שתף קטע נבחר

צילום: AFP, MCT

אשת הברזל הפלסטינית של ימי הקורונה

מושלת רמאללה לילא רנאם מסתמנת ככוכבת הפלסטינית של המשבר. היא לא מהססת לסגור אזורים החשודים כמוקדי התפרצות, מבקרת את הצוותים הרפואיים ואפילו משתתפת בחתונות. תושבי הרשות מעריצים, והיא מצטנעת: "אנחנו, פקידי הציבור, חיילים בשירות העם"

 

 

היא עוברת בין השוטרים ואנשי המנגנונים המוצבים במחסומים הרבים, קופצת לבדוק את מצבם של הצוותים הרפואיים בבתי החולים שעובדים מסביב לשעון, מקפידה לפגוש את ראשי ההנהגה המקומית כדי לפתור בעיות, מקבלת החלטות במהירות על סגירת אזורים החשודים כמוקדי התפרצות קורונה ולא שוכחת גם להעלות את המורל ולהגיע לטקסי נישואים של חתנים וכלות שנאלצים לקיים חתונות מצומצמות לאור המצב. תכירו את לילא רנאם, מושלת רמאללה, הכוכבת הבלתי מעורערת של השכנים בימי הקורונה אשר זכתה לכינוי אשת הברזל הפלסטינית.

 

התפשטות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

רנאם היא האישה הראשונה והיחידה שמונתה לתפקיד מושל מחוז, אחד התפקידים הבכירים ביותר ברשות הפלסטינית. מושלי המחוזות נבחרים וממונים באופן אישי על ידי אבו מאזן. הם נחשבים לאנשים עם יכולות ביצועיות גדולות מאוד, מה שמכונה במחוזותינו – בולדוזרים. מרבית המושלים הינם אנשים שפרשו בדרגה המקבילה לאלוף ממנגנוני הביטחון הפלסטינים.

לילה רנאם ()
מושלת רמאללה לילה רנאם

לילה רנאם בחתונה בימי הקורונה ()
לילה רנאם בחתונה בימי הקורונה

לילה רנאם ()
קריקטורה של גיבורי הקורונה הפלסטינים: רנאם, רה"מ אשתייה והדובר מלחם

זו הסיבה שרנאם בולטת כל כך בינם – היא אישה, בת 45 בלבד, ללא רקע של עיסוק ביטחוני ברשות הפלסטינית, דוקטור לחינוך ומחזיקה בתפקיד כבר עשור שלם במחוז שנחשב לבירת העסקים והפוליטיקה הפלסטינית – רמאללה.

 

רנאם בלטה לאורך כל השנים בפעילותה, אך משבר הקורונה העלה אותה בכמה דרגות לאור תפקודה המקצועי והאנושי בזמן המשבר, והיא הפכה תוך זמן קצר למושא הערצה בקרב התושבים ברשות הפלסטינית.

לילה רנאם ()
נפגשת עם צוותי רפואה
 

לילה רנאם עם הצוותים הרפואיים ()
לילה רנאם עם הצוותים הרפואיים

לילה רנאם עם הצוותים הרפואיים ()
מגיעה לשטח לתמוך

לילה רנאם עם המנגנוני הביטחון ()
לילה רנאם עם המנגנוני הביטחון

לילה רנאם ()
לילה רנאם ברחובות רמאללה

החשיבה שלה מחוץ לקופסא זיכתה אותה בהרבה נקודות זכות. כך למשל, פקידי הרשות הפלסטינית שמספרם מגיע לעשרות אלפים, מקבלים את משכורתם החודשית בתשלום בבנקים או באמצעות משיכת הכסף דרך מכשירי כספומט. לצורך זה הם נדרשים להגיע פיזית אל הבנק. כאשר הוכרזו הנחיות הסגר והעוצר בשטחי הרשות הפלסטינית, נמנע מהפקידים להגיע למרכזי הערים כדי לקבל את משכורתם שבימים אלו הכרחית להם יותר מבשגרה. רנאם גיבשה רעיון והורתה על בניית כספומט נייד על רכב ממונע שהגיע לפתח בתי הפקידים ואפשר להם למשוך את משכורותם. הרעיון הזה אומץ בחום גם על ידי שאר מושלי המחוזות.

 

"אני נוכחת תמיד ברחוב וקשובה לצרכי האנשים. הימים הללו לא שינו דבר בנוגע אליי", סיפרה בריאיונות שהעניקה לאחרונה. "אמשיך להתנהל באותה דרך עד שננצח את המערכה הזאת. אנחנו, פקידי הציבור, חיילים בשירות העם. אנחנו עובדים מסביב לשעון ללא הפסקה כדי לעקוב אחר המצב בשטח. יש לצדי צוות שלם וועדת חירום שנפגשת על בסיס יומי כדי לתת מענה לכל התפתחויות".

לילה רנאם עם המנגנוני הביטחון ()
סלפי עם קצין במנגנוני הביטחון
 
לילה רנאם עם המנגנוני הביטחון ()

לילה רנאם עם המנגנוני הביטחון ()
לילה רנאם עם אנשי מנגנוני הביטחון

לילה רנאם עם המנגנוני הביטחון ()

בנוגע לפופולריות שהיא זוכה לה, אמרה רנאם: "נסיבות קשות דורשות קבלת החלטות נחרצות, וקבלת החלטות נחרצות בעת הצורך אינה סותרת את הטיפול באנשים בצורה נעימה ולבבית. אני תמיד אומרת, זה לא זמן בחירות, יכול להיות שאיבדתי חלק מהפופולריות שלי, אבל מה שמעסיק אותי הוא הבטחת שלומם של האזרחים".

 

את המחסומים שהציבו מנגנוני הביטחון הפלסטינים כדי לאכוף את העוצר היא מכנה "מחסומי אהבה", משום שלדבריה הם נועדו בסופו של דבר להגן על בריאותם ושלומם של התושבים: "אני תמיד חושבת כיצד לספק חיים בכבוד לאנשים ובעיקר לקבוצות החלשות בחברה כמו קשישים, משפחות נזקקות ומשפחות של אסירים שהקריבו את היקר להם למען המולדת".

 

רנאם מסבירה כי היא מנסה לשמור כל העת על אופטימיות ולדבריה ההחלטה הראשונה שהיא קיבלה מתחילת המשבר היא לשמור על גישה חיובית בכל דבר הקשור לניהול חיי מחוז רמאללה בזמן המשבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים