שתף קטע נבחר

להקל על העומס: מסגרות לחולי קורונה קלים עם צרכים מיוחדים

משרד הרווחה יפתח בירושלים ובחולון מתחמים יעודיים לחולי קורונה עם צרכים מיוחדים, שסובלים מתסמינים קלים. במתחמים יוכלו לשהות כ-90 מטופלים בתנאי בידוד. "צריך לקבל אותם עם חיוך והמון אהבה"

 

 

משרד העבודה והרווחה יפתח היום (ב') בחולון ובירושלים שני מתחמים ייעודיים לחולי קורונה עם צרכים מיוחדים שסובלים מתסמינים קלים בלבד. המיזם נולד מהצורך במסגרת טיפולית תומכת וייעודית לצרכים של אנשים עם מוגבלויות, לצד הצוותים הרפואיים, על מנת להקל על מערכת הבריאות. בשבועות האחרונים נדבקו בקורונה עשרות אנשים עם צרכים מיוחדים, שלא מצאו פתרון טיפולי הולם בבתי החולים, שלא מורגלים להתמודדות כזו, או במסגרות שלהם, שלא ערוכות באופן מיטבי לתנאי בידוד.

מסגרת דיור יעודית לאנשים עם מוגבלות החולים בקורונה במתחם גשר בחולון (צילום: טל שחר)
(צילום: טל שחר)

במתחמים יועסקו רופאים, אחיות ומטפלים המומחים בעבודה עם אנשים עם מוגבלויות והם יכולים להכיל כ-90 מטופלים בתנאי בידוד. מנהל מוגבלויות במשרד העבודה והרווחה הטיל את המשימה על עמותת גשר, שמפעילה בין היתר שירותי תעסוקה שיקומית עבור אנשים עם מוגבלויות גם בימי שגרה. המשרד יספק לכל הצוותים המטפלים ערכות מיגון מלאות והמטופלים צפויים לשהות במסגרות אלו עד להחלמתם וחזרתם למעונות ולהוסטלים הקבועים.

 

הקמת המסגרות החדשות לחולים עם תסמינים קלים נועדה להקל על העומס בבתי החולים ובמערכות האשפוז. המסגרות החדשות הן תוספת למתחמי בידוד שהוקמו בכל המסגרות הקיימות של הרווחה שמאפשרות בידוד של חולי קורונה קלים או חייבי בידוד מיתר הדיירים במסגרות אלו. משרד העבודה והרווחה פתח קו תמיכה ייחודי לעובדי סיעוד מכל המסגרות לאנשים עם מוגבלויות, לצד ליווי מקצועי של הצוותים במהלך המשימה.

מסגרת דיור יעודית לאנשים עם מוגבלות החולים בקורונה במתחם גשר בחולון (צילום: טל שחר)
בהתאם לצורך - ייפתחו עוד מתחמים. השר אקוניס(צילום: טל שחר)

עובדי מסגרות מתחומי הבריאות, הרווחה והסיעוד, שצפויים להיות חלק מהצוות הטיפולי, עברו אתמול תדריך בנושא המיגון וקיבלו סקירה על אודות המטופלים שצפויים להגיע החל מהיום. מירב אבירן, מפקחת מחוזית על דיור לאנשים עם מוגבלויות במשרד העבודה והרווחה, הסבירה לעובדים כי "האוכלוסייה שתגיע היא מרצף של תפקודים. זה אומר שאתם תידרשו לקלח ולהאכיל דיירים ולחוות התקפי זעם ואלימות. רבים מהם הם חסרי ישע, אלה אנשים שצריך להתנהג אליהם בכבוד. להיכנס למשמרת עם אורך רוח. להיעזר אחד בשני ולהתנהג בהתאם לכללים ולנהלים למרות מצב הקיצון".

 

עדי, מארגון בית אקשטיין, סיפר כי מדובר במסגרת החמישית שתקלוט את המטופלים בתוך חודש. "מדובר באנשים עם מוגבלות שכלית קשה, חלקם עם קווים אוטיסטיים, שהם מועברים ממקום למקום ושאנשי הצוות הרפואי קשרו אותם לאמבולנס, כי הם לא ידעו איך להתנהג איתם. צריך לקבל אותם כמו שהם, עם חיוך והמון אהבה, אמנם מדובר באנשים בגילאים 20 עד 40 אך חלקם הם כמו ילדים בני שנתיים", אמר.

 

שר העבודה והרווחה, אופיר אקוניס, שהגיע למסגרת בחולון במטרה לעקוב מקרוב אחר ההכנות לפתיחה, אמר כי בהתאם לצרכים בשטח ייפתחו מסגרות דומות נוספות ברחבי הארץ. "המיזם הזה נועד לשמור ככל שרק ניתן על הדיירים במסגרות שלנו ברחבי הארץ ולדאוג שמי שנדבק וסובל מתסמינים קלים יקבל את הטיפול שהוא זקוק לו גם בזמן האשפוז", הוסיף.

 

מנכ"ל גשר, אריק ברמי, אמר כי "כשם שבשגרה מלווה משרד הרווחה באמצעות גשר במקצועיות ובמסירות את האוכלוסיות שבאחריותו, כך אנו נרתמים גם בחירום כדי להעניק טיפול שהוא גם רפואי אך גם תומך. לצד הצוותים הרפואיים יפעלו במקום אנשי מקצוע בתחומי הרווחה המוכשרים להעניק טיפול מיוחד לחולים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל שחר
חדר במסגרת הייעודית בחולון
צילום: טל שחר
מומלצים