שתף קטע נבחר

זוכרים בכל מצב: מצעד החיים במתכונת חדשה

המצעד המסורתי, שמתקיים בכל יום זיכרון שואה מאז 1988, בוטל בגלל הגבלות הקורונה. החלופה: מיזם בינלאומי של שלטי זיכרון וירטואליים על פסי הרכבת בין אושוויץ לבירקנאו. הנשיא ריבלין כבר כתב: "על העולם כולו להיאבק באנטישמיות"

המראות המרגשים חזרו על עצמם מ־1988: בכל אחד מימי השואה השתתפו אלפי בני אדם במצעד החיים בין מחנות המוות אושוויץ ובירקנאו בפולין. לראשונה, בגלל מגפת הקורונה, השנה לא יתקיים המצעד, אבל מסורת הזיכרון תימשך.

נשיא המדינה ראובן ריבלין כותב מסר (צילום: דוברות בית הנשיא)
"מסר תקיף נגד אנטישמיות". ריבלין כותב(צילום: דוברות בית הנשיא)

שלט יום השואה  ()
המסר הדיגיטלי של ריבלין

ארגון מצעד החיים העולמי הודיע אתמול על השקת מיזם דיגיטלי בינלאומי שבעזרתו ניתן להשתתף במצעד באופן וירטואלי, ולהניח שלט זיכרון אישי על פסי הרכבת בין מחנות ההשמדה.

 

המיזם מתחיל הבוקר ויימשך עד יום השואה, שיצוין בשבוע הבא. את הפרויקט חנך נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין.

 

כדי להשתתף לחצו כאן , בחרו את השפה, רשמו את פרטיכם, ולאחר מכן תוכלו לכתוב שלט זיכרון אישי בן 300 תווים לכל היותר.

 

השלט "יוצב" וירטואלית על פסי הרכבת, שלאורכם פוסעים מדי שנה הצועדים ומניחים שלטים אמיתיים. ניתן ליצור שלט זיכרון עד יום השואה.

  

ריבלין, שהוביל לפני שנתיים את המצעד, כתב בשלט: "75 שנה לאחר השואה, בשעה שהאנטישמיות זוקפת את ראשה המכוער ברחבי הגלובוס, אומות העולם כולן נדרשות לעמוד ביחד במאבק נגד הגזענות, נגד האנטישמיות והקיצוניות ולמען שמירת ערכי הדמוקרטיה וכבוד האדם. זה הייעוד של זמננו, זה האתגר שלנו. אם נשכיל להתאחד סביבו – יכול נוכל לו".


שלט יום השואה  ()

יו"ר מצעד החיים, ד"ר שמואל רוזנמן: "ההתחייבות שלנו כלפי הנספים, הניצולים והדורות הבאים היא שתמיד נהיה כאן להזכיר לעולם את האירוע הנוראי בתולדות האנושות ואת מחיר הגזענות והאנטישמיות. לראשונה מזה 32 שנים לא נצעד השנה באושוויץ ובבירקנאו, אבל זה לא יעצור אותנו. נמשיך להזכיר את זיכרון השואה ונישא מסר תקיף נגד אנטישמיות, גם במרחב הווירטואלי, מתוקף משימתנו החינוכית והערכית כלפי בני נוער יהודים ולא יהודים מכל העולם".

 

המצעד והפעילות סביבו ילוו השנה בסלוגן #NeverMeansNever, שבא להדגיש את הדחיפות בנקיטת פעולות למיגור נגע האנטישמיות.

 

מצעד החיים בפולין הוא אחד מאירועי הדגל של יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בימים כתיקונם צועדים בו למעלה מעשרת אלפים משתתפים, בני נוער יהודים ולא יהודים מכל רחבי העולם, ולצידם ניצולי שואה, ראשי מדינות, שרים, מנהיגים דתיים, אישי רוח ותרבות, ועוד. עד היום השתתפו במצעדים אלה כ-300 אלף בני אדם מ־52 מדינות. הללו צעדו על הפסים, לאורך 3.2 קילומטרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים