שתף קטע נבחר

שלושה שבועות של בידוד וחתונות בלי הורים: שגרת הקורונה הפלסטינית

המציאות בצל הנגיף גרמה גם לפלסטינים לשנות כיוון: חתונות שאורכות לעתים יומיים מתקיימות בהרכב משפחתי חסר, הלימודים בעזה מבוטלים כבר חודשיים וברצועה מקפידים על בידוד של שלושה שבועות ב-24 מתקנים

 

 

משבר הקורונה יצר מציאות שאיש לא התכונן אליה, שגרמה לאנשים להתאים את עצמם בדרכים יצירתיות, ניתן לומר, וכך זה נראה גם בקרב הפלסטינים. חתונות, לדוגמה, הן אירוע מורכב שנמשך אצל הפלסטינים לפחות יומיים ובמסגרתו מתקהלים עשרות מוזמנים. כך למשל, זוג מבית לחם נאלץ להתחתן ללא נוכחות אבי הכלה ששהה באותו זמן בבידוד.

 

הסיטואציות הלא נעימות הללו של חתונה ללא הורים בשל משבר הקורונה, גורמות לבעלי עסקים לפתוח את כיסם ולנסות לשפר את המצב עד כמה שאפשר. בעלי עסק להפקת חתונות מחברון פתחו במבצע לקישוט מסיכות הפנים ושיבוץ אבנים ופנינים עליהן באופן שיתאימו לשמלת הכלה וחליפת החתן המהודרות. המחווה נעשית בחינם במטרה לשמח ולו במעט את הזוגות הצעירים.

  (צילום: EPA)
חיטוי בעזה(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בית חולים שדה ברפיח ()
בית חולים שדה ברפיח

בית חולים שדה ברפיח ()
בית חולים שדה ברפיח

כמו בישראל – גם הלימודים ברצועת עזה הופסקו עם הגעת הנדבקים הראשונים בקורונה לאזורנו וכיום כבר כמעט חודשיים שאין מערכת חינוך בעזה.

 

מופעי ליצנות עם תחפושת של "איש הקורונה" 

הילדים משתעממים ולאחרונה התפתח טרנד מופעי ליצנות בסמטאות מחנות הפליטים שם. אלא שתחפושת אחת עניינה יותר מהשאר – איש הקורונה. התחפושת מורכבת משילוב מוזר של פנים מרושעות וירוקות עם חליפה אדומה. נראה שגם הילדים העזתיים פחות התחברו ליצור המפחיד, אבל יוצר הבובה, פידא לידאווי ממחנה הפליטים נוסיראת, סבור שהבובה נועדה לסייע לילדים להתמודד עם הפחד מקורונה.

 

ברצועת עזה ישנם 24 מתקני בידוד לקורונה, וכדי לא לקחת סיכון מיותר הבידוד שם נמשך שלושה שבועות ולא שבועיים כמו בישראל. לכן ניתן להבין את גודל השמחה ברגע השחרור. אלא במקרה אחד הגיע המשוחרר לקבלת הפנים ההמונית שלא נשמרו בה כללי הריחוק החברתי. לפני כל לחיצת יד של מי מהקהל – הוא דאג להשפריץ חומר חיטוי על ידיו באמצעות מיכל חיטוי וצינורית ששם על עצמו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים