שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

ניו זילנד: "ניצחנו את הנגיף"; רוסיה עקפה את סין בנדבקים

ראש ממשלת ניו זילנד הסירה הגבלות והכריזה: "ניצחנו בקרב הזה". ברוסיה המצב שונה לחלוטין - קרוב ל-6,200 נדבקים חדשים. בבייג'ינג ושנגחאי חזרו ללימודים. בנורבגיה פתחו את בתי הספר - ואת חנויות הקעקועים. טורקמניסטן, שטוענת שהקורונה לא הגיעה אליה, חגגה את "יום הסוס"

 

ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן אמרה היום שארצה ניצחה את נגיף הקורונה. בזמן שניו זילנד מסירה הגבלות ומתחילה בחזרה הדרגתית  לשגרה, ציינה ראש הממשלה שבארצה "אין הדבקה קהילתית נרחבת". היא הכריזה: "ניצחנו בקרב הזה".

 

בניו זילנד, שבה חיים 5 מיליון בני אדם, נדבקו עד כה 1,122 איש בקורונה. 19 מתו מהנגיף. כדי למגר את המגפה הודיעה ניו זילנד על הגבלות בדרגה 4 - הגבוהה ביותר, שמאפשרות רק לשירותים חיוניים להמשיך לפעול. היום עברה המדינה להגבלות בדרגה 3. בתי הספר וחלק מהחנויות ייפתחו, והמדינה תאפשר איסוף עצמי ממסעדות.

ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן (צילום: AFP)
ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן(צילום: AFP)
 

ראש הממשלה ארדרן הדגישה שהמדינה החזירה את המשק לפעילות - אבל לא את חיי החברה. הנחיות שמירת המרחק עדיין בתוקף. היום דיווחה ניו זילנד על חמישה נדבקים חדשים בנגיף הקורונה. ארדרן הזהירה את אזרחיה שלא ברור כמה זמן יחלוף עד שלא יהיו כלל נדבקים חדשים.

 

ארדרן אמרה שהיא מודעת לרצון של כל האזרחים לחזור לשגרת החיים ולמפגשים חברתיים, אך הדגישה: "כדי לעשות את זה בביטחון אנחנו צריכים להתקדם לאט, ולהתקדם בזהירות. אני לא אסכן את ההישגים שעשינו למען בריאותם של הניו זילנדים. אז אם זה אומר שאנחנו צריכים להישאר בדרגה 3 – אנחנו נישאר".

50 ()
כבר יותר נדבקים מבסין. נשיא רוסיה פוטין
 

בזמן שבניו זילנד הצליחו לעצור את התפשטות הקורונה, ברוסיה זינק מספר החולים בחודש האחרון. היום דיווחה רוסיה על 6,198 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה. מספר הנדבקים הכולל עלה ל-87,147 בני אדם. בכך עקפה רוסיה את סין, שבה התפרץ הנגיף בסוף 2019. לפי הרשויות בסין עד כה נדבקו במדינה 82,830 בני אדם.

 

המרכז לטיפול במשבר הקורונה ברוסיה דיווח שביממה האחרונה מתו עוד 50 בני אדם מנגיף הקורונה. מספר המתים ברוסיה מתחילת ההתפרצות עלה ל-794 בני אדם. רוב המדינה נמצאת בסגר מסוף מרץ ורק עסקים חיוניים - מרכולים, בתי מרקחת ובנקים - ממשיכים לפעול. שאר התושבים נדרשים להישאר בבתים.

רוסיה מוסקבה חייל מבצע חיטוי במפעל נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
חייל מבצע חיטוי במפעל במוסקבה(צילום: רויטרס)
 

רוסיה מוסקבה חייל מבצע חיטוי במפעל נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

משרד ההגנה הרוסי דיווח אתמול ש-874 חיילים אובחנו כחולי קורונה מחודש מרץ. כמעט חצי מהם - 379 איש - נמצאים בבידוד בבית. אחרים מקבלים טיפול רפואי. לפי המשרד ארבעה מהחיילים במצב קשה, ואחד מהם מחובר למכונת הנשמה.

 

לאור התפשטות הקורונה החליט החודש הנשיא ולדימיר פוטין לדחות את המצעד הצבאי ב-9 במאי - יום הניצחון על הנאצים במלחמת העולם השנייה. בשבוע שעבר דווח שאלפי חיילים שלקחו חלק בחזרות למצעד, ולא שמרו על מרחק, נכנסו לבידוד. מוקד הקורונה ברוסיה הוא באזור הבירה מוסקבה. בפרברי העיר הוקם בתוך חודש בית חולים לטיפול בחולי קורונה.

בית חולים חדש ב מוסקבה רוסיה לחולי קורונה (צילום: רויטרס)
בית חולים חדש שהוקם לטפל בחולי קורונה במוסקבה(צילום: רויטרס)
 

בספרד, המדינה עם מספר הנדבקים הגבוה באירופה, מתו ביממה האחרונה עוד 331 חולי קורונה ומספר המתים הכולל עלה ל-23,521. ב-24 השעות האחרונות אובחנו עוד 1,831 חולים. מתחילת ההתפרצות נדבקו 209,465 בני אדם בנגיף.

 

ספרד הטילה סגר ב-14 במרץ. ב-2 באפריל הגיע מספר המתים היומי לשיא – 950 מתים. בארבעת הימים האחרונים מספר המתים נמוך מ-400. לאור הירידה ההדרגתית במספר המתים והחולים החדשים התחילה ספרד להסיר חלק מההגבלות ובין השאר אישרה פתיחה חלקית של המשק.

ספרד ילדים יצאו מהבתים הקלה ב סגר נגיף קורונה (צילום: EPA)
ילדי ספרד יצאו מהבית אחרי חודש וחצי(צילום: EPA)
 

ספרד ילדים יצאו מהבתים הקלה ב סגר נגיף קורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

אתמול, לראשונה מאז הטלת הסגר, אישרה ספרד לילדים לצאת מהבתים. הם נדרשו להישאר בקרבת הבית, ויכולים לצאת למשך שעה ביום בליווי מבוגר. ב-2 במאי צפויה ספרד לאשר גם לאזרחים בוגרים לצאת החוצה ולבצע פעילות ספורטיבית.

 

בסין חזרו היום חלק מהתלמידים לכיתות בשתי הערים החשובות במדינה – בייג'ינג ושנגחאי. התלמידים חזרו לכיתות אחרי יותר משלושה חודשים בבתים, בשעה שסין ממשיכה להסיר הגבלות אחרי שבלמה את התפשטות הנגיף (למעט באזור העיר חרבין בקרבת הגבול הרוסי, מוקד ההתפרצות החדש).

 

בשנגחאי חזרו לכיתות תלמידים בשנתם האחרונה בחטיבת הביניים או בתיכון. בבייג'ינג רק תלמידי התיכון חזרו ללימודים, כדי להתכונן לבחינות הכניסה לאוניברסיטה. הלימודים בווהאן, העיר שבה התפרץ הנגיף, אמורים להתחדש ב-6 במאי.

 

בנורבגיה חזרו היום תלמידי כיתות א' עד ד' לכיתות לראשונה מאז אמצע מרץ. ראש הממשלה ארנה סולברג ביקרה תלמידים בבית ספר יסודי באוסלו. במקביל לחזרה ללימודים נפתחו עסקים קטנים – בין השאר מספרות, מכוני יופי ומכוני קעקועים.

ראש ממשלת נורבגיה ארנה סולברג עם תלמידים בתי ספר נפתחו (צילום: רויטרס)
ראש ממשלת נורבגיה ארנה סולברג עם תלמידים באוסלו(צילום: רויטרס)

ראש ממשלת נורבגיה ארנה סולברג עם תלמידים בתי ספר נפתחו (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

אחת המדינות הבודדות בעולם שטוענות שנגיף הקורונה לא הגיע אליה היא טורקמניסטן. כשברחבי העולם נמצאים בסגר ומקפידים על שמירת מרחק, טורקמניסטן ציינה אתמול את "יום הסוס הטורקמני" - יום חשוב בלוח השנה המקומי. בשידורי הטלוויזיה נראה הנשיא גורבנגולי ברדימוחמדוב צופה במירוץ סוסים. הקהל באצטדיון נופף בדגלי המולדת.

נשיא טורקמניסטן גורבנגולי ברדימוחמדוב (צילום: AFP)
נשיא טורקמניסטן גורבנגולי ברדימוחמדוב(צילום: AFP)
 

בניגוד לשנים קודמות דיפלומטים ועיתונאים לא הוזמנו לחגיגות שמהללות את סוס האחל-טקה - סמל חשוב בתעמולה הממלכתית. עם זאת דיפלומטים מגרמניה, טורקיה ואיחוד האמירויות הגיעו בחמישי לטקס שבו הושקו גרסאות מתורגמות לספר שכתב הנשיא ויצא בשנה שעברה: "הסוס - סמל לנאמנות ולאושר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ראש ממשלת ניו זילנד ארדרן
צילום: AFP
מומלצים