שתף קטע נבחר

ראשי רשויות לממשלה: "לאשר פתיחה מוחלטת של המרחב הציבורי"

רגע לפני שראש הממשלה יציג את מתווה היציאה, שוחחו ראשי רשויות עם ynet וקראו לאשר הקלות משמעותיות מאלו שצפויות. ראש העיר נשר: "הקורונה לא הולכת להיעלם, ולכן צריכים ללמוד לנהל שגרת חיים תחת האיום, בדיוק כפי שבשדרות מנהלים שגרה תחת קסאמים"

 

 

הממשלה צפויה לאשר הערב (שבת) שורת הקלות בהגבלות הקורונה שייכנסו לתוקף ביום שני. ראשי רשויות ששוחחו עם ynet על רקע הפרסומים על אודות אותן הקלות הפצירו במקבלי ההחלטות ללכת רחוק יותר מהגישה המסתמנת. "לצד פתיחת המשק, הממשלה חייבת לאשר פתיחה מוחלטת של המרחב הציבורי ולא רק 500 מטר", אמר חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות. "נתוני משרד הבריאות הראו שהמרחב הציבורי הוא לא מוקד ההידבקות".

 

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

המתווה המסתמן: בלי מספרות ובלי קניונים

רגע לפני ההקלות: ניתוח נתוני ההתפשטות

 

ביבס הוסיף ואמר בשיחה עם ynet: "צריך לחשוף בפני הרשויות המקומיות את הנתונים הנוכחיים בנוגע למוקדי ההידבקות כדי שנדע לשמור על התושבים. חולי הקורונה נדבקו בכינוסים ובמקומות סגורים ולא ברחובות. שחררו את האנשים, כל יום שעובר כשכולם בבתים מייצר קשיים משמעותיים שייקח שנים להתאושש מהם. נתוני האלימות בתוך המשפחה, מקרי הקצה ברווחה, השמנת הילדים והיעדר סדר היום לילדים ולהורים הוא נזק מצטבר". ביבס הדגיש כי הדרישה לא כוללת רשויות שבהן ידוע על מוקדי הידבקות.

פארק הירקון (צילום: מרב יגלה  )
פארק הירקון לפני כחודש זמן קצר לאחר כניסת המגבלות וההנחיות לתוקף(צילום: מרב יגלה )
 

יו"ר מרכז השלטון המקומי הוסיף ואמר: "כל בר דעת מבין שאין הורה שיוכל לצאת לעבודה כשילדיו נמצאים בבית. אין כרגע פתרונות ישימים עבור ההורים והפתרונות המוצגים דומים לריפוי שבר עם פלסטר. הממשלה צריכה למצוא את הדרך להשיב את ילדי הגיל הרך וכיתות א'-ג' למסגרות עוד החודש כשלב א' של תהליך החזרה לשגרה. אחרת, המשק לא יוכל לחזור לתפקוד, גם לא חלקי".

 

ראש עיריית נשר, רועי לוי, מתח ביקורת על מקבלי ההחלטות ואמר כי "התנהגות האוכלוסייה מאז פרוץ המגפה בישראל הייתה בהתאם לכללים והביאה להפחתה משמעותית של ההדבקות במרחב הציבורי. עד לפני מספר ימים קובעי המדיניות ניהלו את משבר הקורונה. אולם, בימים האחרונים קיימת תחושה שהקורונה החלה להכתיב את המדיניות".

 

לוי הוסיף כי "הקורונה לא הולכת להיעלם בשנה וחצי הקרובות לפחות, ולכן אנחנו צריכים ללמוד לחיות לצידה ולנהל שגרת חיים תחת איום הקורונה בדיוק כפי שבשדרות מנהלים שגרת חיים מזה כעשרים שנים תחת איום של קסאמים. כל מי שעיניו בראשו ראה היום שאי אפשר כבר לשלוט בסגר. בנשר יש היום חולה קורונה אחד וחמישה מבודדי בית ולכן צריך לעבור לדרכי פעולה של ניהול המרחב הציבורי. כפפות, מסכות, שמירת מרחק, איסור התקהלות וסגר במקומות שבהם התחלואה גבוהה".

 

"להשאיר בבית רק אוכלוסיות בסיכון"

ראש העיר נתניה, מרים פיירברג-איכר, אמרה כי "יש להחזיר את העיר לשגרה בהקדם האפשרי ולדרוש הישארות בבתים רק מאוכלוסייה בסיכון בשל מחלות רקע ותושבים מעל גיל 70, כשכל אדם ייבדק לגופו, כל זאת בכפוף להגדלת מספר הבדיקות ומדידות חום לנכנסים למקומות עבודה ולבתי עסק. מסכה על הפנים והיגיינה חייבות להיות חלק אינטגרלי מחיינו. החזרה לשגרה צריכה להתקיים במקביל לחזרה לשגרת מערכת החינוך, כשבתחילה - החינוך המיוחד. ברור שבשלב זה היא תהיה הדרגתית ובהקפדה על מניעת צפיפות, אך היא הכרחית להשבת החיים לעיר".

