שתף קטע נבחר

חוזרים לכדרר: כך תיראה עונת הכדורסל

אחרי החזרה המיוחלת, במינהלת הליגה יקימו ועדה מיוחדת שתחליט איך תושלם העונה. מסתמן: קבוצות יוכלו להחתים זרים חדשים ויארחו במגרש הביתי שלהן. הליגה אמורה להסתיים בסוף יולי. תשובות לשאלות הבוערות

דירקטוריון מנהלת ליגת העל בכדורסל החליט אתמול (שישי) ברוב קולות על חידוש הליגה החל מה-20 ביוני בהתאם למתווה שאושר ע"י משרד הבריאות. לא כל הפרטים סגורים עדיין אבל יש סוג של תוכנית רקע שעל פיה תתבסס החזרה למגרשים, אז רגע לפני שיתקבלו החלטות סופית החלטנו לעשות לכם קצת סדר במה שקרה ביממה האחרונה ובמה שעתיד לבוא.

 

פרנקל: "יום שמח לאוהדי הכדורסל. קהל? אולי ביוני"

עושים סדר: תהיה יורדת, גמר הפיינל-פור בסוף יולי

"אנשים הגיעו עם החלטות מהבית"

למרות הבעיות, ההחלטה שהתקבלה נכונה / טור 

 

מתווה והחלטות עתידיות

הדבר הראשון שהקבוצות יצטרכו לפעול לגביו הוא החזרת הזרים לארץ מארה"ב, כשהתאריך הנקוב הוא עד ל-17 במאי, זאת כדי שיוכלו להיכנס לבידוד של שבועיים.

 

הרצון של משרד הבריאות היה להכניס את הזרים למלונית כדי שלא יופרו תנאי הבידוד. אך בעקבות ההפסדים הכלכליים של הקבוצות ורמת המחיה במלוניות, פרנקל התעקש לשכן את השחקנים בדירות הקבועות, כך שכל קבוצה תאלץ לטפל בעניינים הלוגיסטיים של כל אחד מהזרים שלה מבלי שהוא ייצא מהבית.

 

הפועל ירושלים מכבי תל אביב (צילום: אורן אהרוני)
חוזרים בקרוב(צילום: אורן אהרוני)

 

מה שעלול להשתנות הוא זמן הבידוד, במנהלת הליגה פועלים יחד עם משרד הבריאות על מנת לשנות את ההנחיות. בפועל מדובר על שבועיים בהם הזרים לא יוכלו לצאת בכלל מהבית, גם לא לאימונים. הרצון הוא להפחית את מספר הימים בבידוד באמצעות בדיקות קורונה שתרכוש מינהלת הליגה, כשכל שחקן יהיה מחויב להיבדק פעמיים.

 

דבר נוסף שהשתנה בתוכנית הוא הכוונה לשחק רק בשני אולמות. משרד הבריאות החליט שכל קבוצה תשחק באולמה הביתי, כך שקבוצות מרוחקות כמו הפועל אילת, מכבי חיפה או גלבוע/גליל לא יצטרכו לשהות באיזור המרכז בכל תקופת האימונים והמשחקים, דבר שיחסוך למועדונים הרבה כסף. אמנם כל הקבוצות העדיפו את האופציה הזאת ,אבל יש  קבוצה אחת שעלולה לשלם מחיר בעקבות ההחלטה והיא הפועל חולון.  האולם בחולון יהיה תפוס כמו בכל שנה בחודשים יולי-אוגוסט לטובת תערוכת הלגו, מה שייאלץ אותה לעבור לשחק באולם אחר. על הפרק עומד מעבר לזיסמן ברמת גן. בחודשי הקיץ ידוע שאולמות הכדורסל משמשים לכל מיני אירועים לילדים, כך שצפויים להיות שינויים נוספים.

 

פרנקל מגיע לישיבה (צילום: עוז מועלם)
פרנקל מגיע לישיבה אתמול(צילום: עוז מועלם)

 

לו"ז ושיטת המשחקים

ב-1 ביוני הקבוצות יתחילו להתאמן באופן רשמי, ב-20 ביוני תתחדש הליגה עם השלמת המחזור האחרון של הסיבוב השני. הכוונה היא בעצם לערוך 40 משחקים כשמשחק הגמר צפוי להיות ב-30 ביולי.

 

במינהלת הליגה הציעו בתחילה שיטת משחקים חדשה בה דובר על השלמת המחזור ה-22,  ובסיבוב השלישי קיום בית תחתון ובית עליון (חמישה מחזורים). לאחר מכן ישוחקו סדרת רבע גמר פלייאוף (הטוב משלושה) והפיינל פור. כשבסך הכול יהיו בין 51-47 משחקים, במקום 100 שהיו צריכים להיערך במקור.

 

נכון לעכשיו, כנראה שהתוכנית הזאת תשתנה בהתאם להחלטות שיתקבלו בוועדה שתוקם בשבועיים הקרובים. מה שבטוח הוא שהמשחקים יתקיימו במתכונת של שני מחזורים בשבוע, שמונה הראשונות יעפילו לפלייאוף והאחרונה בטבלה תרד לליגה הלאומית.

 

 

מי יזכה בצלחת? מנקו, זוסמן, מונרו ופלדין (צילום: עוז מועלם)
יהיה פיינל פור(צילום: עוז מועלם)

 

הזרים יגיעו?

כפי שכבר פרסמנו, יש לא מעט זרים שלא מעוניינים לחזור לארץ מסיבות בריאותיות, מקצועיות וכספיות.

 

הסיבה העיקרית היא כמובן כלכלית. המועדונים מנסים לחסוך בעלויות ומתכוונים להציע לזרים שלהם תשלום של חודש אחד במקום של שלושה חודשים. בנוסף בקבוצות לא מתכוונים להגיע בסגלים מלאים, אלא להחזיר מספר מצומצם של זרים. "להגיע לישראל בשביל לשבת בבידוד, לעזוב את המשפחה ואז לשחק בשביל שכר של חודש אחד, זה לא ממש משתלם", מספר  שחקן זר בליגה.

 

מבחינה בריאותית, לא מעט זרים מפחדים להסתכן בהידבקות בנגיף במהלך הטיסה שלהם מארה"ב לישראל, וכן בהדבקה בתוך בליגה עצמה. "זה מצב מאוד מסובך", מספר זר אחר בליגה, "אני מדבר עם לא מעט זרים וכולם חושבים את אותו הדבר, מצד אחד יש את ההתחייבות למקצוע, אבל מצד שני יש חשש להידבק. בישראל התחילו לפתוח את המשק, אנשים מסתובבים בחוץ ויכולים להידבק שוב, בארה"ב זה עדיין קצת יותר קפדני כי הקורונה עדיין באוויר, החשש הכי גדול של רובם זה להדבק מתישהו בתוך התהליך, אם זה בטיסה או מכל אדם בליגה". כרגע התוכנית מדברת על כך שאם שחקן יידבק, הוא וקבוצתו יישלחו לבידוד של שבועיים. אבל זה עוד עשוי להשתנות.

 

 

בראון בטירוף (צילום: ראובן שוורץ)
ג'ייקובן בראון. יגיע לארץ?(צילום: ראובן שוורץ)

 

מבחינה מקצועית מדובר בהחלטה לא קלה. מצד אחד יש שחקנים זרים שלקבוצות יש אופציה עליהם לעונה הבאה, כך שבמידה ולא יגיעו לא בטוח שאותה קבוצה תרצה לחדש את החוזה. מצד שני ישנו עניין הזמן. הליגה אמורה להסתיים בסוף יולי, בזמן ששחקנים כבר חותמים בקבוצות אחרות לעונה הבאה, בטח כשמעל ל-25 ליגות באירופה סגרו את העונה באופן רשמי ויתחילו את עונת המלפפונים מוקדם יותר. מה שגם אחרי תקופה כ"כ ארוכה בלי אימונים ומשחקים בעקבות הקורונה, השחקנים מסתכנים בפציעות.

 

סגלים

ישנו חשש כבד שעם הקיצוץ במספר הזרים ואי הגעה של זרים מסוימים הרמה של הליגה תרד משמעותית. כך שבמינהלת הליגה יבחנו בוועדה המיוחדת שתוקם גם את אפשרות לחלון העברות. הרעיון נכון לעכשיו הוא  לתת עשרה ימים אחרי שתפתח הליגה כדי להחתים זרים חדשים, כאשר הן לא יוכלו להחתים זרים מקבוצות אחרות בליגה. אפשרות נוספת היא להחתים שחקנים ישראלים מהליגה הלאומית, זאת במידה והליגה לא תחזור.

 

בהתחלה, בעקבות החשש לירידה באיכות הליגה, רצו להטיל סנקציות על קבוצות שלא יגיעו בסגל הכי חזק שלהן, אבל בעקבות הבעיות הכלכליות של הקבוצות ראו שאין בעצם טעם בסנקציות לא הוגנות. לדוגמה, בהפועל ב"ש השחקנים חתומים עד מאי, כי ידעה שלא תשחק בפלייאוף.

 

יאניס ספרופולוס  (צילום: ראובן שוורץ)
יאניס ספרופולוס . איזה סגל יהיה למכבי?(צילום: ראובן שוורץ)

 

כסף וקהל

בעקבות ההחלטה של משרד האוצר לא לפצות את הקבוצות, במינהלת הליגה החליטו להעניק לכל קבוצה 550 אלף שקל, כאשר כבר ביום ראשון הן יקבלו מקדמה על סכום של 200 אלף שקל. כמו כן עדכן פרנקל כי המנהלת תקבל מעצם חזרת הליגה 6.5 מיליון שקל מגורמים שונים כמו הטוטו וזכויות שידור  זאת בתקווה לקבל בהמשך את הפיצוי הדרוש ממשרד האוצר, כשבינתיים הקבוצות סופגות את הנזק הכספי.

 

התקווה הנוספת במינהלת הליגה היא לקבל אישור להכניס קהל. ב-14 ביוני תבחן הממשלה מחדש את ההתקהלויות ללא הגבלה, ברור לכולם שהאולמות לא יוכלו להיות מלאים לחלוטין, אבל הקבוצות גם יסתפקו במספר מצומצם של אוהדים, זאת מאחר שלא מעט קבוצות מתבססות בתקציב שלהן על מנויים ומכירת כרטיסים.

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
דני אבדיה
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים