שתף קטע נבחר

לבנות חומה מחדש: על הבעיות של הפועל ירושלים

למעט עידן זלמנסון, אף שחקן במחזיקת הגביע לא חתום לעונה נוספת. מי צפוי לעזוב, איזה שחקנים מתנדנדים והאם עודד קטש ינסה להתקדם לקבוצה אירופית? תמונת מצב

 

נגיף הקורונה עצר את הפועל ירושלים באחת העונות הטובות שלה בשנים האחרונות. אחרי הזכייה בגביע המדינה בפברואר האחרון, האדומים של עודד קטש כבר התקרבו למטרה המרכזית שלהם העונה - אירוח פיינל פור ליגת האלופות, אחרי שהעפילו לרבע גמר המפעל. כמו כן רשמו הצגה ענקית בפיס ארנה מול מכבי תל אביב וצימקו את הפער בטבלה מהצהובים לשתי נקודות בלבד.

 

בזמן שההנהלה, הצוות המקצועי והשחקנים מלקקים את הפצעים מהעונה שאולי לא תחזור, המחשבות כבר נודדות אל עבר 2020/21, בה יהיו להנהלה לא מעט צרות בבניית הסגל.

 

שחקני ירושלים והגביע (צילום: ראובן שוורץ)
שחקני ירושלים. רובם לא יישארו(צילום: ראובן שוורץ)

 

בירושלים הייתה שביעות רצון מצוות האימון ומהשחקנים לאורך כל העונה עד לעצירתה, כשיותר מפעם אחת הזכירו את האופי הנוח של השחקנים, המחויבות הגדולה של כולם ואת חוסר האגו ששורר בחדר ההלבשה, מה שעוזר לחיבור הגדול שנוצר. ברגע שהעונה הופסקה הרצון המיידי של ההנהלה והצוות המקצועי היה להתחיל את העונה הבאה עם רוב הסגל, אבל ככל שהזמן עובר, אין הכנסות והחשש כי משחקים רבים בעונה הבאה ייערכו ללא קהל, נסיבות שייפגעו קשות בתקציב הקבוצה, גרמו להבנה כי יהיה קשה להשאיר את רוב השחקנים. הבעלים איל חומסקי והמנכ"ל גיא הראל העלו גם רעיון מקורי ליצור שלושה חוזים שונים לאותו שחקן – חוזה עם קהל, חוזה עם קהל חלקי, וחוזה ללא קהל, בניסיון לצאת מהמשבר הכלכלי בצורה טובה.

 

אז נכון שהעונה הזאת עוד לא הסתיימה באופן רשמי, אך בירושלים מסתכלים כאמור כבר על העונה הבאה. הזדמנות טובה לערוך דוח על מצב הצוות המקצועי והשחקנים לקראת 2020/21.

 

אייל חומסקי וגיא הראל (צילום: ראובן שוורץ)
חומסקי והראל. יצטרכו למצוא משאבים חדשים(צילום: ראובן שוורץ)

 

עודד קטש: החוזה מסתיים

אחרי שהגיע להפועל ירושלים באמצע עונת 2017/18 ולקח עם המועדון שני גביעי מדינה, המאמן הלאומי מסיים חוזה. במצב רגיל כנראה שההנהלה הייתה מחדשת לו את החוזה, אבל שני הצדדים נקלעו למצב בעייתי, והמשא ומתן בין הצדדים אפילו לא התחיל. יחד עם זאת, קיים רצון של שני הצדדים לחתום לעונה נוספת. הזמן משחק כמובן לרעת האדומים מאחר וקבוצות אחרות, גם באירופה, יכולות ללטוש אליו עיניים.

 

תמיר בלאט: הכל עניין של כסף

הרכז הצעיר מסיים חוזה אחרי שנתיים במועדון. בעונה הנוכחית הוא העמיד ממוצע של 10.1 נקודות ו-5.4 אסיסטים בזירה המקומית ובליגת האלופות - 7 נקודות ו-4.5 אסיסטים. גם במקרה הזה לצדדים ישנו רצון משותף להאריך את החוזה, אבל כמובן שהכסף יהיה מה שיכריע את הטון בעסקה, כשנכון לעכשיו בלאט עמד על שכר של כ-300 אלף דולר לשנתיים.

 

תמיר בלאט (צילום: אורן אהרוני)
בלאט. אחרי שנתיים יעזוב?(צילום: אורן אהרוני)

 

שלווין מאק: יעזוב

הגארד הגיע לירושלים באמצע ינואר אחרי שנחתך ממילאנו וחתם עד לתום העונה הנוכחית. בקבוצה התמוגגו מהיכולת של מאק בחודשים האחרונים, אבל סביר להניח שלא יוכלו לעמוד בדרישות הכספיות שלו אחרי שהרוויח באיטליה מעל למיליון דולר.

 

ג'ון הולנד ועמנואל טרי: תלוי בירושלים

השניים הגיעו לבירה בתחילת חודש מרץ והספיקו להשאיר רושם טוב, אך לשניהם אין חוזה. במקרה שלהם, מבחינת שכר, לקבוצה לא תהיה בעיה להשאירם.

 

טרנט לוקט: הערכה רבה

הסמול פורוורד עזב את הקבוצה בתחילת דצמבר כדי לשהות לצד אימו, שנפטרה חודש לאחר מכן, ומאז לא חזר בהבנה משותפת שהוא צריך את הזמן כדי להתמודד עם המצב וגם מתוך הבנה שכבר הגיע לו מחליף. בזמן שלוקט לבש את המדים האדומים הייתה הערכה יוצאת דופן מצד ההנהלה והצוות המקצועי אליו, בעיקר מבחינת האישיות אבל גם בכל מה שקשור למשחק ההגנה שלו. אמנם אין לו חוזה לעונה הבאה, אבל לא מן הנמנע שינסו להשאירו.

 

סקוטי ווילבקין מול טרנט לוקט (צילום: עוז מועלם)
לוקט. שר ההגנה(צילום: עוז מועלם)

 

עידן זלמנסון: ללא אופציית יציאה

השחקן היחיד בקבוצה שמחזיק בחוזה מובטח לעונה נוספת.

 

בר טימור: יישאר אם יירד בשכר

הקפטן אמנם האריך חוזה לעונה נוספת, אבל הקבוצה מחזיקה באופציית יציאה מן החוזה עם פיצוי כספי אליו של מעל ל-50 אלף דולר. החוזה המקורי שלו לעונה הבאה עומד על קרוב ל-220 אלף דולר. אחרי עונה מגומגמת ותרומה מועטה באירופה לא מן הנמנע שהחוזה יפתח מחדש עם ניסיון של ההנהלה להוריד משכרו.

 

נמרוד לוי: תלוי באחרים

בקיץ הקודם הפורוורד חתם לשנתיים, אך השנה הבאה היא בעצם אופציה של הקבוצה להשתחרר מחוזהו עם פיצוי. נראה שבמקרה של לוי הצוות המקצועי עדיין מתנדנד. ירושלים תבחן מחדש את שוק הישראלים בעמדה שלו, בטח אחרי משבר הקורונה שצפוי לפגוע משמעותית בשכר השחקנים המקומיים.

 

טימור על הספסל (צילום: עוז מועלם)
טימור. שני הצדדים מיצו?(צילום: עוז מועלם)

 

ג'יימס פלדין: יכול לעזוב עבור פיצוי של 100 אלף דולר

האריך חוזה עד 2021, אבל שני הצדדים מחזיקים באופציית יציאה עד חודש יולי. הפיצוי הכספי שכל צד יצטרך לשלם אם יחליט על פרידה עומד על קרוב ל-100 אלף דולר, כך שבמקרה הזה ירושלים עלולה להפסיד את השחקן הכי טוב שלה בשנים האחרונות במידה ואחת מקבוצות היורוליג תתעניין בו בחזרה.

 

טיישון תומאס: מבוקש

האריך חוזה עד 2021, אבל כמו במקרה של פלדין לשני הצדדים אופציית יציאה עם פיצוי הדדי. תומאס השתדרג העונה מבחינה מקצועית אחרי שהעמיד ממוצע של 13 נקודות ו-6.4 ריבאונדים בליגת העל ו-15.6 עם 6 ריבאונדים באירופה, מה שגם עשוי להכביד על ירושלים ברצון שלו לקבל שכר גבוהה יותר או לעזוב למועדון אחר.

 

ג'ייקובן בראון: מבוקש 2

הגארד שהתפוצץ על הפרקט בגמר גביע המדינה עם 26 נקודות, ותואר ה-MVP, עשה שינוי משמעותי מנטלית ומקצועית, וגרם לכולם בקבוצה להתאהב בו בשנית. בירושלים מודעים לכך שיהיה להם קשה לשמור עליו גם בעונה הבאה, למרות שהוא מחזיק בחוזה, אבל כמו אחרים גם לו יש אופציית יציאה עם פיצוי לקבוצה.

 

טיישון תומאס הפועל ירושלים (צילום: עוז מועלם)
תומאס. אל תתפלאו אם יחתום בקבוצה גדולה באירופה(צילום: עוז מועלם)

 

סולימאן בריימו: מבוקש 3

הסנטר חתום לעונה נוספת, אבל שוב עם אופציה של שני הצדדים. אחרי שנתיים מוצלחות בישראל, גם אותו יהיה קשה להשאיר בלי תוספת שכר משמעותית.

 

נקודת החולשה של הפועל ירושלים היא ללא ספק עם ארבעת הזרים שנתנו את הטון בזכייה בגביע המדינה ובאירופה. עוד במהלך העונה, לפני שחשבו שיתפרץ בעולם נגיף הקורונה, החלו הדיבורים על הניסיון להשאירם לעונה נוספת בעזרת שדרגו כלכלי. אך ההפסדים שמוערכים במעל ל-12 מיליון שקלים כנראה ייפגעו ברצון הזה.

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'יימס פלדין, עודד קטש, תמיר בלאט
מומלצים