעשות קצת פעילות גופנית, אז צא לטייל - אבל לפעמים כוס יין עשויה לעזור", אמר לגולט.

  (צילום: AFP)
כוס יין יכולה לסייע בהתמודדות עם הלחץ?(צילום: AFP)
 

בניגוד לחלק גדול מהעולם, הקנדים אינם נמצאים בסגר רשמי, אך הם התבקשו להישאר בבית ולשמור על ריחוק חברתי. זה הספיק בכדי להגדיל את היקף מכירות האלכוהול. קתרין פרדיס, אנליסטית במרכז הקנדי להתמכרויות, אמרה ש"כולם מרגישים כאילו זה יום שישי או שבת כל הזמן".

 

דובר של תאגיד המשקאות של קוויבק אמר שהצרכנים מסתערים על החנויות כמו "בשבוע שלפני חג המולד" וגם קונים משקאות ברמות שיא ברשת. התאגיד הממשלתי דיווח בשנה שעברה על רווח נקי של 1.146 מיליארד דולר קנדי.

  (צילום: AFP)
קונים כמו "בשבוע שלפני חג המולד"(צילום: AFP)

ברמה הארצית, פרדיס ציינה כי סגירת חנויות שמוכרות אלכוהול תשלול מקור משמעותי של הכנסות ממשלתיות - המוערך בכ-411 דולר קנדי בשנה לאדם.

 

סאונה ואז וודקה?

בצד השני של הגבול, ניו יורק, מוקד המגפה בארצות הברית, הכניסה גם היא חנויות יין ומשקאות חריפים לרשימת העסקים "החיוניים". איגוד חנויות המשקאות החריפים של מדינת ניו יורק אישר כי המכירות עלו משמעותית. "במובן מסוים אנחנו עוזרים לכלכלה", אמר נשיא האיגוד סטפן קלוגרידיס.

 

מומחים ציינו כי עבור המכורים, תופעות הלוואי של הפסקת צריכת אלכוהול בפתאומיות יכולות לכלול רעידות, נדודי שינה ובחילה. "זה יכול לגרום לסיבוכים רציניים, במיוחד אם האדם מוגבל לביתו, זה מסוכן מאוד", אמרה אן-אליזבת לפוינט, מנהלת המרכז למניעת התמכרות במונטריאול.

  (צילום: AFP)
ברשימת העסקים החיוניים. חנות אלכוהול בניו יורק(צילום: AFP)

אבל גם עבור מרבית צרכני האלכוהול המתונים, סגירת חנויות המשקאות עלולה להוביל לחרדה ולחץ מוגברים. מאז תחילת המגפה, האלכוהול שימש גם מטרות אחרות. בצרפת, שם חנויות היין נותרו פתוחות, פרנו ריקארד ובקרדי היו בין ענקיות המשקאות הראשונות שהמירו חלק מהייצור לג'ל לחיטוי ידיים על בסיס אלכוהול.

 

בפולין, בינתיים, כמעט חצי מיליון ליטר של וודקה מוברחת ואלכוהול טהור המיוצר באופן בלתי חוקי שימשו כחומר חיטוי במקום להישלח להשמדה. נשיא בלארוס אלכסנדר לוקשנקו אף המליץ לשתות כוס של 100 מ"ל וודקה אחרי ביקור בסאונה - כתרופת פלא לנגיף הקורונה.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בקצה השני של הספקטרום, מנהיגת הונג קונג קארי לאם אסרה על כל המסעדות והברים להגיש אלכוהול - בטענה שגישה נוחה עלולה לפגוע בכללי הריחוק החברתי. "לפעמים אנשים הופכים קצת אינטימיים כשהם שיכורים, וזה יעלה את הסיכון להידבקות", היא אמרה.

 

סיכון רציני יותר הקשור לצריכת אלכוהול מוגזמת, ציינה המומחית להתמכרויות פרדיס, הוא אלימות במשפחה בתנאי הסגר והמתח הגובר. כדי להגביל את הסיכון, גרינלנד אסרה באופן זמני את המכירה בעיר הבירה נואוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שיחת וידאו וכוס יין
צילום: AFP
מומלצים