שתף קטע נבחר

צביעות הפוליטיקאים מהימין מול בג"ץ

לפני שאתם מוציאים הודעות זועמות לתקשורת, כדאי שתעשו חשבון נפש. כי רק אתם הבאתם למצב שבו בית המשפט העליון הפך להיות מחוקק על

הפוליטיקאים בימין לא הפסיקו להוציא הודעות בעניין החלטת בית המשפט העליון לבטל את חוק הפיקדון למסתננים. בזו אחר זו התחרו הפוליטיקאים ביניהם מי יתקוף יותר ויתפוס את הכותרת במשפט מחץ, והאמת היא שהזעם ברור ולטעמי כמובן הוא מוצדק: ישראל הופכת להיות גן עדן למסתננים והשופטים בירושלים, לא רק שלא מתערבים, אלא למעשה הם אלה שיוצרים את המציאות ההזויה הזאת.

 

אכן זה נשמע מאוד "דמוקרטי", "ליברלי" ו "אנושי" לדאוג לזכויות אדם ולהסיר את המגבלות על המסתננים, אך בפועל מי שסובל הם עניי עירנו, האוכלוסיות המוחלשות ושאר המקומות שבהם נמצאים המסתננים.

 

בית המשפט העליון לא מפסיק להתערב לטובת המסתננים ולמעשה מפקיר את תושבי דרום תל אביב לאנחות. בתחילה חוקקו חוק שביקש להגביל את שהותם של המסתננים במשמורת לתקופה בת שלוש שנים, אך בית המשפט העליון ביטל את החוק. לאחר מכן קיצרו את תקופת השהייה וגם שיפרו את מקום השהייה למתקן פתוח, אך שוב בית המשפט העליון ביטל את החוק.

 

בהמשך המחוקקים ביקשו לצמצם את ההגבלות, וגם אז שופטי העליון ביטלו את ההגבלות; ועכשיו גם את חוק הפיקדון, שהוא המינימום של המינימום כדי שלמסתננים יהיה לפחות תמריץ כלכלי לצאת מישראל, מבטלים. ושוב השופטים מנותקים מהעם.

 

אולם למען האמת אין לפוליטיקאים בימין להלין אלא רק על עצמם, וההודעות לעיתונות שהם משחררים זו הצביעות במיטבה. איש לא מנע מכל חברי הממשלה (ממשלת הימין) בעשר שנים האחרונות, לשנות את הרכב הוועדה לבחירת שופטים. איש לא מנע מהם לבטל את הרוב הדרוש לבחירת שופטים לבית המשפט העליון (7 מתוך 9 חברי ועדה - רוב שאפשר זכות וטו לשופטי העליון – שלושה נציגים בועדה - גם כאשר רוב הוועדה היו בצד השני). איש לא היה מונע מהם - אחרי שינוי שכזה אם היו חפצים בו - למנות 15 שופטים עם אג'נדה יהודית ציונית לבית המשפט העליון. 

50 ()
דיון בבית המשפט העליון
 

אך היה זה ראש הממשלה בנימין נתניהו ואחריו שאר מלחכי הפנכה של הימין שמנעו כל שינוי אמיתי, ושטענו חדשות לבקרים כי הם שומרים על בית המשפט ולא יאפשרו כל פגיעה בו, כאילו בחירת שופטים בעלי דעה שונה מדעתם של רוב שופטי בית המשפט העליון היא פגיעה בבית המשפט.

 

היה זה בנימין נתניהו, שבטקס חילופי נשיאת בית המשפט העליון בשנת 2012 אמר כי "מערכת המשפט ניצבה לא אחת תחת מתקפה, לא פעם כוונו החצים ישירות אלייך. ההתקפות הללו לא צלחו, לא לגבייך ולא לגבי בית המשפט. בית המשפט חזק ויציב. לא נתנו לשום דבר לפגוע בו. רק בחודשים האחרונים גנזתי כל חוק שאיים לפגוע בעצמאות המערכת: מהניסיון לקיים שימועים לשופטים בכנסת, דרך הגבלת עתירות לבית המשפט, ועד לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים".

 

גם שאר חברי ממשלתו לאורך השנים אמנם דיברו גבוהה גבוהה על הצורך בשינוי, ובגיוון הדעות בבית המשפט העליון, אך תמיד בשעת מעשה - כולם נמוגו, כולם נמלטו, כולם ברחו, כולם התנהגו בצביעות והתחסדות ומנעו לשנות את הרכב השופטים ואת אופיו של בית המשפט העליון.

 

אז פוליטיקאים יקרים: לפני שאתם מוציאים הודעות זועמות לתקשורת וצווחים את צעקת הקוזק הנגזל, כדאי שתעשו חשבון נפש עם עצמכם. כי רק אתם הבאתם למצב שבו בית המשפט העליון הפך להיות מחוקק על.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
איתמר בן גביר
צילום: אבי מועלם
מומלצים