שתף קטע נבחר

הוענקו פרסי ישראל: "בזכותכם נוכל גם לאתגר הנוכחי"

בדומה לטקס הדלקת המשואות, הטקס הוקלט מראש ושודר ללא קהל. הנשיא ריבלין בירך: "מייצגים את המצוינות". שר החינוך פרץ: "כל אחד ואחת מהזוכים הוא תעודת כבוד לחברה הישראלית". רה"מ נתניהו: "נקודה זוהרת ביום העצמאות שלנו". הטקס חתם את אירועי יום העצמאות ה-72

 

 

טקס הענקת פרס ישראל לשנת תש"ף חתם הערב (יום ד') את אירועי יום העצמאות ה-72. בדומה לטקס הדלקת המשואות, בשל מגפת הקורונה הוקלט הטקס מראש והוא שודר ללא קהל. בטקס שולבו ברכות של נשיא המדינה ראובן ריבלין, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החינוך רפי פרץ. ynet העביר את הטקס בשידור ישיר

 

שר החינוך אמר בפתח הטקס כי "ישראל ניצבת בחזית העולמית של מחקרים ופיתוחים פורצי דרך ושל קידום הידע האנושי. היום אנו מוקירים קבוצה של יחידי סגולה העומדים מאחורי ההישגים. כל אחד ואחת מהזוכים הוא תעודת כבוד לחברה הישאלית".

 

פרץ הוסיף: "דווקא כעת ניכרת מתמיד המשמעות האדירה של היותנו אומה ריבונית זה 72 שנה. לראשונה זה דורות רבים, זכינו להיות תלויים בעצמנו, גורלנו לא מופקד בידי זרים. זה מתבטא בהיערכות המרשימה של המערכת הצבורית על שלל גווניה בטיפול מסור ותפקוד מקצועי. ברגע האמת, אלפי ישראלים עשו הכול כדי לשוב לכאן מרחבי העולם".

 

זוכי פרס ישראל 2020 (באדיבות משרד החינוך)
זוכי פרס ישראל 2020(באדיבות משרד החינוך)

 

נתניהו אמר בברכה שהוקלטה מראש: "חתני וכלות פרס ישראל היקרים, הטקס הזה הוא נקודה זוהרת ביום העצמאות שלנו, בפרט בתקופת הקורונה. למרות הקשייים שמביא איתו המשבר העולמי, אנחנו חוגגים בלב צוהל את התקומה, את הקוממיות שלנו".

 

ראש הממשלה הוסיף כי "מדינת ישראל היא מגדלור של ידע. במורשת עמנו, בספרות, בשירה, בטכנולוגיה, רפואה, סייבר, אנרגיה, אמנות, חקלאות, כל התחומים. איננו חושבים רק על עצמנו. הידע הישראלי מסייע למיליוני בני אדם ברחבי העולם. הוא מציל חיים ומשפר את איכות החיים. כולנו גאים בהישגים הכבירים שלנו, וכולנו גאים בכם זוכי הפרס".

 

 

 

 

גם הנשיא ריבלין בירך את הזוכים. "זכייתכם בפרס מהווה נקודת ציון משמעותית - לכם, כחוקרים, כיוצרים וכמנהיגים, כל אחד בתחומו. זוהי גם נקודת ציון משמעותית לנו, כמדינה וכחברה, הרואה לנגד עיניה, את טובי בניה ובנותיה".

 

ריבלין הוסיף: "היום, ממש כמו ביום הקמת המדינה לפני 72 שנים, אנו מבינים שהדרך לצלוח אתגרים קשים שטרם נראו כמוהם היא באמצעות עבודה משותפת של מיטב המוחות והמומחים, הפועלים ללא לאות כדי להרחיב, להעמיק ולהאיר את האופקים שלנו.

 

"אתם, הזוכות והזוכים, מהווים את חוד החנית של המצוינות, היזמות, והגאווה הישראלית. בזכות הדרכים אותן פרצתם, השבילים אותם סללתם, המוסדות שהקמתם, והתרומה הענקית שלכם - בתחומי המדע, החברה והרוח, אנו נוכל לאתגר הנוכחי כמו שיכולנו לאתגרים שקדמו לו".

 

בנימין נתניהו (צילום: חברת אינטלקט)
"נקודה זוהרת ביום העצמאות שלנו". נתניהו(צילום: חברת אינטלקט)

 

פרס ישראל הוא אחד הפרסים היוקרתיים ביותר הניתנים במדינת ישראל. מדי שנה בשנה מגישות ועדות השופטים לשר החינוך את המלצתן להענקת הפרס בתחומים שונים ומגוונים בהוויית העשייה והיצירה. הזוכים הם אזרחי ישראל - יחידים, או במקרים חריגים שותפי הישג שגילו הצטיינות מיוחדת, מצוינות ופריצת דרך בתחומם או שתרמו תרומה מיוחדת לחברה בארץ.  

 

הזוכים השנה בתחום מפעל חיים - תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה - הם פרופ' אבישי ברוורמן על תרומתו לפיתוח אוניברסיטת בן גוריון שבנגב ונעמי סטוצ'ינר, מייסדת בית איזי שפירא לאנשים עם מוגבלויות.

 

הזוכה בתחום חקר הרפואה הוא פרופ' גדעון רכבי, המטולוג-אונקולוג ילדים נודע שניהל במשך שנים מחלקה מובילה להמטולוגיה-אונקולוגיה והשתלת מח עצם בילדים במרכז הרפואי שיבא. בתחום המחקר הוא אחראי לתגליות מרכזיות בזיהוי מנגנונים חדשים לעריכת המידע הגנטי בתאים חיים.

   

רפי פרץ (צילום: חברת אינטלקט)
רפי פרץ(צילום: חברת אינטלקט)

 

בתחום חקר התלמוד זכתה פרופ' ורד נועם, חוקרת בעלת שם בינלאומי והכרה רבה בחשיבות מחקרה. ועדת הפרס שיבחה אותה כ"דמות ומופת בתרומתה לקהילה המדעית והציבורית הכללית, בהנגשת הספרות הרבנית והתלמוד לכלל ציבור הלומדים והלומדות בישראל".

 

בתחום ספרות תורנית זכה הרב יעקב אריאל. בנימוקיה ציינה הוועדה כי הוא ראוי לקבל את הפרס "על היקף היצירה התורנית שיש בה מגוון נושאים בארבעת חלקי שולחן ערוך. הלכות היחיד והציבור, האיש והאישה, מצוות התלויות בארץ וכן בתחומי הגות ופרשנות. תרומתו של הרב יעקב אריאל ליצירה התורנית מעבר להיקפה הרחב ניכרת בהיותה פסיקת הלכה למעשה בחיים המודרניים".

 

בפרס בתחום אמנות פלסטית זכתה שרה ברייטברג סמל, ששימשה במשך שנים אוצרת לאמנות ישראלית במוזיאון תל אביב וטבעה את המושג "דלות החומר".

 

ראובן ריבלין (צילום: חברת אינטלקט)
"אתם חוד החנית של המצוינות". ריבלין(צילום: חברת אינטלקט)

 

בתחום חקר ההיסטוריה הכללית זכה פרופ' בנימין זאב קדר, שוועדת הפרס הגדירה כ"חוקר החשוב, המשפיע והפורה ביותר של מסעי הצלב ושל חקר היחסים הבין דתיים".

 

חקר הכימיה והפיזיקה: פרופ' יוסף קלפטר זכה בפרס על תרומותיו פורצות הדרך בדינמיקה של תנועה אנומלית במערכות שונות ומגוונות בתחומי הכימיה, הפיזיקה והביולוגיה. פרופ' קלפטר פיתח את התשתית העיונית לתיאור תנועה מואצת או מואטת ביחס לחוק הדיפוזיה של איינשטיין.

 

הזוכה בתחום חקר מדע המדינה, מדעי הניהול והיחסים הבינלאומיים הוא פרופ' אברהם בן צבי, מבכירי החוקרים בישראל ובעולם בתחום היחסים הבינלאומיים. עבודותיו מתמקדות ביחסי ישראל-ארה"ב ובמדיניות החוץ של ישראל.

 

בתחום חקר החקלאות ומדעי הסביבה זכה פרופ' דני זמיר על טיפוח והשבחה של זני עגבניות וגידולים אחרים. פרופ' זמיר פיתח אוכלוסייה של עגבניות תרבותיות שמכילות קטעי DNA ממני בר של עגבנייה המקנים עמידות לעקות כמו יובש ומלח ועמידות נגד מחלות צמחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות משרד החינוך
זוכי פרס ישראל 2020
באדיבות משרד החינוך
מומלצים