שתף קטע נבחר

חיטוי שולחנות ותפריטים חד פעמיים: המתווה התל אביבי למסעדות

העירייה הציגה מתווה שכולל שורת הנחיות כיצד להקפיד על היגיינה ובריאות העובדים והסועדים. על הפרק: חיטוי של השולחנות והכיסאות לאחר כל סועד, מרחק של שני מטרים בין השולחנות - והצבת אלכוג'ל על השולחנות

  

 

עיריית תל אביב, בשיתוף איגוד המסעדות והברים הארצי, הציגה היום (ד') מתווה עירוני שיאפשר חזרה לפעילות של מסעדות לקראת סוף השבוע הבא. בתוכנית הממשלתית להחזרת המשק לפעילות נקבע כי עסקי המזון יחזרו לפעילות לכל המוקדם בסוף חודש מאי, וייתכן כי רק באמצע חודש יוני, אולם בעירייה הכינו תוכנית שנועדה להחזיר את חיי הפנאי בעיר לפעילות בהקדם האפשרי.

 

בתל אביב-יפו פועלים כ-2,500 מסעדות, בתי קפה וברים, המעסיקים יותר מ-70 אלף עובדים. המתווה שהציגה העירייה יאפשר לטענתה חזרה מלאה לפעילות בעוד כשבוע, תוך הקפדה על עקרונות בריאותיים ושורה של תנאים וקריטריונים.

 

ההנחיות גובשו בשיתוף איגוד המסעדות הישראלי ובהתייעצות עם מומחים בתחום. על הפרק:

דרישה של ניקיון וחיטוי יסודי של המטבח, הבר, המחסנים, השירותים ואזורי ההסעדה

שמירה על מרחק של שני מטרים בין כל השולחנות; חיטוי השולחנות והכיסאות לפני ואחרי כל סועד.

הצבת מתקני חיטוי בכניסה וכן אלכוג'ל על כל שולחן.

תפריטים חד פעמיים מודפסים על נייר.

הושבה של קבוצות הומוגניות בלבד.

חיטוי מוקפד של כלי האוכל.

הקפדה על ריחוק בין המלצרים לסועדים.

מדידת חום יומית לכלל העובדים.

הנחיות לשטיפת ידיים, לבישת מסכות וכפפות ועוד.

לילך ספיר ורון חולדאי (צילום: מוטי קמחי )
פאב הפיקוק בתל אביב(צילום: מוטי קמחי )
  

 

ראש עיריית תל אביב רון חולדאי אמר עם הצגת המתווה כי "במקום לחכות להנחיות אנחנו מראים שאפשר. אני חושב שבמדינת ישראל, עם הנתונים, שלנו צריך להחזיר את המשק לפעילות יותר מהר. אני מקווה שהדברים ירקמו עור וגידים ושמצד אחד ישמרו על הכללים ומצד שני יתנו לחיים להימשך. אני לא מחליט מתי זה יפתח, אלא גורמי הממשלה, אבל מצד שני כשאנחנו מראים שיש פתרונות, זה ייתן ביטחון למי שמקבל את ההחלטות. העיר שלנו שואבת אליה את כל עם ישראל שבא הנה כדי לחיות, צריך את המסעדות כדי להחזיר את החיים לעיר".

רון חולדאי (צילום: מוטי קמחי )
רון חולדאי מרים לחיים, היום בפיקוק(צילום: מוטי קמחי )
 

לילך ספיר, בעלת פאב הפיקוק ומסעדת המיני בר בתל אביב, אמרה כי "הרצון של אנשים לחזור לשפיות הוא עצום. אנחנו חלק מהשפיות של מדינת ישראל ושל תל אביב. לנו כמסעדנים יש יכולת הרבה יותר גבוהה לשמור על כללי הבריאות מאשר לקוח שקנה משהו בטייק אווי והלך לשבת עם אחרים על איזה ספסל. אנחנו מגדירים ללקוחות איך להתנהג והדברים נמצאים בשליטתנו. הבנו למה סגרו אותנו ב-15 במרץ כדי למגר את הקורונה - ועברנו את זה, הקורונה בשליטה. כעצמאים לא קיבלנו כלום עד עכשיו, למרות ההצהרות. עשינו כל מה שביקשו מאיתנו".

לילך ספיר (צילום: מוטי קמחי )
לילך ספיר(צילום: מוטי קמחי )
 

ספיר הוסיפה וסיפרה איך זה יעבוד: "כשלוקח בא אנחנו לא מחבקים אותו, אלא מסבירים לו שצריך לשטוף ידיים בשירותים או עם אלכוג'ל ששמנו ברחבי המסעדה. השולחנות מחוטאים לפני, התפריט הוא חד פעמי שנזרק אחרי כל אורח, השולחנות במרחק של מטר וחצי אחד מהשני".


 

"מדינת ישראל הונתה אותנו" 

שי ברמן מנכ"ל איגוד המסעדות והברים אמר: "יש לנו מתווה עם שני כללים: אחד זה שמירה על כללי משרד הבריאות והשני זה שנוכל לפעול על פי מודל עסקי סביר. מסעדות וברים אין להם מודל לפעול על פי 50 אחוזי תפוסה או פחות. אנחנו צריכים לעבוד בלפחות 70 אחוז תפוסה, ובעזרת עיריית תל אביב שמאפשרת לנו להשתמש בשטחים ציבוריים יוחזרו לנו את המקומות שאיבדנו בתוך עולם ההסעדה.

 

"מדינת ישראל הונתה אותנו. עמדנו בכל הקריטריונים שביקשו, שילמנו מחיר כלכלי כבד מאוד, ובגדו בנו. אנחנו רואים שאיקאה נפתחת, הקניונים וחדרי כושר נפתחים, ולא מבינים מדוע אותנו סוגרים. לטעמנו זה נגוע בשיקולים זרים ואנחנו מרגישים מרומים".

שי ברמן (צילום: מוטי קמחי )
שי ברמן(צילום: מוטי קמחי )
 

בתוך כך הבוקר פורסם כי גם מרכז השלטון המקומי יוזם מתווה להחזרת המסעדות ובתי הקפה לפעילות מלאה כבר בימים הקרובים, ולא בעוד כחודש כפי שהממשלה מעוניינת במסגרת תוכנית השלבים ליציאה ממשבר הקורונה. ל-ynet נודע כי על פי היוזמה הרשויות המקומיות יימנעו מהטלת קנסות על מסעדות ובתי קפה שיציבו שולחנות וכיסאות במרחב הציבורי הפתוח ללא היתר, ולא יגבו אגרה ממי שיעשו זאת עם היתר. המטרה היא ליצור תנאים שיאפשרו את פתיחת המסעדות ובתי הקפה, תוך כדי שמירה על הנחיות משרד הבריאות לגבי המרחק המינימלי הנדרש בין הסועדים ומניעת הידבקויות.

 

במכתב ששלחו יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס, ויו"ר מרכז המועצות האזוריות, שי חג'ג', לראש הממשלה ושרי האוצר, הפנים והבריאות, כתבו השניים כי "אחד מענפי המשק הנמצאים בסיכון גבוה מאוד לקריסה בימים אלה הינו ענף המסעדנות ובתי הקפה. פורסם כי מחצית מפניות המסעדנים לקבלת אשראי מבנקים סורבו. מלבד הנזק הכלכלי והמשקי הטמון בקריסת אלפי מסעדות ובתי קפה, מדובר בשירות חיוני לציבור, שאם ייפגע, ייקח שנים לשקם. לפיכך, אנו מבקשים לאפשר פתיחתם של המסעדות ובתי הקפה לשירות הציבור, לא רק במתכונת של משלוחים ואיסוף מהמקום, אלא גם בישיבה במקום, תוך מיסוד תו סגול ייעודי לענף זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
פאב הפיקוק בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים