שתף קטע נבחר

צילום: נדב אבס, יריב כץ

סין דורשת מדיפלומטים ישראלים בידוד במתקן צבאי

עשרות דיפלומטים ישראלים ובני משפחותיהם לא יכולים לחזור לעבודתם בסין, מכיוון שהממשלה שם דורשת מהם להיכנס לבידוד במתקן צבאי. משרד החוץ במגעים למציאת פתרון שיאפשר את חזרתם בימים הקרובים

אחרי שהתפרצות הקורונה התמתנה גם בסין וגם בישראל, עשרות דיפלומטים ישראלים ובני משפחותיהם מעוניינים לחזור לשליחותם בסין. אלא שלפי שעה הם עדיין תקועים בארץ, מכיוון שהשלטונות בבייג'ינג מתנים את כניסתו של כל אדם למדינה בבידוד למשך 14 יום במתקן צבאי - כולל דיפלומטים זרים.

נגיף קורונה סין פתיחה מחדש של העיר האסורה בייג'ינג (צילום: gettyimages)
משמר בעיר האסורה בבירה בייג'ינג(צילום: gettyimages)
 

עם הדיפלומטים הבכירים שנמצאים בארץ וממתינים לחזור נמנים שגריר ישראל בסין צבי חפץ והקונסול הכללי בצ'נגדו רן פלג. מאז פרוץ משבר הקורונה עברו הנציגויות בסין למצב שלדי, והן מופעלות על ידי כוח אדם מינימלי.

 

ישראל מנהלת מגעים עם הסינים כדי למצוא פתרון שיאפשר לדיפלומטים הישראלים ולבני משפחותיהם לשהות עם שובם בבידוד ביתי, ולא במתקן צבאי. הסינים לא מוכנים בינתיים לוותר לאף מדינה, ובירושלים מקווים שבתוך כמה ימים העניין ייפתר והדיפלומטים וקרוביהם יוכלו לחזור לסין.

 

 
שגריר ישראל בסין שחזר מסין להתאווררות בארץ עסק ברכש ציוד מגן ומכונות הנשמה שנדרשו בארץ. הוא שב לאחר תקופת בידוד בסין משום שבדרכו לסין בפעם הקודמת נמצאו במטוסו 30 חולי קורונה.

 

דובר משרד החוץ ליאור חייט מסר: "במהלך כל התקופה היו סבבים של שליחים - חצי היו בארץ וחצי בסין. משרד החוץ מתחיל בתהליך של החזרת העובדים לסין, תוך הקפדה על הנהלים הסיניים של ההתמודדות עם הקורונה. הסבב האחרון יחזור בימים הקרובים".

 

בעיה נוספת שאיתה מתמודדים בשירות החוץ היא של דיפלומטים שהוחזרו ארצה בגלל מחלות רקע שמהן הם סובלים. הם נמצאים בארץ כבר חודש וחצי, ולא יכולים לחזור לארצות השירות שלהם.

 

דובר משרד החוץ מסר בנושא זה: "במקרים בודדים שבהם נמצא כי מצבו הרפואי של השליח, בשילוב עם מצב המגפה במדינה שבה הוא משרת, מעמיד את השליח בסכנה בריאותית, הוחלט על הבאת הדיפלומט לארץ במטרה לשמור על בריאותו. כל התהליך היה בהתייעצות עם גורמי הרפואה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נמל תעופה בעיר ווהאן בסין
צילום: רויטרס
מומלצים