שתף קטע נבחר

ההזדמנויות העסקיות המופרעות של ימי הקורונה

חולמים על מכלית נפט במחיר רצפה? הנה עוד עסקאות שתוכלו לממש, כמו מטוסי מנהלים במחיר של רכב ונדל"ן באירופה ביורו בודד

6 (צילום: shutterstock)
"אמרתי לך ויקטור, רק נפט!"(צילום: shutterstock)

 

גם מי שרחוק משוק ההון כמרחק משרד האוצר ממשרד הבריאות לא יכול היה לחמוק מהכותרות בשבוע החולף הנוגעות לצניחה במחיר חבית נפט. 20 דולר, 10 דולר, ואז הגיע השוס – חבית נפט במחיר שלילי. מינוס 37 דולר לחבית.

אם אתם מרגישים מבולבלים, אל תהיו. קחו את כל האנליסטים משוק ההון, תוסיפו את וורן באפט ועוד מנהלי קרנות גידור מובילים והם יספרו לכם שזה לא אפשרי. והנה – קרה.

הקורונה משגעת את העולם, ואף על פי שמחיר חבית לא באמת נכנס לטריטוריה השלילית - מדובר למעשה בחוזי קנייה עתידיים שתוכננו למהלך חודש מאי ופקעו - הירידה במחירים חסרת תקדים. 15 דולר לחבית (נכון לכתיבת שורות אלה) זה מחיר שעד לפני רגע נראה בלתי הגיוני ובלתי אפשרי.

אז בנוסף למכלית הנפט שאתם מתים עכשיו לרכוש אם רק תסגרו את הפינה של איפה לאחסן את כל החביות, הנה עוד כמה עסקאות בלתי אפשריות שאתם יכולים לממש מחר בבוקר:

 

1. מטוס מנהלים במחיר של רכב מנהלים

 

"כמו שביקשת, עשינו בפנים אסלות מזהב" (צילום: עמית שעל) (צילום: עמית שעל)
"כמו שביקשת, עשינו בפנים אסלות מזהב"(צילום: עמית שעל)

 

מטוס מנהלים הוא עניין של כמה עשרות מיליוני שקלים. אם אתם רוצים לחלום בגדול, נגיד כמו שליט דובאי, האידיאל הוא בכלל לקחת מטוס נוסעים, לפרק אותו ולבנות מחדש. הרבה יותר גדול, מרווח ועם מקדם שופוני בהתאם (אם זה לא היה מעניין אתכם, לא הייתם קונים מטוס פרטי). משבר הקורונה קרקע על פי הערכות משהו כמו 13 אלף מטוסים. כל אחד מהם דורש אחסון - עם עדיפות למדבריות צחיחים כדי להימנע מחלודה ולחות, כשבאריזונה שטחי האחסון למטוסים אזלו זה מכבר.

עלות יומית ממוצעת לאחסון מטוס בואינג קטן, לא כולל תחזוקה, היא משהו בסביבות 1,500 דולר ליום. השמשה מחדש היא כבר סיפור של 20 אלף דולר ויותר, תלוי בפרק הזמן שהמטוס היה מקורקע ואילו חלקי חילוף נדרשים.

 

רוצים לדעת כל מה שצריך (וגם מה שלא) על המגיפה שמשתוללת בחוץ? בואו למתחם הוויראלי שלנו

 

מפה לשם, בגלל שההערכות הן שהמטוסים יישהו על הקרקע כמה חודשים טובים, התחילה בארה"ב נהירה של משקיעים שמחפשים מציאות. וכאלה יש לא מעט, כשהלהיט הוא בואינג 737 מסביבות שנות ה-80 של המאה הקודמת שנמכר כיום בקצת יותר ממיליון שקל. אם יתמזל מזלכם תוכלו למצוא דגמים ישנים יותר משנות ה-70 המוקדמות, ושם כבר מדובר במאות אלפי שקלים בלבד - העיקר שתעיפו כבר את הגרוטאה הזו מהחצר שלהם.

בונוס: לרוב תקבלו את המטוס עם מכלי דלק כמעט מלאים, שכן המטרה היא למנוע שימון והתייבשות במנועים כמו גם טלטולי רוח. אל תזלזלו, חצי טנק ב-737 זה קצת יותר מחצי טנק במאזדה שלכם.