אנשים מטיילים בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
כיכר הבימה בתל אביב, היום(צילום: מוטי קמחי)
 

ראש העיר גבעתיים רן קוניק הוסיף כי "נדרשת מנהיגות אחראית שתאזן בין בריאות לכלכלה ובין זהירות מתחייבת לחיים אנושיים. יש לשנות את האווירה הציבורית האומרת שהניתוח הבריאותי הצליח אך החולה הקיומי עומד למות. הרשויות המקומיות יודעות לנהל את היציאה מהמשבר ולתת לציבור אופטימיות ואופק שהם הבסיס להמשך ההצלחה במאבק שלפנינו". 

 

ראש מועצת גני תקווה אמרה כי "האזרחים לא רוצים להדביק או להידבק במחלה. כולנו מסוגלים להישמע להנחיות מדויקות, ברורות והגיוניות. לאחר זמן ממושך של הישארות בבתים - אנחנו חשופים ללחץ נפשי, רמות מתח גבוהות אלימות במשפחה ופגיעה כלכלית אנושה, שלא משאירה מקום לאופטימיות. יש לאפשר לאזרחים לעשות ספורט יחידני ולצאת להתאוורר ללא הגבלת מרחק מהבית, תוך הקפדה על מרחק תקין וחבישת מסכות. בהדרגה תוך מתן תקווה ניתן יהיה לחזור לשגרה מותאמת".

חיים ביבס, רועי לוי (ראש עיריית נשר), מרים פיירברג, רן קוניק,  ליזי דלריצ'ה (צילום: יאיר שגיא, דנה קופל, ירון ברנר, עמית שעל)
מרים פיירברג-איכר, רועי לוי, ליזי דלריצ'ה, רן קוניק וחיים ביבס(צילום: יאיר שגיא, דנה קופל, ירון ברנר, עמית שעל)

 

50 ()
ראש הממשלה נתניהו ומנכ"ל משרד הבריאות בר סימן טוב
 

 

ראש העיר הוד השרון, אמיר כוכבי, שבה נמנו עד כה 23 חולים מתוך כ-62 אלף תושבים אומר כי "הממשלה חייבת לאפשר יציאה מהסגר לרשויות שהצליחו לשטח את העקומה, דוגמת הוד השרון שבימים האחרונים לא נרשמו בה מקרים חדשים של תחלואה. ניתן יהיה לעשות זאת רק בשיח ישיר מול הרשויות המקומיות, כמו גם ארגוני העצמאיים וארגוני המורים. חוסנה הכלכלי והרגשי של המדינה תלוי בכך שייווצר אופק לרשויות שמצליחות להקפיד על ההנחיות. בהיעדר אופק כזה, אנו עלולים להידרדר לתסכול וחוסר אמון במערכת ומשם הדרך לאנרכיה קצרה".

 

מסתמן: זה המתווה שיוצג הערב

הענפים שיותרו ככל הנראה לפתיחה מיום שני הם חנויות לממכר מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, ציוד משרדי, כלי בית ותחזוקת בית, אופטיקה, מחשבים, תקשורת, ספרים. לא יותר לפתוח קניונים, חנויות הלבשה, הנעלה, תכשיטים, צעצועים, מספרות וסלוני יופי. הממשלה תקבע הגבלות על מספר הלקוחות בחנות ותחייב מדידת חום בכניסה, רישום לקוחות באפליקציה והתקנת מחיצה בין הלקוחות לקופאים ומגבלה על מספר הלקוחות בכל חנות.

 

הממשלה צפויה להתיר תפילה במניין בשטח פתוח עם מגבלה של עשרה מתפללים לכל היותר. חתונות, הלוויות ובריתות יוכלו להתקיים בנוכחות של 20 איש לכל היותר. משפחתונים יוכלו להיפתח בפיקוח של שלוש משפחות ומטפלת פרטית. בסקטור הפרטי תותר עבודה בענפי ההיי-טק, התעשייה, פיננסים, יבוא במסחר סיטונאי. כל זאת ללא קבלת קהל. יותרו שירותי משלוח ואיסוף עצמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פארק הירקון לפני כחודש לאחר כניסת המגבלות לתוקף
מומלצים