שתף קטע נבחר

סרטון ויראלי: מוזיקה נגד קורונה

הבידוד אולי פגע כלכלית במוזיקאים, אבל לא הצליח להרוג את המוזיקה עצמה. הנה שישה מיזמים מוזיקליים שחייבים את קיומם לנגיף

לשימוש בלייזר בלבד איתי לוקץ שיר על קורונה (צילום מסך)
(צילום מסך)

 

השינויים האחרונים באורח החיים אילצו את כולנו לפתח דרכים יצירתיות לקיום פעילויות שעד לא מזמן היו מובנות מאליהן. לימודים עברו לזום, עבודות לבית והמכנסיים הפסידו בתהליך האבולוציוני שהלחים אותנו לספה.

אבל בזמן שהציבור הרחב מתמקד בצרכים בסיסיים כמו מזון, נייר טואלט וסמארטפון, דברים שעל פניו פחות דחופים, כמו מוזיקה, הוזנחו. אז כן, יש הופעות מרפסת גרועות ומשאיות בידור שכולם שונאים ומדי פעם איזה אמן עולה לאיזו הופעה מהסלון בחסות חברה שממש רוצה שתדעו שנעבור את זה יחד, אבל רוב המוזיקאים נשארים להתייבש בבית. למרבה המזל, גם בעת משבר עולמי, היצירתיות של המוזיקאים לא מתה, ויש לא מעט תוכן מוזיקלי שיוצא בעקבות הבידוד.

 

1. המרקיד: סטים של הכולי עלמא

המועדונים היו מהראשונים לספוג את מכה, עם האיסור על התקהלות. על פי הערכות, הם יהיו גם מהאחרונים להתאושש. ובכל זאת, צריך לרקוד איכשהו. כך שלאורך החודש האחרון מספר מועדונים החלו להעלות סטים רקידים לימי הבידוד החברתי.

בולט במיוחד הפרויקט של מועדון הכולי עלמא התל אביבי. Kuli Stay Home דאג לנו לסטים מאת 15 מהדיג'יים הטובים בישראל שיעזרו לנו להרים ולקפץ גם מטר מהמקרר. כבו את האורות, פתחו בירה, תעשנו את הבגדים והשיער - והופ, יש לכם מועדון בבית.

 

2. המדבק: גרוביד 19

יש מעט מאוד פרויקטים שרק הרוויחו מהבידוד ובעיקר מהזמן שהתפנה לאנשים שבדרך כלל עסוקים בהופעות. אחד מהנדירים האלה הוא השת"פ הדיגיטלי Groove It Foward שזכה לחיים חדשים. הרעיון של זוהר ברזילי (שהיה מתופף מבריק עוד לפני שאחותו נטע זכתה באירוויזיון) היה פשוט: הוא העלה סרטון קצר של עצמו מנגן גרוב תופים פשוט ומדבק, ותייג ארבעה מוזיקאים שבתורם אמורים להוסיף את הטייק שלהם על הקצב באיזה כלי שיבחרו בו (מגיטרה, בס וקלידים ועד כלי הקשה, כלי נשיפה, כינור, שירה וכולי).

בתורם, הם התבקשו לתייג עוד מוזיקאים להצטרף למכתב השרשרת המוזיקלי. הם קוראים לווירוס הזה Grovid-19. מעל 70 כבר נדבקו, בערך כ-30 נרפאו (כלומר, הספיקו להוסיף את הקטע שלהם תוך 72 שעות) ונכון לעכשיו, עדיין אין מתים. רואים? ככה משטחים עקומה.

 

רוצים לדעת כל מה שצריך (וגם מה שלא) על המגיפה שמשתוללת בחוץ? בואו למתחם הוויראלי שלנו

 

3. הרועש: קוביד 182

בטח כבר ראיתם את הסרטון עם מיטב הסלבריטאים השרים איזה שיר תקווה משותף מנוחיות הטירות שלהם, או אולי נתקלתם בשיר הקורונה של פנינה רוזנבלום. אל מול מחוות כאלו קם הרכב פאנק חדש בשם קוביד 182 (מחווה לווירוס ולבלינק), המורכב מחברי הרכבי פאנק מוכרים (יוסלס איי.די, האחים צברי ועוד) ומשחרר יריקות ישירות לעין המיינסטרים הישראלי.

בשבועות הספורים של קיומם הם הספיקו לבצע את השיר שכתבה רוזנבלום, לעשות קאבר ל"יש בי אהבה" לבקשת השרה מירי רגב (לא ספציפית מהם, לא משנה), לחדש להיט של דקל וקנין ולהוציא לאור שיר מקורי בשם "מפר בידוד".

 

4. המקיף: ערוץ היוטיוב של הרוטס

אתם אולי מכירים את הרוטס בתור להקת הבית של ג'ימי פאלון בעשור האחרון, אבל הם בראש ובראשונה אחד מהרכבי ההיפ הופ המוערכים ביותר כבר מעל ל-30 שנה. כיאה להרכב שרגיל להופיע שש פעמים בשבוע בשלושת העשורים האחרונים, גם הבידוד לא מנוע מהם לעבוד.

בערוץ היוטיוב של הרוטס נפתח בשבועות האחרונים מגוון רחב של תוכניות מוזיקה חדשות, מעשה ידיהם של חברי ההרכב. הסולן פתח פודקאסט ראיונות עם מוזיקאים, הגיטריסט חושף סיפורים על העדפות הגיטרה של חלק מהאגדות שעבדו איתם, הקלידן מפרק מוזיקלית שירים של אדל, מאריה קארי ועוד, המפיק סטרו אליוט מרכיב אותם מחדש לביטים לנגד עיניכם והמתופף ואספן המוזיקה האגדי קווסטלאב מרים בכל לילה שידור חי שנע בין מסיבה להרצאת מוזיקה מרתקת על אגדות סול, היפ הופ ומוזיקה שחורה. חגיגה שלמה בערוץ אחד.

 

 

5. הוויראלי: מוזיקת קורונה

בטח ראיתם כבר אינספור אילוסטרציות של נגיף הקורונה הקוצני מרחפות סביב כתבי חדשות, אבל אני ממש בספק ששמעתם את הנגיף עצמו. איך בדיוק? מדעני במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT) המירו את מבנה הווירוס לקטע מוזיקלי בן שעה וחצי. כל רכיב בנגיף קיבל כלי מוזיקלי משלו (ה"קוצים" למשל מיוצגים על כלי המיתר היפני העתיק קוטו), והתוצאה היא משהו שנע בין מוזיקת נמנום יפנית לאמביינט בסרט אימ

ה. השאלה שצריכה להישאל היא, כמובן, למה לעזאזל? אז מסתבר שיש לזה איזה שימוש מסוים, מכיוון שהפורמט הקולי מאפשר למדענים לחפש ביתר דקדוק אחרי תבניות חריגות בנגיף, וכך בתקווה למצוא את הפיצוח שכולם מחפשים. אין לי מושג אם זה יעבוד, ולא באמת הבנתי, אבל לפחות זה הביא לנו את המיקסטייפ הראשון של קורונה, אמן שתיכשל.

 

6. המקפיץ: שירי קורונה

אין הרבה שירים שנכתבו ושוחררו על המגפה. אבל מתוך אלו שכן - הז'אנר השולט הוא ללא ספק היפ הופ, ככל הנראה בזכות היכולות לתפור מא' ועד ת' שיר מהיר שיגיב לאירועי הרגע.

הראפרים פאנצ'ו וקארמה הוציאו את "כולם בבתים", שיר מחאה מצוין שאמנם גולש מעט לקונספירציות 5G ודומיהם, אבל מעלה גם שאלות חשובות על טבעת החנק על הדמוקרטיה.

 

 

לוקץ' תקף את הנושא, כהרגלו, מהזווית הקומית - עם השיר "קורונה" שמתגאה בפזמון יותר מדבק מהקורונה עצמה.

 

 

אבל הלהיט הגדול של ימי הסגר הוא ללא ספק הרימיקס לסרטון הנפלא של קארדי בי מאבד את זה בגלל הקורונה. אם תצליחו לצלוח אותו מבלי להזיז את הראש, אתם כנראה מחוסנים למוזיקה.

 


פורסם לראשונה 20/04/2020 09:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
לשימוש בלייזר בלבד איתי לוקץ שיר על קורונה
צילום מסך
מומלצים