שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    "חשוב שתחוו חוויה משותפת"

    ערן וענבל טובול הצטרפו לפרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, משום שלא הצליחו למצוא איזון במטבח - היא אוהבת בשר והוא צמחוני. לעזרתם הגיעה תום בעבור, מורה ומנחה לבישול בריא צמחוני וטבעוני ומנטורית צוות "חיים מאוזנים - חיים טובים" כדי ללמד אותם איך מגיעים לאיזון בבישול משותף וגם נתנה מתכון טעים שישביע את כולם

    בשיתוף אסם נסטלה

     

     

    "החלטנו לסגל אורח חיים בריא יותר, נכנסנו יותר לעולם של הטבעונות והצמחונות ואנחנו מנסים למצוא תפריט שיתמוך בלו"ז הכל כך ארוך והעמוס שלנו", אומרת ענבל וערן מבהיר את הלך העניינים האמיתי: "אני החלטתי והיא מתלווה אליי לתהליך". 

     

    ערן וענבל טובול הצטרפו לפרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים", המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה שמטרתו לסייע ליחידי ומשפחות למצוא את האיזון בתחומים שונים בחיים. השניים חזרו לאחרונה לצפון מתל אביב וסדר היום המשוגע שלהם מתחיל מוקדם מאד בבוקר בגבעת אבני, משם נוסעים השניים לעבודתם בחיפה, חוזרים בערב לחדר הכושר בטבריה ואל הבית הם מגיעים מאוחר בערב. על הדרך הם מנסים להקפיד על תזונה בריאה, צמחונית וטבעונית ורצוי, שפויה. 

     

    "אני צריך איזון ממשי, ברמה שייתן לי ידע איך לשמור על תפריט שיתאים לי וכך שאשמור על הערכים שאני צריך להקפיד עליהם. אני רוצה טיפים לגוון את התפריט שלי ואת המתכונים", סיכם ערן בפרק הקודם.

     

    אל ביתם של הזוג הגיעה תום בעבור, מורה ומנחה לבישול בריא צמחוני וטבעוני ומנטורית צוות "חיים מאוזנים - חיים . "אני מבינה שיש כאן מרדף אחרי האוכל, עם הרבה מתח ולחץ. באתי לעזור לכם להפוך את זה למשהו יותר פשוט וזורם", הוא אומרת.

     

    תום בעבור (צילום: שרון הורוביץ)
    תום בעבור(צילום: שרון הורוביץ)

    "דברו על סדר עדיפויות ועל איך כזוג אתם עובדים יחד כדי להפוך את האוכל למשהו שלא גורם למתחים בבית", אומרת בעבור.

     

    "התארגנו מראש על התפריט שאתם רוצים. תמצאו תבשילים שאפשר להכין אותם מראש כמו מרקים, תבשילים וכדומה. זה אוכל שאפשר לבשל אותו ליומיים שלושה קדימה, לשחק איתו קצת. יום אחד להגיש אותו על פסטה, יום אחר להגיש אותו על אורז. זה יפנה לכם זמן זוגי בערב במקום להתעסק בבישולים".

     

    בעבור שמה דגש על כמה שיותר ירקות בתפריט. "יש הרבה טכניקות ותבשילים שאפשר להכניס לתוכם ירקות – תבשילי קדירה, פשטידות, מאפים. תסתכלו על חומר הגלם ותחשבו מה יהפוך אותו למנה כיפית. אפילו הבאתי עבורכם מנה נהדרת ומתכון של פסטה בולונז מעדשים שחורות - יש בה את כל הטעמים של בולונז, בתבשיל מאד עשיר, מאד מזין, מאד משביע ולא מסובך כלל להכנה" (המתכון בהמשך).

     

    מגבלות האנושיות

    "אני חושבת שאחד הדברים שחשוב להכיר בהם זה שלכל אחד יש את הרגע שמתחשק נשנוש", היא אומרת ופונה לענבל: "זה ממש בסדר שיהיו לך את הדברים שלך, שאת מכינה בשביל עצמך ולבדוק אולי תסכימו על קינוח מתוק ששניכם מסכימים עליו. אולי כזה עם שוקולד מריר, שאפשר להכין ממנו עולם ומלואו.

     

    "נסו כל הזמן מתכונים חדשים. בסוף תמצאו שניים שלושה מתכונים שעובדים לכם שאותם אתם עושים שוב ושוב והם טעימים לכם", היא אומרת". חשוב שתהיה לכם חוויה שאתם מבשלים יחד ויושבים לאכול ביחד".

     

    והנה המתכון של תום בעבור

     

    פסטה מלאה ברוטב בולונז עדשים/ תחליף בשר טחון מהצומח

    זמן הכנה: 20 דקות, זמן בישול: 75 דקות. דרגת קושי: בינוני

     

    המרכיבים:

    2 בצלים, קלופים וקצוצים

    8 שיני שום, קלופות וקצוצות

    שורש סלרי, נקי וקצוץ

    4 גבעולי סלרי, נקיים וקצוצים

    2 גזרים, חתוך לקוביות קטנות

    7-8 עגבניות אדומות, חתוכות לקוביות בינוניות

    סלסלת פטריות, חתוכות לקוביות קטנות 

    2 כוסות עדשים שחורות/חומות או תחליף בשר טחון מהצומח

    100 גרם רסק עגבניות

    כ- 3 כוסות מים

    צרור עלי תימין

    צרור עלי אורגנו

    כף וחצי מלח

    כפית פלפל שחור

    שמן זית

    פסטה מחיטה מלאה

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים שמן זית בסוטאז'/ סיר רחב ומוסיפים בצלים, שיני שום, שורש סלרי וגבעולי סלרי.
    2. מכסים ומאדים על אש בינונית עד להתרככות קלה.
    3. מוסיפים את הגזר לסיר ומערבבים. לאחר 3-2 דקות מוסיפים את הפטריות, ואחרי עוד 3 דקות גם את העגבניות ועשבי התיבול.
    4. מבשלים עד שהתערובת הופכת לתבשיל בעל מסה של רוטב.
    5. מוסיפים עדשים, רסק, תבלינים ומים.
    6. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה. מבשלים כשעה עד להתרככות.
    7. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים. טועמים ומתקנים תיבול.
    8. מגישים עם פסטה מלאה.

     

    אורלי פיינה, דיאטנית קלינית, מנהלת תחום התזונה אסם נסטלה ומנטורית צוות "חיים מאוזנים – חיים טובים", מוסיפה: יש היום תחליפים צמחיים איכותיים שמשמשים כחומר גלם לבישול ביתי ודומים במרקם ובטעם לבשר טחון או לנתחי עוף. החלבון במוצרים אלו הוא חלבון מלא ואיכותי שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. ניתן לשלב בארוחות תחליפי בשר כמנת חלבון איכותית. כאשר בוחרים בתחליף בשר, הקפידו לקרוא את התווית ולבחור מוצר עם כמות מספקת של חלבון, לפחות 10 גרם למנה. עדיף שהמוצר יהיה מועשר בוויטמין 12 Bובברזל".

     

     

    ועוד טיפ של פיינה לאיזון תזונתי למשפחה: "אל תדלגו על ארוחות. הקפידו על 3 ארוחות עיקריות ו-2-3 ארוחות ביניים. שתו מים, הרבה מים. המינון המומלץ למבוגר הוא כ-10 כוסות מים ביום. מעבר לסגולות הבריאותיות שלהם ולהשפעתם המיטבית על תהליכי העיכול ועל חילוף החומרים, למים יש גם השפעה על המראה החיצוני ועל גמישות העור, חיוניות וערנות".

     

    לא פעם אנחנו מרגישים שיצאנו מאיזון, מטרתו של פרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" לעזור לכם להיכנס לאיזון בעזרת צוות מנטורים, כל אחד בתחומו, שיתנו טיפים ועצות שיכולים לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו, כיחידים וכחלק מהמשפחה, כי חיים מאוזנים = חיים טובים. 

     

    בשיתוף אסם נסטלה


    פורסם לראשונה 29/06/2020 09:50

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים