שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

636 מתים באיטליה, ירידה חדה במספר הנדבקים

636 חולי קורונה מתו ביממה האחרונה באיטליה. מגמת הירידה במספר החולים החדשים נמשכת - 3,599 בני אדם, הכי מעט מאז 17 במרץ. באיטליה חוששים שמספר קורבנות הקורונה בפועל גבוה בהרבה: חולים מתים בבתים ובבתי האבות, ובעיר ברגמו מעריכים שמספר המתים האמיתי כפול

 

 

מספר קורבנות הקורונה באיטליה עלה הערב (יום ב') ל-16,523 בני אדם. ביממה האחרונה מתו מהנגיף עוד 636 איש – עלייה חדה לעומת 525 אתמול.

 

מספר החולים החדשים בנגיף הקורונה באיטליה ממשיך לרדת, קרוב לחודש אחרי הסגר שהטילה המדינה. הערב דיווחה איטליה שביממה האחרונה נדבקו בנגיף 3,599 בני אדם – הנתון היומי הנמוך ביותר מאז 17 במרץ.

 

עד כה נדבקו בקורונה 132,547 איש באיטליה. מבין הנדבקים עד כה 22,837 החלימו מהנגיף, ו-3,898 מאושפזים במצב קשה.

צוותי רפואה ב מילאנו איטליה נגיף קורונה מסכה חליפת מגן (צילום: MCT)
צוותי רפואה במילאנו(צילום: MCT)
 

מספר הקורבנות של נגיף הקורונה באיטליה כולל רק את מי שמתים בבתי החולים. ההערכה היא שמספר המתים הכולל גבוה בהרבה, מכיוון שחולי קורונה רבים מתים בבתים ובבתי אבות.

  

לפי מחקר שנערך לאחרונה, רק באזור העיר ברגמו במחוז לומברדיה מניין המתים הכולל מנגיף הקורונה כפול מהנתונים של הרשויות - שכאמור כוללים רק את בתי החולים.

צוותי רפואה ב מילאנו איטליה נגיף קורונה מסכה חליפת מגן (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

מחקר של עיתון מקומי, שהשתמש במידע של הרשויות המקומיות, מעריך שבחודש מרץ הלכו לעולמם 5,400 במחוז ברגמו – פי 6 לעומת השנה שעברה. מתוכם, ההערכה היא שעד 4,500 מתו מנגיף הקורונה – כפול מהנתונים הרשמיים שמספרים על 2,060 מתים. לפי עדויות של רופאים יש כ-600 איש שמתו בבתי אבות.

 

במשך 11 ימים ניסתה סילביה ברטולטי להשיג רופא שיבדוק את אביה, אלסנדרו בן ה-78. האב המבוגר סבל מחום ומקשיי נשימה. לבסוף, כשרופא הגיע לביתו במחוז לומברדיה, זה היה מאוחר מדי. הרופא הגיע בערב ה-18 במרץ. מותו של אלסנדרו נקבע ב-19 במרץ ב-01:10. זה היה עשר דקות לפני שאמבולנס – שהוזעק כמה שעות קודם לכן – הגיע למקום.

פינוי חולה קורונה ב מילאנו איטליה (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 

"הפקירו את אבא שלי והוא מת לבד, בלי עזרה", אומרת סילביה בת ה-48. "אנחנו פשוט ננטשנו. לא מגיע לאף אחד לגמור ככה", היא מוסיפה. הסיפור הקשה של משפחת ברטולטי אינו ייחודי: רופאים, צוותים ובני משפחה שאיבדו את יקיריהם, סיפרו לרויטרס שמאות חולי קורונה מתים בבתים. התסמינים לא נבדקים, והשיחות של בני המשפחה עם הרופאים לא עוזרות. 

 

העולם מתמקד בעומסים בבתי החולים ובמחסור במכונות הנשמה ובמסכות, אך חלק מהרופאים מציינים גם בעיה אחרת: מחסור בעזרה ראשונה ובטיפולים ראשוניים. הצוותים הרפואיים באיטליה לא יכולים להגיע לביקורי בית, ולדבר יש מחיר כבד. "זה גרם למצב שבו הרבה רופאי משפחה לא יכולים לבקר את המטופלים שלהם במשך שבועות", אומר הרופא ריקרדו מונדה.

פינוי חולה קורונה ב מילאנו איטליה (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 

מונה אומר שניתן היה למנוע מקרי מוות רבים אם החולים בבתים היו מקבלים עזרה ראשונה. אך אותם רופאים עמוסים בבתי החולים, ואין להם מספיק מסכות וציוד רפואי להגן על עצמם מהידבקות. רופאים רבים מתבקשים להימנע מביקורי בית, אלא אם מדובר במקרה דחוף. "רופאים מטפלים באנשים שנמצאים בבית אבל אם הטיפול לא מצליח, ואם אין אף רופא שבודק ומשנה את התרופות או מתאים אותן - המטופל מת".

 

בשעה שהעובדים בבתי החולים מקבלים עדיפות בגישה למסכות, רופאי משפחה מספרים שהם נשארו בלי ציוד רפואי ולא מסוגלים לבקר מטופלים ללא הגנה. דוברת שירותי הבריאות בברגמו אמרה שהרשויות באזור לומברדיה אמרו לרופאי המשפחה לשוחח עם החולים בטלפון עד כמה שניתן, ולהגביל את ביקורי הבית כדי להפחית את סיכויי ההידבקות ולא לבזבז ציוד מגן. היא אמרה ש-142 רופאים באזור ברגמו נדבקו בקורונה או נשלחו לבידוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
צוותים רפואיים במילאנו
צילום: MCT
מומלצים