שתף קטע נבחר

צילום: AFP, MCT

"סין מגבילה פרסום מחקר על מקור הקורונה"

על פי הודעות שפרסמו אוניברסיטאות בסין ונמחקו מהרשת, הממשלה החליטה שכל עבודה אקדמית על הנגיף תיבחן לפני שתפורסם. "מדובר במהלך משולב שמטרתו להראות שכביכול ההתפרצות לא הגיעה מכאן", סיפר חוקר סיני ל-CNN. היום: עוד 108 חולים בסין, הכי הרבה זה 5 שבועות

 

סיום הסגר בווהאן שבסין (צילום: AFP)
סיום הסגר בווהאן שבסין(צילום: AFP)

סין הטילה מגבלות על פרסום של מחקר אקדמי בנוגע למקורו של נגיף הקורונה. כך עולה מהנחיה חדשה של הממשלה הסינית ומהודעות מקוונות שפרסמו שתי אוניברסיטאות סיניות - ומאז כבר הוסרו מהרשת.

 

על פי המדיניות החדשה, שפורסמה ב-CNN, כל העבודות האקדמיות בנושא הנגיף יהיו כפופות לבחינה נוספת לפני שיוגשו לפרסום. מחקרים על מקור הנגיף יעברו בדיקה קפדנית אף יותר, ויהיו חייבים להיות מאושרים על ידי גורמים בשלטון המרכזי. מומחה רפואי מהונג קונג, ששיתף פעולה בחודש פברואר עם סין כדי לפרסם ניתוח קליני על הנגיף, בכתב עת רפואי בינלאומי, אמר כי עבודתו לא עברה אז בדיקה כזאת.

 

אמצעי הביטחון שנוקטת הממשלה הסינית הם ככל הנראה עוד ניסיון שלה לשלוט בנראטיב לגבי מקור הנגיף הקטלני, שגבה את חייהם של למעלה מ-113 אלף בני אדם ברחבי העולם, ונדבקו בו יותר מ-1.8 מיליון בני אדם ברחבי הגלובוס, מאז פרץ לראשונה בעיר הסינית ווהאן בדצמבר אשתקד.

 

 

 

 

 

מאז סוף ינואר, חוקרים סיניים פרסמו שורה של מחקרים על הנגיף בכתבי עת רפואיים בינלאומיים נחשבים. כמה מהממצאים על מקרים מוקדמים של הקורונה - כמו מתי החלה לראשונה ההידבקות בין אדם לאדם - העלו שאלות על ההסברים שסיפקה הממשלה הסינית, וגרמו למחלוקות ברשתות החברתיות הסיניות. כעת נראה כי הרשויות בסין מהדקות את שליטתן על פרסום מחקרים העוסקים בווירוס.

 

חוקר סיני, שבחר להישאר בעילום שם מחשש לנקמה מצד הרשויות, אמר כי מדובר בהתפתחות מדאיגה שעלולה להכשיל מחקר מדעי חשוב. "אני חושב שמדובר במהלך משולב מצד הממשלה הסינית כדי לשלוט בנראטיב ולצייר את זה כאילו ההתפרצות לא מגיעה מסין", אמר החוקר ל-CNN. "אני לא מאמין שהם באמת יתירו מחקר אובייקטיבי שיחקור את מקור המחלה".

 

הרשויות בסין מסרו היום (שני) כי 108 מקרים של חולי קורונה מאומתים התגלו ביממה האחרונה במדינה, לעומת 99 מקרים ביממה שקדמה לה. זהו המספר הגבוה ביותר של חולים שהתגלו ביממה אחת בסין מזה יותר מחמישה שבועות, זאת בשל עלייה מתמשכת במספר החולים שנכנסו למדינה מבחוץ. על פי הרשויות, המספר הכולל של המקרים המאומתים בסין עומד על 82,160, ומניין המתים עלה בשניים והגיע ל-3,341 בני אדם.

 

בשבוע שעבר, אחרי 76 ימים, הסירה העיר ווהאן את הסגר שהוטל על תושבי העיר. תושבי ווהאן, העיר שבה התפרץ נגיף הקורונה בסוף 2019, הורשו לעזוב את העיר לראשונה אחרי 11 שבועות. ב-23 בינואר הוטל סגר על 11 מיליון התושבים בווהאן שבמחוז חוביי.

 

יותר מ-50 אלף נדבקו בנגיף הקורונה בווהאן. לפי השלטון בבייג'ינג 2,572 מתושבי העיר מתו מהנגיף (כ-80% מקורבנות הקורונה בסין). מווהאן התפשט הנגיף במהירות בסין, וממנה כמעט לכל מדינה בעולם, במשבר שגרם לחצי מהאנושות להיות בצורה מסוימת של סגר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לפני הסרת הסגר בווהאן
צילום: רויטרס
מומלצים