שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

"אנחנו במלחמה": בית חולים תת-קרקעי יוקם לחולי קורונה

המתקן שנבנה בחיפה לאחר מלחמת לבנון השנייה נועד לסייע במצבי חירום. "זה מתחם אסטרטגי למדינה", אמר מנכ"ל בית החולים ל-ynet. המיטות לחולי הקורונה יוצבו בתוך עשרה ימים: "מספקים פתרונות יחד עם משרד הבריאות"

 

 

בקומה מינוס שלוש של החניון התת-קרקעי בבית החולים רמב"ם נבנה בית החולים לקורונה. החניון נבנה אחרי מלחמת לבנון השנייה, במטרה שיהפוך לבית חולים תת-קרקעי למקרי חירום. כשנבנה בוודאי שלא חשבו על נגיף הקורונה אלא בעיקר על מצבי חירום כמו מלחמה.

 

התפשטות הקורונה - עדכונים אחרונים

מניין החולים בישראל עלה ל-8,649

ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון פונה לבית החולים

עובד בבית אבות בבני ברק נדבק בקורונה, כל הצוות נשלח לבידוד

הממשלה תכריז על "סגר נושם" בשמונה ערים ו-15 שכונות בירושלים

מטוס אל על נחת בנתב"ג עם כ-20 טונות ציוד רפואי

 

הבוקר (יום שני) סיפר לאולפן ynet מנכ"ל בית החולים ד"ר מיכאל הלברטל שההיערכות היא להקמת בית חולים תת-קרקעי עם 900 מיטות בתוך עשרה ימים. "אלה לוחות הזמנים שקיבלנו ממשרד הבריאות", סיפר ד"ר הלברטל על בית החולים התת-קרקעי ע"ש סמי עופר.

"מצב מלחמתי". בית חולים תת-קרקעי ייבנה בחניון רמב"ם (צילום: דורון גולן) (צילום: דורון גולן)
"מצב מלחמתי". בית חולים תת-קרקעי ייבנה בחניון רמב"ם(צילום: דורון גולן)

- תתאר לנו מה הפעולות שעושים כדי להכשיר את החניון להיות בעצם בית חולים?

"כבר עכשיו יש לבית החולים אזור מבודד עם 66 מיטות ואפשרות להנשים 32 חולים במקביל. בשלב הבא, התבקשנו ממשרד הבריאות להכין 900 מיטות כאשר שליש מהן למונשמים. לאירוע שכזה, הכנו את החניון התת-קרקעי, אנחנו כרגע בשלב של הכנת המתחם. אפשר לראות פה את אחד האזורים שיהיה לטיפול נמרץ".

 

עד כה נקלטו בבית החולים רמב"ם 53 חולי קורונה, אחד מהם אף נפטר. בבית החולים ישנם שני חולים במצב קשה המחוברים למכונת הנשמה ושלושה שמצבם מוגדר בינוני. נכון להיום ברמב"ם נותרו 14 חולי קורונה, ובעצם מרבית החולים שנקלטו שוחררו.

 

 

מחלקה בידוד קורונה  (צילום: קריה רפואית רמב
מחלקה בידוד קורונה ברמב"ם(צילום: קריה רפואית רמב"ם)
 

- הנושא המרכזי כאן בחניון זה תחלופת האוויר?

"המתקן הזה נבנה למצב מלחמתי, היום אנו מבינים שזה מתחם אסטרטגי של מדינת ישראל. בתור הפתרון המלחמתי מדובר על מתחם מטוהר ונקי לחלוטין, במקרה של התקפה כימית לדוגמא, החוץ מזוהם. פה מדובר בדיוק על תהליך הפוך, המתחם עצמו יהיה מזוהם עם חולי קורונה, והבחוץ צריך להישאר נקי. חלק מהתהליכים שאנו מבצעים כרגע זה לדאוג שהאוויר שיוצא מפה יוצא נקי לחלוטין ושהנגיף בעצם לא יופץ לבחוץ. כל האנשים שיעבדו פה יצטרכו להיות ממוגנים לחלוטין".

 

- מה התהליך שרואים פה?

"זו חנייה, בימים רגילים חנו פה מכוניות. יש הרבה תשתיות בתוך הקירות, למיטות שצמודות לקיר. אנחנו רואים פה את הפסים הניידים של חשמל, חמצן, גז, ואקום, שאיבה, שנמצאים ליד כל מיטה כדי לאפשר שבכל מיטה יהיה חולה מונשם עם מכונת הנשמה".

 

- מה דעתך על הוויכוחים בין ראשי משרד הבריאות ומנהלי בתי חולים?

"אנחנו במלחמה, ובמלחמה מבצעים ולא מתווכחים. אני בטוח שבהמשך אנו נצטרך לבדוק הרבה דברים שעשינו ואיך הגענו למצב הזה אבל כרגע אנו חיילים בתוך התהליך הזה. משרד הבריאות מקבל החלטות מתחילת האירוע, החלטות מאוד נכונות, היום יש עבודת מטה מאוד מסודרת שלנו מול המשרד, אנו עובדים יחד ומספקים את הפתרונות כדי לתת את המענה לאירוע". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון גולן
בית החולים רמב"ם
צילום: דורון גולן
מומלצים