שתף קטע נבחר

צילום: נדב אבס, יריב כץ

נמשכת המחלוקת בנוגע לשכר הצוותים הרפואים שנכנסו לבידוד

המחלוקת בנוגע לשכר צוות רפואי שנחשף לחולי קורונה נמשכת, לאחר שהממונה על השכר הודיע שלא יפצו רופאים שלא עובדים בבתי חולים. המשנה לממונה על השכר: "יש פה משהו רוחבי שלא ייחודי לצוותים רפואיים". יו"ר ההסתדרות הרפואית: "מי שנפגע במהלך עבודתו צריך פיצוי"

המחלוקת בין ההסתדרות הרפואית לאוצר בנוגע לשכר הרופאים ששהו בבידוד לאחר שנחשפו לקורונה בעבודה עדיין נמשכת. במרכז המחלוקת עומד שכר הרופאים מחוץ לבתי החולים.

טיפול בחולי קורונה במרכז הרפואי הלל יפה בחדרה (צילום: רפי קורן)
רופאים במחלקת קורונה. צוותי רפואה בבתי חולים שנכנסו לבידוד יפוצו(צילום: רפי קורן)

הממשלה דנה בנושא ביום שני והגיעה להסכמות בנושא. ההסתדרות הרפואית הודיעה לאחר ישיבת הממשלה כי נמצא פתרון למשבר וכי הרופאים יקבלו שכר לפי חישוב הממוצע של שכרם בשלושת החודשים שקדמו למשבר.

 

הממונה על השכר במשרד האוצר, קובי בר נתן, פרסם את פרטי העברת התשלום ואז התברר לצדדים כי ימי הבידוד ינוכו למעשה מימי המחלה של הרופאים וכי הפתרון המוצע תקף רק על רופאים בבתי החולים ולא על רופאי הקהילה ובריאות הציבור.

 

ההבהרה של האוצר עוררה מחאה בקרב הרופאים, שבה תמכו מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב והמועצה לביטחון לאומי, והיום נערך דיון בנושא בוועדת הכספים של הכנסת.

 

"אנחנו לא הצלחנו להגיע להסכם קיבוצי בגלל כל מיני פערים", אמר בדיון המשנה לממונה על השכר באוצר, אפי מלקין. "הוצאנו אישור שבא ואומר את מה שהתחייבנו אז - שכל הצוותים הרפואיים ששהו בבידוד יהיו זכאים למאה אחוז מהשכר. השאלות של חברי הוועדה לגבי ההרחבה לאוכלוסיות נוספות, זו לא הייתה ההתחייבות".

 

הוא הסביר: "ביחס לרופאי מיניסטריון, הם שהו בבידוד לא בגלל שנפגשו עם חולה, אלא בגלל שהיו בישיבת עבודה, למשל עם השר ליצמן. כמו שכל אחד נפגש עם מישהו שעלול להיות חולה אז מבחינתנו יש שוני בין לגבי הדבר הזה. יש פה משהו רוחבי שהוא לא ייחודי לצוותים הרפואיים ולכן הדבר הזה הוא מעט יותר מורכב".

ציון חגי ()
פרופ' ציון חגי. "מי שנפגע במהלך עבודתו צריך פיצוי מלא"

יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי, אמר במהלך הדיון: "מי שנפגע במהלך עבודתו צריך פיצוי מלא, והשכר הבסיסי של עובדי הרפואה הוא יחסית נמוך ובנוי על תוספות של כוננויות, משמרות ותורנויות".

 

"רופאי משרד הבריאות, שנדבקים תוך כדי עבודתם, עובדים יום ולילה במאבק מול נגיף הקורונה ואי אפשר לזרוק אותם", הוסיף. "לכן צריך לכלול גם את רופאי הקהילה, רופאי בתי החולים ורופאי משרד הבריאות. לא יעלה על הדעת שיבואו ויורידו ימי מחלה כשלא מדובר פה במחלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים