שתף קטע נבחר

ההורים שבנו בתי עץ וקיר טיפוס בבית

הזמן בבית והשעמום של הילדים גרמו להורים יצירתיים במיוחד לבנות משחקי שעשועים ובתי עץ. "אפשר לקנות הכל היום, אבל הכי כיף לייצר. הסיפוק עילאי", אומר אחד ההורים

 

 

כמה שבועות בבית, בלי עבודה, בלי מסגרות לילדים, בלי חברים, בלי חוגים, גני שעשועים, הפכו לשעתם היפה של כל ההורים היצירתיים, שהסגר פינה עבורם זמן והשעמום של הילדים נתן מוטיבציה.

 

בכל רחבי הארץ, בניסיון להתנתק קצת מהמסכים, הוקמו עשרות בתי עץ מכל הסוגים, מחנות ואפילו מיני צימרים משודרגים לילדים שמאפשרים עוד מרחב שהייה, מתחמי פעילות ספורטיבית שנותנים מענה לצורך לזוז ולשבור קצת את השגרה החדשה.

הצימר לילדים של משפחת קדוש
הצימר לילדים של משפחת קדוש

מי בבית: משפחת קדוש מפרדס חנה כרכור, יואב (33) מהנדס תוכנה באמדוקס, רות עבדה כמתווכת (34), והילדים יעלה (6), נטע (2.9) ובניה בן השנה וחודשיים.

איך זה התגלגל: הבת הבכורה חגגה יום הולדת לפני פסח והחופשה באילת לכבוד המאורע בוטלה. כדי לפצות אותה על האכזבה, הוחלט להפתיע אותה ואת האחים שלה במקום משלהם.

איך וכמה: שלושה ימי עבודה, תכנון מקורי, השראה מגוגל ו-3,000 שקלים על חומרי הבניה.

רגע של גאווה: ההתרגשות של הילדים מהתהליך, מכל חלק שהתווסף.

גינת המשחקים של משפחת לוי
גינת המשחקים של משפחת לוי

מי בבית: משפחת לוי מכפר חסידים, נועם (35) מנהל תחום בחברת בניה, אתי (31) מנהלת פנימיה לנערות, אלרואי (3), הודיה (2) ונהוראי בן חודשיים.

איך זה התגלגל: אלרואי ביקש מגלשה ליום הולדתו. התכנון היה ליצור משהו קטן, אבל חוסר האונים של הילדים מהיעדר האפשרות להוציא אנרגיות, הוביל להחלטה ללכת על זה בגדול. 

איך וכמה: יומיים של עבודה מהבוקר ועד הערב, כשלטובת הפרוייקט גוייס גם אחיו הגדול של נועם. עלות החומרים כמו העץ, החצץ, המגלשה וכו הגיעה לכמה אלפי שקלים.

רגע של גאווה: "גייסנו אותם לסייע בהכנת המטלות לקראת שבת, וכשבית העץ היה מוכן חתכנו פירות וירדנו לשחק בגן המשחקים הפרטי שלנו. נרשמה התרגשות גדולה".

  

 

מי בבית: משפחת פינק, רייצ'ל (38), יועצת חינוכית, תומר (40) עצמאי, זואי (8) ונדב (5).

איך זה התגלגל: החופשה השנתית בפסח אצל אמא של רייצ'ל שחיה לבדה בארה"ב, בוטלה. כחובבת אמנות וכדי לשמח ולעודד אותה, החליטו להפוך את הבית למוזיאון. אחרי שלמדו יחד עם הילדים על האמנים הגדולים בהיסטוריה ממיכאלאנג׳לו ועד קית' הרינג ופרידה קאלו. לערב הפתיחה של התערוכה, סבתא הוזמנה בזום, היא הגיעה לבושה במיטב מחלצותיה וזכתה לסיור מודרך.

רגע של סיפוק: "זה היה אחד הערבים הטובים ביותר שהיו לנו מזה הרבה זמן. כל העבודה הקשה, הלחץ, הנזק לרהיטים - היה שווה את זה. התובנה העיקרית שלנו היא כמה הילדים לומדים כשהם משחקים ונהנים ולא יושבים מול ספרי לימוד.  

קיר הטיפוס הביתי. משפחת וקנין ()
קיר הטיפוס הביתי. משפחת וקנין
  

מי בבית: משפחת וקנין מגדרה. עופר (47) עובד רשות התעופה האזרחית ושף קונדיטור, נעמה (44) עצמאית, יועצת פיננסית, שחר ורוני (20) חיילות, שוהם (14) ומיה (6).

איך זה התגלגל:  הרעיון להקים קיר בבית היה עוד לפני, כי שוהם מתאמן בחוג טיפוס בקריית מלאכי. נעשתה פנייה לגורם חיצוני (שלא יכל לבוא מכורח הנסיבות), כך שימי הקורונה, הפכו לזרז ואפשרו לנצל את הזמן לביצוע עצמי.  

איך וכמה: ארבעה ימי עבודה אינטנסיביים כולל לוגיסטיקת איסוף חומרים לא פשוטה בתנאי הסגר. בנוסף זה היה תיעול נכון של אנרגיות הילדים לפרוייקט, במקום לריב כל היום כתוצאה מהשיעמום.

רגע של גאווה: "הילדים התעלפו ובגדול עברו לגור בקיר 24/7. הפרויקט היווה דוגמה אישית מדהימה לילדים על תהליך ייזום (ודיברנו על זה תוך כדי העבודה), תכנון וביצוע, עצמאות ויצירתיות כדרך חיים. אפשר לקנות הכל היום, אבל הכי כיף לייצר. הסיפוק עילאי".

הילד רק רצה להתגלש. משפחת חסון ()
הילד רק רצה להתגלש. משפחת חסון
 

מי בבית: משפחת חסון מכפר יונה, רז (38) עובד בתקשורת, עדי (40) פסיכותרפיסטית והורים של אורי (2.9).

איך זה התגלגל: בעקבות האיסור על ביקור בגני השעשועים, אורי לא הבין למה כבר אי אפשר לשחק והמשיך לבקש להתגלש פעם אחר פעם. אב המשפחה, רז, אב המשפחה החליט לרתום את האהבה שלו ליצירה ובנייה לטובת מתקן משחקים ביתי.

איך וכמה: ארבעה ימי עבודה, בין 5-4 שעות ביום, גם אורי לקח חלק בעשייה. העץ נלקח מרצפת דק שאחד השכנים פירק וזרק. כך שזה 100% חומר ממוחזר.

רגע של גאווה: "הילד ממש התלהב, גם לאורך הבנייה", מספר חסון, "הוא ליווה אותי בשלבים וראה איך כל הפרויקט הזה לובש צורה. הוא משחק שם בלי סוף, וכולנו מחכים שהמשבר יחלוף וחברים יוכלו להצטרף אליו".

בית כמו בסדרה שהילדות אוהבות
בית כמו בסדרה שהילדות אוהבות
 

מי בבית: משפחת ברנס מקריית חיים, אביב עוסק שיפוצניק, סיון חתמת בסוכנות ביטוח, עמית (9), שי (7) ואופיר (3.5)

איך זה התגלגל: ההשראה מהסדרה ילדי בית העץ, הילדות רצו שיהיה להן גם בית כזה, עזרו לקדוח והביאו את הקרשים.

איך וכמה: שלוש שעות של עבודה מחומרים כמו קרשים, דיקטים, חבלים וגלגל של רכב.

רגע של אופטימיות: "בית העץ ללא ספק איחד בין הילדים וגרם להם להסתדר ולשחק הרבה שעות ביחד, ומהתקופה הזו למדנו שצריך להגיד כל יום תודה על מה שיש, גם אם קשה".

הכבאית המגניבה של סמי וסבא אבי
הכבאית המגניבה של סמי וסבא אבי
 

מי בבית: משפחת פדהצור-ליבנה מנס ציונה, סבא אבי (72) פנסיונר של חיל האויר (סא"ל), גר מול הבת יעל, בעלה רן והנכדים שירה (5) ונטע (בן 4 חודשים).

איך זה התגלגל: עם לידתו של הנכד נטע, סבא אבי בעלי ידי הזהב התבקש לבנות לו כבאית. מגבלות היציאה מהבית הניעו את הפרויקט, שכללו לימוד שימוש בפינטרסט כדי לשרטט דגם "כמו של סמי הכבאי".

איך וכמה: דיונים דרך הזום על היצוב והמידות, כסאות הנהגים נלקחו מספסל אמבטיה ישן, הגלגלים מאופניים שנמצאו זרוקות בטווח ה 100 מטר, העצים והצבע מחנות שעשתה משלוח. הבנייה התארכה לשבועיים כדי לא להפריע לשכנים שנמצאים בבית.

רגע של אופטימיות: "מחכים שסבא יסיים עם הכל כדי להפתיע בגדול. יש למה לצפות". 

 

 

מי בבית: משפחת מעוז ממושב בני ציון, יואב ונעה מנהלים חברה לאנרגיה מתחדשת, איתי (13), עידו (11), יאיר (10), והתאומים רוני ומיכאל (7).

איך זה התגלגל: הרעיון היה של גל חסון, המדריך של עידו לרכיבה טכנית, שטח ואקסטרים, וזה היה נראה ממש כיף אז ניסו לבד בבית.

איך וכמה: לקח בערך עשר דקות להכין את המתקן. צריך ארבעה מקומות להשחיל מהגג רצועות ולקשור אותם לאופניים, שניים משני צידי הגלגל הקידמי ושניים משני צידי הגלגל האחורי.

רגע של צחוק: "לעלות בפעם הראשונה ולאבד שיווי משקל". 

מה שאפשר לעשות עם כמה ענפים ()
מה שאפשר לעשות עם כמה ענפים
 

מי בבית: משפחת גרזון רז, אלון (37) נגר במקצועו, וערבה (35)בלוגרית ומנהלת קהילות און, דריה (6) ודולב (בן 9 חודשים).  

איך זה התגלגל: הרצון לייצר פינת ישיבה נעימה בחצר למדיטציה ורגיעה עם הילדים.

איך וכמה: העבודה לקחה יומיים, הענפים נאספו משדה סמוך וחוברו בשתי וערב עם חבל.

רגע של גאווה: "דריה התלהבה, עזרה לסדר ולקשט במוביילים. מעולם לא עשיתי את זה קודם למדתי שצריך פשוט לנסות".

 

זמן לגינת ההפתעות של ()
חצר ההפתעות של אדם

מי בבית: משפחת סימגינה, יהונתן (29) סטודנט לרפואה סינית ובעל עסק לעמדות צילום באירועים, קרינה (30) ואדם בן השנה וארבעה חודשים.

איך זה התגלגל: שילוב של התחביב של יהונתן של עיסוק בעץ, מעבר לבית עם גינה יפה, ילד אקטיבי ש"שובר את הבית" אם לא יוצא החוצה, יחד עם הזמן שהתפנה.

איך וכמה: מתקן טיפוס לקטנטנים, נדנדה, עמדת בקבוקי צבע ועוד משאריות עצים שהיו במחסן.

רגע של אופטימיות: "למרות שזו תקופה לא קלה עבור עסקים קטנים כמו של יהונתן, אנחנו מנסים ליהנות כל רגע מהזמן איכות שיש למשפחה הקטנה שלנו ביחד".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים