שתף קטע נבחר

צילום: AFP, MCT

טראמפ: ההגירה לארה"ב תיעצר בגלל הקורונה

הנשיא הודיע שבכוונתו לחתום על צו שיעצור זמנית את ההגירה בגלל המגפה "והצורך להגן על מקומות העבודה". הוא הוסיף שכ-55 אלף איש ימותו מקורונה בארה"ב, הרבה פחות מההערכות של הממשל

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע הבוקר (יום ג') כי בכוונתו לחתום על צו המורה על עצירה זמנית את ההגירה לארה"ב בשל נגיף הקורונה. בציוץ בטוויטר כתב טראמפ כי "לאור התקפה של האויב הבלתי נראה, כמו גם הצורך להגן על מקומות העבודה של אזרחי אמריקה, אני אחתום על צו להשעיה זמנית של ההגירה לארה"ב".

 

הלילה, בתדריך היומי על המגפה, אמר הנשיא שבין 50 אלף ל-60 אלף בני אדם צפויים למות מנגיף הקורונה בארה"ב, הרבה פחות מהתחזיות הקודמות של ממשלו. בחודש שעבר העריך ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה של טראמפ למחלות זיהומיות, שלפחות מאה אלף אמריקנים ימותו מהנגיף. 

 

 

 

דונלד טראמפ (צילום: gettyimages)
יעצור זמנית את ההגירה לארה"ב. טראמפ(צילום: gettyimages)

"אני שומע שאנחנו הולכים לכיוון ה-50 אלף או 60 אלף. גם אחד זה יותר מדי. אבל זה היה אמור להיות לפחות מאה אלף", אמר הנשיא. "אם לא היינו עושים את מה שעשינו, היינו רואים, לדעתי, מיליון אנשים, אולי שני מיליון מתים, אולי גם יותר מזה".

 

טראמפ הוסיף כי מושל ניו יורק אנדרו קואומו יגיע במהלך היום לדיון על המגפה בבית הלבן. הוא אמר שהם ידונו בצעדי פעולה נגד הנגיף במדינת ניו יורק, מוקד ההתפרצות החמור ביותר בארה"ב. "אני חושב שהמושל יבקר בחדר הסגלגל אחר הצהריים", אמר טראמפ.

 

ביממה האחרונה מתו בארה"ב 1,417 חולי קורונה ואובחנו 24,859 לולים חדשים. מניין המתים עומד כעת על 42,138 בני אדם. עד כה נדבקו 784,599 איש. 

  (צילום: AFP)
יגיע לדיון בבית הלבן. קואומו(צילום: AFP)

בתוך כך, כמה מדינות - בעיקר מדינות בהנהגת רפובליקנים – הסירו חלק מהמגבלות והודיעו אתמול שיינקטו צעדים נוספים לפתיחת הכלכלה שלהם מחדש. מושל ג'ורג'יה בריאן קמפ הודיע כי חדרי כושר, מספרות, אולמות באולינג ומכוני קעקועים הם בין עסקים שיוכלו לחזור לפעילות ביום שישי, כל עוד יישמרו בהם הנחיות הריחוק החברתי וההיגיינה.

 

המושל אמר כי נרשמה ירידה במספר החולים עם תסמינים דמויי שפעת המבקרים בחדרי המיון, דבר המעיד לדבריו על ירידה במספר הנדבקים. עם זאת, הוא הודה שג'ורג'יה פיגרה בכל הנוגע לבדיקות קורונה, והכריזה על יוזמות חדשות להגברת קצב הבדיקות.

 

טקסס החלה אתמול בהסרה זהירה של המגבלות ופתחה את הפארקים לציבור. גורמים רשמיים אמרו כי בהמשך השבוע יורשו חנויות להציע שירותים על שפת המדרכה. מושל טנסי ביל לי הודיע כי עסקים ברוב חלקי המדינה יתחילו לחזור לפעילות כבר בשבוע הבא, אם כי הצו לא כלל את המחוזות עם הערים הגדולות ביותר, כולל נאשוויל, ממפיס, נוקסוויל וצ'טנוגה. שתי המדינות נשלטות על ידי רפובליקנים.

  (צילום: רויטרס)
כמה מדינות מסירות חלק מהמגבלות(צילום: רויטרס)

תושבים עוטים מסכות בעיר ניו יורק (צילום: GettyImages)
(צילום: GettyImages)

רחובות ריקים ניו יורק נגיף קורונה ארה
(צילום: רויטרס)

מושל מערב וירג'יניה הרפובליקני ג'ים ג'אסטיס אמר שיאפשר לבתי חולים להתחיל לבצע ניתוחים אלקטיביים אם המתקנים יעמדו בסטנדרטים, שלא הוגדרו, ואילו מושל קולורדו הדמוקרט ג'ארד פוליס הודיע שלא יחדש את הצו שמורה לאזרחים להישאר בבתים, כל עוד הם ישמרו על הנחיות הריחוק החברתי ושימוש באמצעי הגנה אחרים. הצו יפוג בשבוע הבא.

 

אולם מושלים ממדינות רבות אחרות אמרו כי חסר להם ציוד הנחוץ לבדיקות קורונה. הם הזהירו כי הם עלולים להיפגע מגל שני של התפרצות, בהתחשב בכך שאנשים ללא תסמינים עדיין יכולים להפיץ את המחלה.

 

"מי במדינה הגדולה הזו באמת מאמין שאכפת לו יותר מסקי מים מאשר להציל את חייהם של קשישים או אנשים בסיכון?" אמרה מושלת מישיגן גרטשן ויטמר הדמוקרטית, בהתייחס למגבלות הקיימות במדינה. "המגבלות לא קשורות לזכותנו האישית להתקהל. זה קשור לזכות ההורים שלנו לחיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים