שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

גידול משמעותי במספר חולי הקורונה החדשים: 14,326 אובחנו בישראל עד כה

שבועיים בדיוק אחרי ליל הסדר: מספר המאובחנים החדשים עלה ב-3.19% - עלייה יומית משמעותית ביחס לתקופה האחרונה. מנגד, מספר חולי הקורונה בפועל ממשיך לרדת ועומד על 9,178. מנכ"ל משרד הבריאות: "קרוב ל-15% מהמבודדים מפרים בידוד"

עמדת בדיקה קורונה ב ירושלים (צילום: רויטרס)
עמדת בדיקות קורונה בירושלים(צילום: רויטרס)

משרד הבריאות עדכן הבוקר (יום ד') כי מספר הנדבקים בנגיף הקורונה בישראל עלה ל-14,326. מדובר בעלייה של 3.19% במספר המאובחנים החדשים ביחס ליממה הקודמת. בימים הקודמים עמד שיעור הנדבקים החדשים על בין 1.65% ל-2.5%.

 

 

על-פי נתוני משרד הבריאות, 187 בני אדם נפטרו עד היום מהנגיף בישראל. מצבם של 148 מהחולים מוגדר קשה, בעוד 111 מהם מונשמים, בהם ארבעה מונשמים כרוניים. מצבם של עוד 124 בני אדם מוגדר בינוני והיתר קל. מספר המחלימים עלה גם הוא, ועומד על 4,961.

 

 

 

ביחס לעדכון שמסר משרד הבריאות אמש, אובחנו עוד 384 חולים חדשים, לצד 454 מחלימים חדשים מהנגיף. מספר חולי הקורונה בפועל בישראל ממשיך בירידה ועומד כעת על 9,178.

 

היום נרשמים בדיוק שבועיים ימים מאז ליל הסדר. מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, טען בעבר כי למרות ההנחיות הנוקשות והסגר שהוטל, היו משפחות שעשו את ליל הסדר יחד וציין כי בשבועיים שאחרי ציון ליל הסדר תיתכן עלייה במספר הנדבקים החדשים.

משה בר סימן טוב (צילום: לע
15% מפרים בידוד. בר סימן טוב(צילום: לע"מ )

בדיון שהתקיים בוועדת החוץ והביטחון בכנסת הבוקר בבקשת המשטרה לקבל את נתוני המיקום של חייבי בידוד, אמר בר סימן טוב כי "המידע שלנו מעלה שבערך 15% מהמבודדים מפרים בידוד, וזה מספר לא מבוטל". לדבריו, תיתכן תופעה של הפרת בידוד גם ללא מעקב. "גם להשאיר את הטלפון בבית אפשר", אמר.

 

בר סימן טוב ציין כי "מכיוון שאנחנו לא במדיניות של סגר אלא חזרה לשגרה ועדיין יש הרבה חולים ומבודדים שיכולים להדביק, בדיוק מהסיבה שאנשים מסתובבים יותר בחופשיות, צריך להקפיד שמי שנמצא בבידוד יישאר בבידוד.

 

 

"אני יודע שהכלי לא מושלם וצריך תיקונים זה ברור לי אבל אנחנו ממש צריכים את השימוש בכלי הזה במקביל לפיתוח אמצעים אחרים כמו שאלונים, אפליקציית המגן ובעתיד עוד כלים דיגיטליים יותר וולונטריים. חובת הבידוד היא חובה חוקית וזה נכון לאכוף אותה באמצעים של המשטרה".

 

הוא התייחס גם למספר הבדיקות שעורך משרד הבריאות בימים אלה. "אנחנו מבצעים 12 אלף בדיקות ביום, ונעלה. אין עדיין בדיקות סרולוגיות שעברו אישור, ולמרות זאת רכשנו 2.4 מיליון בדיקות מחברת אבוט ומחברה איטלקית, שיגיעו במאי לארץ. אין תשובה מוכחת מה נותנות הבדיקות. הן עולות על נוגדנים מהיום ה-14 ואילך ומזהות את האנשים שכבר חלו".

 

 

בהמשך היום צפויה הממשלה להצביע על הטלת סגר שבמסגרתו ניתן יהיה להצטייד בתרופות ובמוצרים חיוניים בתחומי היישוב ועל איסור הגעת משפחות לחלקות הצבאיות ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה והטרור. גם במהלך יום הזיכרון תיאסר תנועה מחוץ לערים, למעט למקום העבודה ולקניות מותרות לפי צווי משרד הבריאות.

 

 

בדיקת נגיף קורונה, אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

על-פי התקנות המסתמנות, עד יום שני בשעה 16:00 ניתן יהיה להגיע לבתי העלמין הצבאיים ולאתרי ההנצחה. מיום שלישי בשעה 17:00 ועד יום רביעי בשעה 20:00 תיאסר היציאה מתחומי היישובים ותופסק פעילות התחבורה הציבורית.

 

ההחלטה באה בעקבות דיון שקיים ראש הממשלה בנימין נתניהו אתמול עם שרים בממשלה, מנכ"ל משרד הבריאות ועם נציגי המשטרה ומשרד הביטחון. "לאחר שנשמעה המלצת נציגי ארגוני ההנצחה, בדיון הוחלט, בכפוף לאישור הממשלה, כי השנה לנוכח סכנת ההדבקה, לא תתאפשר ביום הזיכרון הגעה לבתי העלמין ולאתרי ההנצחה. המשטרה תסגור את צירי הגישה אליהם", נמסר מלשכת נתניהו.

 

הבוקר נמסר מבית החולים סורוקה בבאר שבע כי בת 95 שסבלה ממחלות רקע רבות נפטרה אמש מהנגיף. במקביל, מבית החולים מעייני הישועה בבני ברק נמסר כי במהלך הלילה נפטר מקורונה בן 79 שסבל ממחלות רקע.

 

נתון השיא במספר החולים בפועל היה ביום רביעי שעבר בשעות הערב, אז היו בישראל 12,501 נדבקים, 130 נפטרים ו-2,563 מחלימים. אתמול הודיע משרד הבריאות כי שלשום התקיימו 12,281 בדיקות קורונה - מספר שיא מאז תחילת ההתפרצות בישראל. ביום ראשון התקיימו 9,419 בדיקות וביום שבת ניטלו 10,012 בדיקות.

 

איתי בלומנטל וריקי כרמי השתתפו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים