שתף קטע נבחר

עובדים נדבקו בקורונה, מנהל בית האבות לבדו עם 45 קשישים

האחות הראשית, אם הבית ואיש התרבות ב"גני מרגוע" בבני ברק אובחנו עם הנגיף - וכל הצוות נשלח לבידוד. מנהל בית החולים זעק לעזרה ממשרד הרווחה, ונעזר בסטודנט לסיעוד שקיבל אישור זמני לעבוד במהלך המשבר

 

 

 

תוך שלושה ימים אובחנו שלושה עובדים בבית האבות "גני מרגוע" בבני ברק כחולים בקורונה - בהם האחות הראשית, אם הבית ואיש התרבות - וכל העובדים נשלחו לבידוד ביתי.

 

המנהל משה כהן, שנותר לבדו עם הדיירים, סיפר כי הצוות נשלח הביתה ביום שישי - והוא נותר עד צאת השבת לבד עם הקשישים. "אלה היו 36 שעות קשות מאוד, קשות מאוד", אמר כהן שהיה צריך לדאוג לכל התרופות והסיוע הנדרש לקשישים בבית האבות.

 

דיור מוגן
בית האבות נותר ללא עובדים(צילום: מאיר תורג'מן)

דיור מוגן
(צילום: מאיר תורג'מן)

בניגוד לבתי אבות גדולים אחרים שבהם אירעה התפרצות של הנגיף, ב"גני מרגוע" ביצעו בדיקות קורונה לכל הקשישים במקום בעקבות אבחונם של העובדים - שככל הנראה נדבקו מחוץ לעבודה. "המזל שלנו היה שאנחנו בית אבות קטן", אמר כהן. "כולם מבינים כמה ממד הזמן הוא קריטי במקרה הזה".

 

בבדיקות התגלה כי שני קשישים אכן נדבקו בנגיף, ו-43 הדיירים הנותרים נמצאו שליליים. בזמן שכהן המנהל ניסה לגייס כוח אדם תוך כדי שהתחנן למשרד הרווחה ולגורמים הרלוונטיים - כבר למחרת יצר עימו קשר יאיר רוזנהפט, שסיים לאחרונה את לימודי הסיעוד וקיבל אישור העסקה זמני בשל משבר הקורונה.

 

"באתי לכאן וראיתי את משה מתנהל לבד, בלי צוות סיעודי, בלי מטפלים ובלי מי שיעזור לו עם האוכל והתרופות שהקשישים צריכים לקבל", סיפר רוזנהפט. "אני באמת מעריץ אותו על מה שהוא עשה כאן".

 

בני ברק בימי הקורונה (צילום: יריב כץ)
בני ברק (צילום: יריב כץ)

 

 

כעת הקשישים בבית האבות כולם בבידוד, חדר האוכל נסגר, והם מקבלים את הארוחות בחדרים שלהם ומסתובבים עם מסכות במרחבים המשותפים. בבית האבות ממשיכים במעקב אחר הקשישים הנמצאים במקום, וכהן אמר: "נקווה שכולם יישארו בריאים ולא נמצא עוד מקרי הידבקות".

 

 

מיום שישי קיבל צה"ל את השליטה האזרחית על העיר בני ברק, ופיקוד העורף מחלק מזון ואספקה לתושבים ולבתי האבות. למרות מאמצי השכנוע שנמשכו בסוף השבוע, רק 20 חולים מתוך 1,192 נשאי הקורונה שמתגוררים בעיר הסכימו להתפנות לשלוש המלוניות הכשרות שמשרד הביטחון הקים.  

 

במאמצי השכנוע משתתפים בין היתר צוותי הסברה אזרחיים בשיתוף העירייה, וכן בני החברה החרדית שהסכימו לעבור למלוניות ונרתמו למאמץ. גם כוחות צה"ל שחילקו לאורך היום חבילות מזון בעיר הצטרפו למאמץ, וצירפו פליירים שבהם נקראו התושבים לעזוב את המשפחות במקרה הצורך. בפיקוד העורף הדגישו כבר שלשום כי סוגיית הכשרות אינה בעיה, מאחר שהמזון במלוניות הוא בהכשר של הרב לנדא והעדה החרדית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר תורג'מן
בית האבות בבני ברק
צילום: מאיר תורג'מן
מומלצים