שתף קטע נבחר

יותר מ-100 אלף מתו מקורונה ברחבי העולם, 1.6 מיליון נדבקו

מספר המתים בעולם משתווה כעת לתמותה בתקופת מגפת הדבר בלונדון במאה ה-15. המדינות שנפגעו הכי הרבה מהנגיף מדווחות על 10% תמותה, אך טראמפ ניסה להרגיע: "לא ימותו יותר מ-100 אלף". תיעוד מניו יורק: קבר אחים עבור חולים ממשפחות שלא יכולות לממן הלוויה

 

  (צילום: AFP)
ניו יורק(צילום: AFP)

מספר המתים ברחבי העולם כתוצאה מקורונה חצה אמש (שישי) את רף ה-100 אלף בני אדם. לפי סוכנות הידיעות "רויטרס", כ-1.6 מיליון אובחנו עד כה כחולים בנגיף.

 

בשבוע האחרון שיעור התמותה עלה בקצב יומי של 6%-10%, ומניין המתים השתווה כעת למגפת הדבר בלונדון שפרצה באמצע המאה ה-15, שגבתה כשליש מאוכלוסיית העיר באותה התקופה. עם זאת, הנתונים עדיין רחוקים מהתחלואה העולמית כתוצאה מהשפעת הספרדית, שגבתה את חייהם של יותר מ-20 מיליון בני אדם בין 1920-1918.

 

ואולם, מומחים מעריכים כי שיעור העלייה בהידבקות בקורונה נמוך מזה של התמותה - כיוון שלפי ההערכות, ישנם חולים רבים ללא תסמינים או עם תסמינים קלים בלבד שלא אובחנו כלל.

 

  (צילום: AFP)
התור לסופרמרקט בניו יורק(צילום: AFP)

  (צילום: רויטרס)
רחובות ריקים בתפוח הגדול(צילום: רויטרס)

לפי רויטרס, המוות הראשון מקורונה היה ב-9 בינואר בעיר ווהאן, מוקד התפרצות הנגיף בסין, וכעבור 83 ימים מניין המתים הגיע ל-50 אלף בני אדם. המספר הוכפל כעבור שמונה ימים. במדינות שבהן הנגיף התפרץ באופן משמעותי, דוגמת איטליה, צרפת, בריטניה והולנד, מדווחות הרשויות כי כ-10% מכלל החולים מתים כתוצאה מהנגיף.

 

בארצות הברית הגיע הערב מניין המתים ליותר מ-18,100 בני אדם, לפי רויטרס. הרשויות התריעו כי בימים הקרובים צפוי זינוק במספר המתים למרות המאמץ להשאיר את האמריקנים בבתים. ד"ר אנתוני פאוסי, ראש המכון הלאומי לאלרגיות ומחלקות מדבקות בארה"ב, הזהיר מפני חג הפסחא שיצוין מחר, ואמר כי עדיין מוקדם מדי להסיר את המגבלות על הציבור.

 

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר אמש כי הוא מאמין שבסופו של דבר בארצות הברית ימותו פחות מ-100 אלף בני אדם, ואמר כי הוא מאמין שארצו קרובה לשיא ההתפרצות, הוא טען כי המצב מתחיל להתייצב. סגנו, מייק פנס, הוסיף כי ארה"ב תערוך בקרוב ניסוי לנוגדני הנגיף במטרה למגר את הקורונה.

 

מושל מדינת ניו יורק, אנדרו קואומו, אמר כי מספר המאושפזים בטיפול נמרץ במדינה נותן שביב של תקווה לקראת איזון במספר החולים במצב קשה. לדבריו, אתמול דווח על 17 חולים פחות משלשום, וכי ייתכן שמדובר בתוצאה של מדיניות הריחוק החברתי שהונהגה בניו יורק.

 

 

עד כה דווח על 7,844 בני אדם שמתו בניו יורק, מוקד המגיפה בארצות הברית. "מה שאנחנו עושים עכשיו ישפיע על חייהם - או מותם - של אלפי בני אדם", אמר קואומו בתדרוך לעיתונאים. "תמשיכו לעשות את מה שאתם עושים, תישארו בבית, זה עובד. אנחנו משטחים את העקומה".

 

בתוך כך, בכלי התקשורת בעולם הופץ אתמול תיעוד מרחפן באזור האי הארטלנד שבמדינת ניו יורק, שם צולמו עובדים המכוסים מכף רגל ועד ראש שחפרו קבר אחים לקורבנות הקורונה. האזור שצולם הוא בית קברות שמיועד לגופות שאף אחד לא דרש לקבור בעצמו - לרוב משפחות מעוטות יכולת.

 

  ()
חפירת הקברים בניו יורק
 

לפי סוכנות הידיעות AP, כ-25 בני אדם נקברים אחת לשבוע בבית הקברות הייעודי שמתופעל לרוב על-ידי האסירים מכלא רייקרס. אולם בתקופה האחרונה למקום מגיעים מדי יום עובדי קבלן, וקוברים 24 גופות מדי יום.

 

שיפור במצבו של ראש ממשלת בריטניה

ראש הממשלה הבריטי בוריס ג'ונסון, שאושפז בתחילת השבוע בטיפול נמרץ לאחר שמצבו הידרדר, הצליח לעמוד על רגליו ואף התהלך מעט, תוך כדי הפסקות. כך מסרה היום לשכתו. ג'ונסון יצא מטיפול נמרץ אחרי שלושה לילות והועבר לשיקום.

 

נגיף קורונה בריטניה בית החולים שבו אושפז לכאורה בוריס ג'ונסון ראש הממשלה (צילום: EPA)
הצליח ללכת מרחק קצר - והודה לרופאיו. בוריס ג'ונסון(צילום: EPA)

  (צילום: AP)
לונדון(צילום: AP)

בדאונינג 10 ציינו כי ג'ונסון שוחח עם רופאיו והודה לכל הצוות הרפואי שטיפל בו במחלקה. שר הבריאות מאט האנקוק עדכן כי הממשלה מתפקדת היטב תחת מחליפו של ג'ונסון, שר החוץ דומיניק ראב, ואמר כי הוא "עושה עבודה מצוינת". עם זאת, האנקוק הדגיש כי הממשלה עדיין לא החליטה אם להאריך את ההגבלות על הציבור למניעת התפשטות הנגיף.

 

שר הבריאות אמר כי מספר המתים עלה אמש ב-980 בני אדם - העלייה היומית הגבוהה ביותר עד כה בבריטניה, וגבוה גם משיעור התמותה היומי הגבוה ביותר של איטליה. "חג הפסחא הוא מבחן נוסף עבור הציבור", אמר השר.

 

איטליה: האטה במספר המתים והנדבקים

הרשויות באיטליה עדכנו כי 570 בני אדם מתו תוך יממה מקורונה - לעומת 610 אתמול. גם במספר החולים החדשים נרשמה ירידה קלה - 3,951 בני אדם לעומת 4,204 בחמישי.

 

מאז התפרצות הנגיף בארץ המגף ב-21 בפברואר, 18,849 בני אדם איבדו את חייהם בשל הנגיף, הודיעו באיטליה, שבשטחה מתו הכי הרבה אזרחים.

 

  (צילום: רויטרס)
הסגר נמשך, אך יהיו הקלות. איטליה(צילום: רויטרס)

ראש הממשלה ג'וזפה קונטה אמר כי הממשלה תאריך את הסגר במדינה עד 3 במאי, אך תאפשר פתיחה מצומצמת של חנויות ספרים, כלי כתיבה ובגדי ילדים החל מ-14 באפריל. "זה לא פשוט, אבל ההחלטה התקבלה ואני מוכן לקבל את האחריות על כך", אמר קונטה במסיבת עיתונאים.

 

האפיפיור פרנציסקוס ציין אתמול, לבדו, את "יום שישי הטוב", המציין את צליבתו של ישו. המנהיג הקתולי נשכב על הרצפה של בזיליקת פטרוס הקדוש בוותיקן, שבימים כתיקונם מכילה בחג שנחשב לאחד הקדושים ביותר לקתולית, כ-10,000 מאמינים.

 

  (צילום: EPA)
האפיפיור פרנציסקוס מתפלל בוותיקן(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
בזיליקת פטרוס הקדוש(צילום: EPA)

האפיפיור נשא באופן חריג את התפילה בעצמו, במקום הכומר רניירו קנטלמסה - המטיף של חצר הוותיקן. המטיף קנטלמסה התייחס גם הוא להתפשטות המגפה באיטליה, וקרא למאמיניו כי הקורונה צריכה ללמד את האנושות "להעריך את מה שבאמת חשוב בחיים".

 

שני מתים בחודש וחצי. ניו זילנד: "ניצחנו את הקורונה"

ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן הודיעה שלשום כי ארצה הצליחה באמבק נגד הקורונה לאחר שרק בן אדם אחד מת כתוצאה מהנגיף בחודש וחצי שחלף מאז המקרה הראשון שאובחן במדינה.

 

ג'סינדה ארדרן (צילום: gettyimages)
ג'סינדה ארדרן(צילום: gettyimages)

אתמול דיווחו הרשויות על מוות נוסף, הפעם של קשישה בשנות ה-90 לחייה שאושפזה בעיר קרייסטצ'רץ'. ארדרן עצמה שיבחה את אזרחי המדינה שהיו כ"חומה בצורה" מול הנגיף, כלשונה, ולא נתנו לו להתפשט ברחבי המדינה.

 

החולה הראשון בניו זילנד אובחן ב-26 בפברואר, אך הרשויות הודיעו על סגירת הגבולות ב-19 במרץ, ועל סגר מוחלט ב-26 במרץ. ראש הממשלה ציינה כי ייתכן שיורו על הקלות בסגר בשבוע הבא, על-מנת לאפשר למקומות עבודה לשוב לפעילות בתנאי שישמרו על כללי הריחוק החברתי.


פורסם לראשונה 10/04/2020 21:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים