שתף קטע נבחר

רשימת הדרישות של משרד הבריאות: צריך עוד 2,000 מיטות אשפוז

מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב שיגר רשימת דרישות למטה לביטחון לאומי לקראת החורף הבא, ובהן דרישה ל-3,500 תקנים חדשים לאנשי צוות רפואי. החשש: גל קורונה במקביל לגל שפעת ואלפי מונשמים. הניו יורק טיימס מפרסם: ישראל תצא למבצע ענק של 100,000 בדיקות נוגדנים

גל ההדבקה הראשון של הקורונה דעך, ולצד הערכות שגל נוסף עלול לפרוץ בשבועות הקרובים, במערכת הבריאות כבר מסתכלים הרחק קדימה ומזהירים מהחורף הבא. אחד התרחישים המטרידים ביותר את המערכת הרפואית הוא גל הדבקה נרחב בקורונה שיתרחש במקביל למגפת שפעת, ובמשרד הבריאות מסבירים שיש להיערך לתרחיש של 3,000 חולים מונשמים במקרה כזה.

Samson Assuta Ashdod University Hospital  ()
עוד 2,000 מיטות, כ-2 מיליארד שקל. חדר במחלקת קורונה באסותא אשדוד

אף שבתי החולים טרם קיבלו הנחיות להיערכות לגל נוסף בחורף הבא, אתמול (ג') שיגר מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב מכתב לראש המטה לביטחון לאומי (מל"ל) מאיר בן שבת ובו פירט את כלל הצרכים של מערכת הבריאות לחורף הבא. מרשימת הדרישות שהציג בר סימן טוב עולה תמונה מדאיגה באשר למחסור בציוד, מיטות אשפוז, כוח אדם ותרופות בבתי החולים.

 

"אנחנו מוכרחים להיות מוכנים לגל הבא ולנצל באופן מיטבי את הזמן שיש לנו על מנת להיות ערוכים באופן מלא ככל הניתן", כתב בר סימן טוב, ופירט: המערכת זקוקה בין היתר ל-2,000 מיטות אשפוז נוספות בעלות של כשני מיליארד שקלים, ול-3,500 תקנים חדשים לרופאים, אחיות וכוח אדם תומך לבתי החולים.

משה בר סימן טוב נואם (צילום: עמית שאבי)
"לנצל את הזמן שיש לנו". בר סימן טוב(צילום: עמית שאבי)

ההערכה במשרד הבריאות היא כי ההתמודדות עם הנגיף בישראל תימשך עד סוף 2021 לפחות, ובמכתבו ציין המנכ"ל כי האוצר טרם אישר תוספת תקנים של 1,000 אחיות שעליה כבר הוסכם, וגם הזהיר ממחסור חמור בתרופות בכלל ובתרופות למערך הטיפול הנמרץ בפרט. להשלמת המלאי, הסביר, נדרש תקציב של 1.5 מיליארד שקל. הוא גם ביקש תוספת של 100 מיליון שקלים לבתי החולים העצמאיים, למרות העימות עם בית החולים הדסה והמנכ"ל שלו זאב רוטשטיין.

 

"זה טוב שיש תוכנית ויש דרישות", אמר בתגובה פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור. "זה לא צריך לקרות לקראת החורף הבא אלא עכשיו. עכשיו צריך לתקן את מערכת הבריאות. הקורונה יכולה לחזור ביולי וצריך להיערך לאפשרות שהיא תחזור מוקדם יותר ולא רק בחורף. בנוסף, מהי התוכנית בנושא בריאות הציבור? זה צריך להיות בראש סדר העדיפויות שכן זהו התחום המוזנח ביותר".

 

יו"ר ארגון רופאי המדינה ומנהל מחלקת נוירוכירורגיה ילדים בשיבא, ד"ר זאב פלדמן, אמר: "בחורף הקרוב ראוי שלכל חולה תהיה מיטה בחדר ולא במסדרון. ראוי שלכל חולה יהיו מספיק אחיות ורופאים שיטפלו בו. שחדרי המיון יתוגברו בצוותים כדי שלא נמתין בהם שעות ארוכות, שנוכל לראות את רופא הילדים או המשפחה באופן מיידי ושיוקצה לנו די זמן למפגש". לדבריו, "לצורך כל אלה דרוש שחרור מיידי של תקנים לרופאים ואחיות, דרוש תקציב מיידי להוספת מיטות במחלקות הרגילות ובמחלקות הטיפול הנמרץ בבתי החולים הקיימים, ובנייתם המהירה של בתי חולים נוספים".

 

"ישראל תערוך 100,000 בדיקות נוגדנים באוכלוסייה"

בתוך כך פורסם ב"ניו יורק טיימס" כי ישראל תצא בשבועיים הקרובים למבצע ענק של בדיקות סרולוגיות, למציאת נוגדנים, בקרב התושבים. במסגרת המבצע יערכו קופות החולים 100 אלף בדיקות דם שנועדו לבדוק עד כמה התפשט נגיף הקורונה באוכלוסייה, ומהי מידת החסינות שהיא פיתחה בפניו. הבדיקות יראו מי עדיין לא נחשף לנגיף, ומי כבר נחשף ופיתח נוגדנים כלפיו.

 

 

בריאיון לעיתון האמריקני אמר בר סימן טוב: "זוהי המשימה החשובה ביותר - להתכונן לגל הבא, במיוחד בזמן החורף. למזלנו הקורונה תפסה אותנו אחרי עונת השפעת. אבל אנחנו לא יכולים להניח שלא יהיה גל שני, או שהוא יהיה במהלך הקיץ".

 

בעיתון הסבירו כי אם יתברר שחלק גדול מהאוכלוסייה פיתח נוגדנים, אזי ישראל נמצאת בדרך לחסינות עדר, ותהיה מוכנה טוב יותר לגל שני. אך אם רק לחלק קטן מהתושבים יש נוגדנים, מערכת הבריאות תתקשה להתמודד עם העומס שיביא איתו הגל הבא.

 

אמש מסר משרד הבריאות כי מאז מוצאי שבת אובחנו 104 חולי קורונה חדשים בלבד, מהם 43 ביממה הקודמת. זה יותר משבוע למעשה, שיעור הגידול היומי של החולים אינו עולה על אחוז אחד. מנתוני משרד הבריאות שפורסמו אמש עולה כי 5,586 בני אדם מוגדרים כעת כחולים פעילים, ו-10,465 החלימו.

 

 

ביממה הקודמת נרשמה גם עלייה של 4% במספר המחלימים. מצבם של 91 מהחולים מוגדר קשה - עלייה של חולה אחד בלבד לעומת שלשום. בתוך כך, ביממה הקודמת הלכו לעולמם שלושה בני אדם שחלו בנגיף, מה שמעמיד את מניין המתים על 238.

 

מגפת השפעת שפקדה את ישראל בחורף האחרון והובילה אף למוות במקרים מסוימים, הובילה יותר משני מיליון ישראלים לגשת לקופות החולים בבהלה כדי לקבל חיסון. נתוני קופות החולים העלו כי יותר משני מיליון ו-100 אלף ישראלים התחסנו נגד השפעת בחורף האחרון. מדובר ב-כ-23% מאוכלוסיית ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חדר אשפוז לחולי קורונה באסותא אשדוד
צילום: AFP
מומלצים