 

2. בית ביורו

 

"בסדר, אנחנו עשינו לבד בית בחצי יורו" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"בסדר, אנחנו עשינו לבד בית בחצי יורו"(צילום: shutterstock)

 

מה משותף לקמרטה בסיציליה וזונגולי בקמפניה? אלו שתי ערים - מתוך כ-30 באיטליה ולמעלה מ-50 באירופה כולה - שמציאות בית ביורו אחד. בלי שטיקים, בלי טריקים ובלי עניינים – בית ביורו.

בדיוק כמו במקרה של המטוסים, מדובר במבנים שההתעסקות איתם לא משתלמת לעירייה – בתים שמחייבים שיפוץ ותחזוקה ולעירייה אין היכולת או הרצון להתעסק עם כאב ראש הזה. אז היא מעבירה אותו אליכם. בחלק מהערים ידרשו שתגורו בנכס החדש שלכם מספר חודשים בשנה. בעיירות שציינתי זה יכול להיות מבחינתם גם תיירים, ובאופן כללי מודים שם שאף אחד לא באמת מפקח על העניין.

בית במחירי, ובכן, רצפה, זה לא דבר חדש. אפשר היה למצוא כאלה עוד לפני הקורונה. אבל בחודשיים האחרונים פסק זרם הרוכשים הזרים וכעת מרבית הערים כבר לא מדברות על שיפוץ או לחלופין על טווח שיפוץ של 10-15 שנה. גם אם נניח שעלות השיפוץ היא עשרות אלפי יורו, עדיין אפשר להחזיר את ההשקעה צ'יק צ'ק דרך השכרה לתיירים. כאילו, אם באמת הטיסות יחודשו (ראו סעיף מעלה).

בונוס: בית ביורו זה לחלשים. תשקיעו קצת מאמץ, ותמצאו מקומות כמו אנטיקיתרה ביוון או טולסה אוקלהומה (יאפ, ההיא מהפרק של Friends) שתקבלו בהם אשכרה כסף מהעירייה - אוקיי, מועצת הכפר עם 80 תושביו, אבל אם שואלים אותי, זה כל הקסם - על עצם המעבר למקום.

 

3. חדר כושר במחיר המכשירים

 

משקולות חדר כושר  (צילום: shutterstock)
"תוסיף לי בצדדים שתי פחיות של מלפפונים במלח"(צילום: shutterstock)

 

לרוץ בסיבובים קטנים ברדיוס של מאה מטר מהבית. להרים בבית פחיות שימורים במקום משקולות. אין ספק שהימים האלה מאוד מקשים על פעילות גופנית. אם נניח היה לכם חדר כושר משלכם, הסיפור היה אחר, אבל זה הרי עניין יקר של מכשירים, ביטוח, ארנונה וכן הלאה.

חדרי הכושר היו הראשונים להיסגר, וזה הימור די בטוח לומר שהם גם האחרונים להיפתח. מה שהוביל מאות חדרי כושר בארה"ב להודיע על מסירת הנכסים, כולל המכשירים, בחינם - רק תשחררו אותם מהחוזה שעליו הם חתומים.

החישוב שלהם פשוט. יעברו חודשים עד שהם ייפתחו שוב, ואין להם עכשיו מה להתעסק עם מכירה של אופניים בנפרד, משקולת בנפרד ושק אגרוף בנפרד. דמי השכירות נגבים מהם בכל חודש, במחירי טרום קורונה. כדי להשתחרר מהחוזה הם מוכנים לוותר על ההשקעה הראשונית העצומה ולהעביר אליכם את העסק, ואת הסיכון.

אנחנו לא באמת יודעים איך יראה עולם חדרי הכושר ביום שאחרי - ותעקבו אחר הרשת האמריקאית הענקית 24Hour Fitness שעלולה להכריז על פשיטת רגל בימים הקרובים, בשביל להבין את החשש. מצד שני, אם עוד כמה חודשים נצחק על סיפור הקורונה, קיבלתם עסק דופק בחינם.

בונוס: עשו חיפוש ביד2 ותבינו על מה אני מדבר.

 

הכותב הוא בעלים ומנכ"ל של חברת קרנות הגידור CBGN Finance

 


פורסם לראשונה 24/04/2020 08:45
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"נקרא למקום הזה קידוח קורונה"
צילום: shutterstock
מומלצים