שתף קטע נבחר

צילום: AFP, MCT

עשרות דו"חות בכינרת: "היינו שמחים להתמודד עם מטיילים"

יותר מ-70 דו"חות חולקו לדייגים, שייטי סאפ ומבלים באגם הלאומי בימים האחרונים. "נערכנו לעשרות אלפים כאן בחג ובקיץ אך לצערנו נכנסו ל'עידן הקורונה'", אמר מפקד יחידת השיטור הימי. תיעוד: פעילות המשטרה בכינרת

 

 

לא רק בטיילת ובפארקים: גם בכינרת מורגשת בימים האחרונים התרופפות במשמעת הציבורית באשר להנחיות משרד הבריאות האוסרת יציאה לאתרי הנופש. במהלך השבוע האחרון נרשמו יותר מ-70 דו"חות על-ידי יחידת השיטור הימי במקום. הדו"חות חולקו לנופשים, הדייגים וגם שייטי הסאפ והקיאקים שהפרו את צו בריאות העם למניעת התפשטות נגיף הקורונה.

 

בשיטור הימי אמרו כי היו שמחים להתמודד עם עשרות אלפי מטיילים בחופשה, אך בלית ברירה הם אוכפים כעת את הסגר גם באגם הלאומי. כבר לפני קרוב לחודש, כאשר הוחלט על הפסקת היציאה לחופי הים, נערכו פקחי רשות הכינרת. הם סגרו את החופים והציבו שלטים האוסרים על כניסה, אולם גם בחופים הלא מוכרזים, המפתים כל כך בגלל המפלס הגבוה, אסורה השהייה.

אכיפת הנחיות משרד הבריאות בכינרת (צילום: דוברות משטרת ישראל)
"יש אנשים שבפירוש אסור להם לצאת מהבית והם בכל זאת פה"(צילום: דוברות משטרת ישראל)

אכיפת הנחיות משרד הבריאות בכינרת (צילום: דוברות משטרת ישראל)
יותר מ-70 דו"חות. אכיפת ההנחיות בכינרת(צילום: דוברות משטרת ישראל)

אכיפת הנחיות משרד הבריאות בכינרת (צילום: דוברות משטרת ישראל)
יחידת השיטור הימי בכינרת(צילום: דוברות משטרת ישראל)
 

בתיעוד הפעילות של היחידה נראים אנשי הצוות כשהם מזהירים דייגים שהיו באתר ללא מסכות וחרגו מההוראות, שכן בסירה שהו שלושה דייגים. במקרים אחרים קנסו שייטת סאפ ופיזרו התקהלויות גם על החוף, בטיילת בטבריה.

 

"יחד עם תחנת טבריה נערכנו כל החורף למטיילים של האביב והקיץ שיבואו להנות מהכינרת המלאה", אמר מפקד היחידה, רפ"ק וליד עותמאן, "לצערי הרב נכנסנו במקום זה לעידן הקורונה, זה אומר שהעבודה שלנו רק התגברה. אנחנו ממשיכים באכיפה, אם זה על עבירות שיט של דייגים שמורשים להמשיך ולעבוד בכינרת, ואם זה אכיפה של תקנות הקורונה. יש אנשים שבפירוש אסור להם לצאת מהבית ובכל זאת הם מגיעים לפה".

אכיפת הנחיות משרד הבריאות בכינרת (צילום: דוברות משטרת ישראל)
האכיפה מתבצעת גם בחופים(צילום: דוברות משטרת ישראל)
 

"הכינרת סגורה מבפנים ומבחוץ. אנחנו אוכפים בתוך המים וגם בחופים, במידת הצורך יש גם שיטור רגלי שעוזר לנו לאכיפה בחופים", אמר רפ"ק עותמאן.

 

בתוך כך, גם המחסור בביצים מוביל לעבירות פליליות. היום אחר הצהריים, בפעילות יזומה של המשטרה במחוז הצפוני יחד עם מג"ב, נתפסו ביציאה מכביש 6 סמוך למחלף אליקים שני צעירים בשנות ה-20 מנתיבות, כשברשותם 13 אלף ביצים ממקור לא ידוע.

 

פקחים של מועצת הלול החרימו את הביצים. הצעירים עוכבו לחקירה ויועמדו לדין. במשטרה אמרו כי המחסור בביצים בשווקים "מגביר את ניסיונותיהם של גורמים עבריינים להכניס ביצים לא מפוקחות לשוק. ביצים שגידולן אינו מפוקח תברואתית או שאינן מאוכסנות בתנאים נאותים מסכנות את בריאות הציבור, וגורמות למספר רב של מקרי אשפוז בשנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות משטרת ישראל
פעילות השיטור הימי בכינרת
צילום: דוברות משטרת ישראל
מומלצים