שתף קטע נבחר

צילום: נדב אבס, יריב כץ

"טוב בלב לראות את אמא": החלו ביקורי משפחות במשען

בבית האבות בבאר שבע, שבו 14 דיירים נפטרו מקורונה, החל הבוקר סבב ביקורי משפחות בני 20 דקות, והוא יושלם עד יום ראשון. "אמא צריכה להסתפר אבל היא מאושרת", סיפר אחד הבנים. ויש מי שהתאכזב שלא הצליח להגיע היום: "אנחנו תושבי חוץ, לא יכולים לבוא מהרגע להרגע"

 

 

 

"חגיגה מרגשת": אחרי יותר מחודש שבו דיירי בית האבות "משען" בבאר שבע שהו בבידוד, ואיבדו במהלכו 14 דיירים שנפטרו מנגיף הקורונה, החלו היום (ה') המשפחות לבקר את יקיריהם. קיום המפגשים, בני 20 דקות כל אחד, התאפשר לאחר שבמחוז דרום אישרו את הביקורים, ובעקבות לחצים של ההנהלה על משרד הבריאות.

 

היות שהביקורים מתקיימים באופן מדורג, לא כל המשפחות זכו לכך, אולם סבב המפגשים המלא צפוי להסתיים ביום ראשון הקרוב. "הכול מתנהל לפי הנהלים, הדאגה לבריאות הדיירים וחוסנם הנפשי נמצאת בראש מעיינינו", מסרה הבוקר הנהלת המקום.

אחרי לחצים חוזרים ונשנים: החלו הבוקר מפגשי המשפחות במשען באר שבע (צילום: בראל אפרים)
משפחות הדיירים במקום(צילום: בראל אפרים)

אחרי לחצים חוזרים ונשנים: החלו הבוקר מפגשי המשפחות במשען באר שבע (צילום: בראל אפרים)
דיירי משען בימי קורונה(צילום: בראל אפרים)

אחרי לחצים חוזרים ונשנים: החלו הבוקר מפגשי המשפחות במשען באר שבע (צילום: בראל אפרים)
חגיגות בבידוד(צילום: בראל אפרים)

אחרי לחצים חוזרים ונשנים: החלו הבוקר מפגשי המשפחות במשען באר שבע (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

אלעד, בנה של רבקה מויאל שגרה במשען כארבע שנים, סיפר על על ההתרגשות שאחזה בו לפני שנכנס בשער. "אני נפגש איתה בפעם הראשונה אחרי קרוב לחודשיים, מאז פורים. זו תקופה מאוד קשה, עמוסה בחרדות ופחדים", הוא ציין. "בהתחלה החשש היה מפני הקורונה, כשאנשים במחלקה הסיעודית נדבקו, הרי היא בקבוצת סיכון. לאחר מכן החשש התחלף בדאגה בגלל הבדידות, כי הם היו תקועים בחדר ולא יכלו לצאת".

 

למרות המרחק הפיזי, אלעד סיפר כי הוא דיבר עם אמו "10-15 פעמים ביום, ולאורך כל התקופה הצוות במשען טיפל בהם כמו שצריך ודאג לפעילויות ולאוכל". עוד סיפר הבן כי אף שלא יכול היה לחבק ולנשק את אמו, בשל הגבלות הריחוק, המפגש היה מרגש ביותר. "לראות אותה עושה טוב בלב, ראינו שהיא בסדר, שנפשית היא שמחה ומאושרת. כמו כל הדיירים היא צריכה להסתפר, זה מאוד חשוב להם, אבל הכול בסדר. אני מקווה שגם אמא שלי, גם אנחנו, וגם כל עם ישראל נוכל לחזור לשגרה כמה שיותר מהר".

 

אריאלה לייבל, ביתה של הדיירת מיצי פקר, הייתה בין היחידות שראתה את אמה בעשרת הימים האחרונים. "לפני כשבועיים אישרו לי להיות מטפלת אישית שלה, כך שזה אפשר לבוא ולעזור, אבל אחיותיי לא יכלו לעשות זאת. אין מילים לתאר את העבודה של הצוות כאן. אני ממשיכה להגיע אליה בכל בוקר, והנה הגענו ליום הזה. אנחנו מאוד מתרגשות. לפני כמה ימים חגגנו לה יום הולדת, גם האחיות שלי חגגו איתה דרך הגדר".

אחרי לחצים חוזרים ונשנים: החלו הבוקר מפגשי המשפחות במשען באר שבע (צילום: בראל אפרים)
"חגגנו יום הולדת מעבר לגדר"(צילום: בראל אפרים)

 

 

היות שהמפגשים מתקיימים, כאמור, באופן מדורג, היו קרובי משפחה שלא הצליחו לראות את יקיריהם: "משפחות של אנשי חוץ מנהריה ועד ראשון לציון, שלא מתגוררים קרוב להורה ועבורם המפגש דורש הכנות והתארגנות מראש", סיפרה שלומית חלילי מחולון, בתה של אסתר חלילי שגרה במקום.

 

"אני לא יכולה להיפגש עם אמי כי אני תושבת חוץ וההקפצה הייתה מהרגע להירגע". חלילי הוסיפה: "אנחנו מוקירים את העבודה הקשה שעושה הצוות במקום, אבל חשנו פספוס ואכזבה. אתמול בלילה משרד הבריאות אישר למשפחות להיפגש עם הדיירים, אבל הגביל אותם לאדם אחד למשך 20 דקות בלבד. זה לא הגיוני שמשפחות גרעיניות שמתגוררות במרחק של יותר מ-100 ק"מ מבאר שבע ייפגשו בהורה לזמן כה קצר.

 

"אני מפרגנת באהבה ואהדה לכל המשפחות", אמרה חלילי, "אך מבקשת מהנוגעים בדבר לתת תשומת לב לבעייתיות שנוצרה ולאפשר חלון זמן רחב יותר, תוך התחשבות במאמץ הנלווה לכך מצד המבקרים".

 

מרשת משען נמסר בתגובה: "משען באר שבע יזמה ולחצה על משרד הבריאות לאשר בהקדם קיום מפגשי משפחות. לשמחתנו, משרד הבריאות נענה לבקשתנו. קבענו סדר ביקורים על פי הא"ב על מנת לאפשר בהקדם מפגש לכל המשפחות. עד ליום ראשון יתקיים סבב ראשון של מפגשים לכל המשפחות. מצופה מכולם לנהוג בסבלנות. איש לא יקופח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
"משען" בבאר שבע
צילום: בראל אפרים
מומלצים