שתף קטע נבחר

צילום: AFP, מוטי קמחי

תוכנית: מפוטרי משבר הקורונה יוסבו להוראה

מיזם של משרד החינוך ושירות התעסוקה מציע לאקדמאים שפוטרו לעבור הסבה ולהפוך למורים. המועמדים יקבלו מענק של 14 אלף שקל לצורך מימון הלימודים ודמי אבטלה. חלקם יוכלו להשתלב במערכת החינוך כבר בספטמבר

משרד החינוך ושירות התעסוקה יוצאים בתוכנית להסבת אקדמאים שנרשמו בשירות התעסוקה, לתחום ההוראה. המיזם יצא לדרך על רקע פיטורי מאות אלפי עובדים בשל התפשטות נגיף הקורונה, והצורך של מערכת החינוך בכוח אדם איכותי למקצועות נדרשים, בהם: מתמטיקה, מדעים, גיאוגרפיה, תנ"ך ממלכתי, לשון, פיסיקה, הכשרה כללית ליסודי ולגיל הרך.

 

משבר הקורונה - כל העדכונים

גני הילדים לגיל הרך מאיימים: "לא ניפתח ביום ראשון"

חזרה למערכת החינוך: "ההורים השתכנעו והביאו את הילדים"

 

בשירות התעסוקה נרשמו מתחילת המשבר כמיליון מובטלים שפוטרו. לפי שירות התעסוקה, מתוך כלל המפוטרים נמצאו כ-40 אלף עובדים בעלי תארים אקדמאיים שיכולים לעבור הסבה לתחום ההוראה. עשרות אלפי המועמדים יעברו מיפוי במסגרתו ייבחרו 450 מורים.

חזרה ללימודים בצל נגיף הקורונה (צילום: יריב כץ)
חזרה ללימודים בצל נגיף הקורונה(צילום: יריב כץ)
 

המועמדים יקבלו מענק לימודים בגובה של כ-14 אלף שקל, שיינתן על ידי מפעל הפיס ושירות התעסוקה. כמו כן במהלך ההכשרה יקבלו הלומדים דמי אבטלה, ובסיומה יוכלו להשתלב בבתי הספר. 

 

 

מועד הכניסה להוראה: 1 בספטמבר

סמנכ"ל עובדי הוראה, איל רם, ומנהלת אגף בכיר הכשרה והתמחות, איריס וולף, שמנהלים את התכנית במשרד החינוך, ציינו כי הכשרת המועמדים תעשה במכללות להכשרת עובדי הוראה או באוניברסיטאות. בכוונת משרד החינוך לפתוח גם מסלולי הכשרה בעיר אילת כדי לסייע במחסור הקיים במורים בעיר.

 

המועמדים יידרשו לעמוד בדרישות הבאות:

- תואר אקדמי ראשון לפחות במקצוע הלימוד, בציון ממוצע של 75 לפחות, ממוסד להשכלה גבוהה בארץ המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה בישראל. אם התואר הוא ממוסד להשכלה גבוהה בחו"ל, נדרש אישור שקילה לצרכי שכר מהיחידה לשקילת תארים במשרד החינוך.

 

- להצליח בריאיון ובמבחן התאמה להוראה וקבלה ללימודים במוסד המכשיר. המועמדים שיופנו למכללות יעברו מיון ראשוני שיבוצע על ידי לשכת התעסוקה

 

תכנית הלימודים תכלול:

שלב ראשון: הכשרה אינטנסיבית, במהלך החודשים מאי-אוגוסט, לקראת הכניסה להוראה בתאריך 1.9.2020. בתום תקופת הכשרה זו יקבלו מרבית הסטודנטים אישור השלמת 80% לימודים לתעודת הוראה.

חזרה ללימודים (צילום: AFP)
חזרה ללימודים בפרדס חנה(צילום: AFP)
 

שלב שני: שלב השמה וכניסה להוראה, שיתקיים בשילוב המשך הכשרה - תוך כדי עבודה בהוראה עם ליווי פדגוגי. המתקבלים לתוכנית ישולבו כמורים בפועל החל משנה"ל תשפ"א, בזיקה לצרכי מערכת החינוך, וישלימו את לימודיהם, לרבות התנסות מעשית במהלך שנת הלימודים.

 

שר החינוך: המשבר הוא הזדמנות פז

שר החינוך, רפי פרץ, מסר: "מדובר בבשורה למשק ולמערכת החינוך, המשבר הוא הזדמנות פז - הזדמנות למערכת החינוך ועוד יותר מכך פתרון איכותי ויציב עבור אותם אלו שאיבדו את מטה לחמם.

 

"ההוראה הוא מקצוע עם שליחות ויש בו היכולת לעצב את החברה והמדינה, ובמשבר הזה ההוראה הוכיחה כמה היא קריטית למשק ולמדינה. אנו פותחים את השערים למערכת עבור אותם מתאימים, ובכך מצפים להשלים את החוסרים במורים שקיימים אצלנו".

 

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, ציין: "קליטה של הון אנושי איכותי במערכת מהווה את אחד מהיעדים האסטרטגיים של המשרד, והמיזם הנוכחי מהווה הזדמנות חשובה וראויה לגיוס של אקדמאיים בעלי ניסיון עשיר בתחומים שונים ולשלב אותם בהוראה.

 

"לצד זה אנחנו ממשיכים לפעול להעלאת אחוז עובדי ההוראה בעלי תואר שני, וגיוס עובדי הוראה מומחים בתחומם, למקצועות כמו מתמטיקה, אנגלית, מדעי המחשב ומגוון מקצועות נוספים. המורים הם עמוד התווך של המערכת ומעצבי פניה, ולאור זאת אנחנו נמשיך לחזק אותם ולקדם".

 

שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, אופיר אקוניס, אמר: "נתוני האבטלה בישראל בעקבות משבר הקורונה מחייבים צעדים איכותיים ויצירתיים, מהירים ויעילים. היוזמה המשותפת הזאת מהווה הזדמנות עבור ישראליים רבים לגלות את ההוראה, מקצוע בעל חשיבות רבה מאוד. בזכות מיזם זה ומיזמים נוספים שצפויים, נוכל לסייע להשיב את המשק למסלולו בהקדם האפשרי".

 

מנכ"ל שירות התעסוקה, רמי גראור הוסיף: "אין משימה יותר חשובה בימים אלה מאשר החזרתם של מאות אלפי האנשים שנפגעו ממשבר הקורונה למעגל העבודה, ולכן מדובר בשיתוף פעולה למהלך גדול, ערכי וחיוני במיוחד, שיוכל גם להעשיר את מערכת החינוך בישראל במיטב הכוחות והמוחות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים