שתף קטע נבחר

צילום: AFP, מוטי קמחי

הסטודנטים מוחים: "150 אלף מאיתנו עדיין מובטלים"

יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית סיפר לאולפן ynet על המחאה בירושלים: "היינו הראשונים לעזור, וגם הראשונים להיות מפוטרים, המשק מתעורר אבל אותנו השאירו מאחור. תלמידים יצטרכו לבחור אם ללמוד או לעבוד כדי לכסות חובות"

 

 

סטודנטים מכל רחבי הארץ הפגינו היום (ה') בירושלים. הם טוענים כי יותר מ-150 אלף מהם, שיצאו ממעגל התעסוקה במהלך משבר הקורונה, עדיין מובטלים. "אנחנו מברכים על כך שהמשק מתאושש, אבל עשרות אלפים מאיתנו בלי עבודה, בבתים או בחל"ת. בעוד כחודש מתחילה תקופת המבחנים ורבים יתלבטו - לחזור לעבוד ולשלם את החובות, או לוותר בכלל על הלימודים? אנחנו נאבקים שהלימודים של אף אחד לא ייפגעו, ואף אחד לא יצטרך לנשור או לצאת מהדירה".

 

משבר הקורונה: סיקור נרחב ב-ynet

 

הפגנת סטודנטים כמחאה על זכויותיהם במשבר הקורונה מול המועצה להשכלה גבוהה (צילום: שלו שלום)
הפגנת הסטודנטים: "יוצאים למאבק"(צילום: שלו שלום)
 

הפגנת סטודנטים כמחאה על זכויותיהם במשבר הקורונה מול המועצה להשכלה גבוהה (צילום: שלו שלום)
(צילום: שלו שלום)
הפגנת סטודנטים כמחאה על זכויותיהם במשבר הקורונה מול המועצה להשכלה גבוהה (צילום: אלכס גמבורג)
(צילום: אלכס גמבורג)

שלומי יחיאב, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, סיפר ל-ynet: "לפני חודשיים כשהמשבר תפס אותנו, לפני שבכלל הסתכלנו על עצמנו, אנחנו הסטודנטים היינו הראשונים שיצאו לעזור בבתי החולים, לסייע לקשישים. לצד זאת, גם היינו הראשונים שפוטרו ויצאו ממעגל התעסוקה. אנו מברכים על זה שהמשק מתאושש וחוזר אבל צריך לדעת שיותר מ-150 אלף מאיתנו עדיין מובטלים, למחצית אין אפילו רשת ביטחון. בעוד חודש מתחילה תקופת המבחנים, שעד אז אנחנו מקווים שחיי הלילה יחזרו, אבל אז גם הסטודנטים יתלבטו אם לעבוד או ללמוד".

 

- כמה סטודנטים במצב כלכלי קשה?

"לפי החישובים שלנו, מדובר על כמה עשרות אלפים. לא מדובר רק על השכבות החלשות, שחטפו את זה הכי חזק, אלא מדובר גם על מעמד הביניים. ההשכלה הגדולה של היום זה לא כמו פעם, היום זה כל עם ישראל, הסטודנט עובד חצי משרה ומעלה כדי לממן את עצמו. הפגיעה שחטפנו היא שכל ההכנסות שלנו נעלמו - וההוצאות הולכות ונערמות".

  

 
הפגנה מחאה סטודנטים על זכויות ב משבר נגיף וירוס קורונה הקורונה מול המועצה ל השכלה גבוהה ירושלים (צילום: שלו שלום)
(צילום: שלו שלום)

הפגנה מחאה סטודנטים על זכויות ב משבר נגיף וירוס קורונה הקורונה מול המועצה ל השכלה גבוהה ירושלים (צילום: שלו שלום)
(צילום: שלו שלום)

 

- איך אפשר לעזור לסטודנטים? מה אתם דורשים?

"בנינו בחודש האחרון מעין אסטרטגיית יציאה לצעירים. צריכות להיות לה שתי זוויות: אחת מדברת על הנחת רשת ביטחון לכל אלה שנפגעו", הסביר יחיאב. "אנחנו לא מבקשים להוציא שקל על מי שלא נפגע. לכל מי שנפגע, אנחנו מבקשים לייצר רשת ביטחון עם מענקים, הלוואות וקרנות סיוע, ולצד זאת צריך לייצר אסטרטגיה שמחזירה את הצעירים לשוק התעסוקה. כבר עכשיו הסטודנטים מספרים שאומרים להם שגם ברגע שהשוק יתאושש - לא יוכלו להחזיר אותם".

 

- מתי אתם אמורים לחזור לשגרה מלאה?

"אנחנו חוזרים לקמפוסים לאט לאט. הרגולטור ומשרד האוצר הם הראשונים שצריכים לקחת אחריות עלינו. היום אלפי סטודנטים מגיעים כדי להשמיע את קולם".

 

יחיאב נשא דברים בהפגנה: "אנחנו עומדים פה בשם 350 אלף הסטודנטים בארץ, זועקים בשם ציבור שלם שהוא עתידה של המדינה הזאת. אותו דור שכשהמשבר הכה, אף שהוא הכה בו ראשון וחזק, לא חשב פעמיים והתנדב בהמוניו למען הקשישים בפרט והנזקקים בכלל. אך בימים אלה, כשהמשק מתחיל להיפתח בחזרה והשגרה כבר מעבר לפינה, הסטודנטים מגלים שדווקא אותם השאירו מאחור. הפתרונות המקיפים שהצענו נשללו והוחלפו בפלסטר דק, וחוסר השוויון באקדמיה הולך וגדל. זוהי אינה אזעקת שווא - אנחנו עומדים בפני דור אבוד שיאלץ לוותר על לימודיו לטובת סגירת חובות, למשכן את עתידו ולאפסן את חלומותיו. זוהי אינה גזירת גורל! אנו קוראים מפה למקבלי ההחלטות באוצר ובמועצה להשכלה גבוהה להתעורר ולהתעשת, לפני שיהיה מאוחר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלו שלום
מחאת הסטודנטים בירושלים
צילום: שלו שלום
מומלצים