שתף קטע נבחר

ילדים יוצרים שינוי בתקופת הקורונה

סיוע לחולי סרטן, בניית מתקן לטיפ לשליחים, למידה משותפת עם ילדי החינוך המיוחד ושיחות וידאו עם ילדים מכל העולם, הן חלק מהיוזמות שמקיימים ילדים בתכנית "יוצרים שינוי" בתקופת הקורונה. צפו

"יוצרים שינוי" היא תוכנית חינוכית בינלאומית שמעודדת ילדים ליצור שינוי חיובי בתחומים שמפריעים להם. בישראל התכנית מנוהלת על-ידי עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון ומשרד החינוך, ופועלת בכ-700 בתי ספר.

 

מתחילת השנה ילדים המשתתפים בתוכנית יזמו מאות פרויקטים שיצרו שינוי בתחומים חברתיים וסביבתיים. גם בתקופת הקורונה הילדים לא נחו והצליחו ליצור שינוי משמעותי. ריכזנו חלק מהפרויקטים המובילים מתקופה זו. מוזמנים לקרוא ולקבל השראה ליצירת שינוי:

 

לומדים ביחד עם החינוך המיוחד

תלמידי בית הספר "המגינים" בקריית שמונה הזמינו את תלמידי בית הספר "קורצ'ק" לחינוך מיוחד, ללמוד יחד. צוותים משני בתי הספר שיתפו פעולה בעניין. מנהלת המגינים שרית אוחנה כרסנטי ומנהל בית הספר קורצ'ק טים קוטלרוב חברו יחד.

 

צפו בילדים לומדים יחד:

 

"הזמנו את הצוות המצומצם ללמוד אצלנו", מספרת שרית אוחנה כרסנטי, מנהלת בית הספר 'המגינים'. "הם התחלקו לשלשות של ילדים ומורה, ולמדו באהבה רבה יחד". ומנהל בית הספר 'קורצ'ק', טים קוטלרוב, מוסיף: "הילדים למדו יחד חינוך גופני, אמנות, מחשבים וחשבון ונהנו במיוחד ביצירה בחממת החקלאות, שם הם שתלו והשקו".

 

נפגשים בזום עם ילדים מכל העולם כדי להילחם בקורונה

עידו שפידנלר, נציג ישראל ב"מועצת הילדים של יוצרים שינוי העולמי", התכנס בזום יחד עם ילדים ממלזיה, הודו, סינגפור, בוטאן, דרום אפריקה, סודן והפיליפינים, בשביל לפתור בעיות שקשורות למשבר הקורונה בדיון מרתק שניהלה רותי סובל לוטנברג, מייסדת והמנהלת הפדגוגית של "יוצרים שינוי" ישראל.

 

ראשית, התלמידים שיתפו חלק מהעבודה היפה שהם עושים במדינות שלהם, כמו יצירת תכנית לימודים מקוונת, הפקת סרטונים של סדנאות שבהן משתפים רגשות ורעיונות הנוגעים לאכפתיות, שליחת כרטיסי ברכה לצוותים רפואיים ואף כתיבת שירים מעודדים.

 

ילדים מתוכנית יוצרים שינוי מציעים רעיונות לשיפור העולם ()
איך לומדים בתקופת הקורונה בצורה הטובה ביותר?

 

הנושא החשוב שעלה בפגישה הוא: איך לומדים בתקופת הקורונה בצורה הטובה ביותר? כולם הרגישו ששיטת ההעתק-הדבק של תכנית הלימודים הרגילה ללמידה מקוונת לא מוצלחת. בעיה נוספת שעלתה היא היעדר המיומנות שיש למורים המשתמשים בטכנולוגיה.

 

הדיון היה מרתק והתלמידים התבקשו לשריין שבועיים לסיעור מוחות על פתרונות, רעיונות, מודלים וחלומות לבית הספר כפי שהיה צריך להיות. מוזמנים לצפות במפגש הווירטואלי של הילדים ולשמוע את הרעיונות שהעלו.

 

מרכזים טיפים לחולי סרטן להתמודדות בתקופת הקורנה

ילדים מכפר עילוט החליטו לעזור לאנשים שנמצאים במעגל הסיכון הגבוה בהתמודדות מול נגיף הקורונה, במיוחד ילדים שחלו או חולים בסרטן. לצורך כך, פנו למקורות וחיפשו מידע שיכול לעזור להם, ולאחר שסיכמו פנו לייעוץ רופא מומחה.

 

לאחר מכן העבירו את כל המידע, ההמלצות והעצות באמצעות סרטון, שכל תלמידה צילמה מביתה. והכל נערך ועלה ליוטיוב.

 

צפו בסרטון הטיפים הבריאותיים שהכינו בנות מכפר עילוט:

 

מסייעים לשליחים לקבל טיפ

תלמידי כיתה ו' בבית ספר "נתן יונתן" מפתח תקווה, מצאו פתרון שעונה על שני צרכים: האחד - שליחים שאינם מקבלים את הטיפ שעליו חלק ממשכורתם מתבססת כיון שאנשים לא פותחים דלתות, והשני - ילדים שמחפשים תעסוקה.

 

ילדים מתוכנית יוצרים שינוי מציעים רעיונות לשיפור העולם ()
ילדים מתוכנית יוצרים שינוי המציאו דרך לומר תודה ולהשאיר טיפ לשליח

 

כך נוצר מודל חדש: הכנת ברכה עם ציור לשליח וחיבור שקית למתן טיפ. את המחווה המקסימה תולים על הדלת לפני הגעת השליח כמו בתמונות שלפניכם.

 

ילדים מתוכנית יוצרים שינוי מציעים רעיונות לשיפור העולם ()
"תודה רבה שבאתם, מעריכים מאוד"

 

יוצרים אימוג'ים חדשים

איך הופכים את הילדים לאקטיביים בתקופת הבידוד? ד"ר שרון רחמים מבית הספר לחינוך של אוניברסיטת בר אילן, מסבירה שאחד העקרונות המנחים שלה הוא עיקרון הפרו-אקטיביות - שמזמין אותנו לקחת יוזמה ואחריות ולפעול.

 

כדי לקדם את הפרו-אקטיביות בשגרה, כיתה ז' 5 בבית ספר "חטיבת זאב" בהרצליה, שד"ר רחמים היא המחנכת שלה, מחולקת לוועדות שתפקידן ליזום וליצור. בימים אלו, קידמה ועדת הקישוט מפגש "זום", שבמהלכו הזמינה את התלמידים ליצור פרצופי אימוג'י חדשים המתאימים לתקופה.

 

ילדים מתוכנית יוצרים שינוי מציעים רעיונות לשיפור העולם ()
רעיונות לאימוג'י חדשים שילדים העלו

 

ועדת הקישוט חילקה בעצמה תפקידים לחברי הוועדה השונים: אחריות על פרסום ההזמנה, דרבון תלמידים להשתתף בפעילות, פתיחת ערוץ הזום והזמנת התלמידים להיכנס. הנחיית הפעילות בפועל, וקידום תחרות לבחירת האימוג'י המוצלח ביותר – כולם היו שותפים!

 

"התלמידים שיתפו פעולה בהומור רב, תוך ביטוי אישי בציור, במחשב ובשאר חומרים שיש בבית. הופתעתי מאוד מפרץ היצירתיות ומכיווני המחשבה המסייעים לי לראות את המציאות מנקודת המבט שלהם", מספרת ד"ר רחמים.

 

תלמידים מלמדים תלמידים

נציגי מועצת התלמידים בבית ספר "עמי אסף" במועצה האיזורית דרום השרון, יזמו יריד בו תלמידים מלמדים תלמידים אחרים. כך כל מי שירצה יוכל ללמד את מי שזקוק לפי יכולתו והתחומים שבהם הוא שולט היטב.

 

היריד היה צריך להתקיים בבית הספר באחת ההפסקות הארוכות, אך משבר הקורונה שיבש את התכניות ולכן הילדים החליטו לא לוותר ולקיים רישום מקוון ליוזמה שלהם. הם הכינו טופס גוגל שבו תלמידים המעוניינים במיזם יכולים להשאיר פרטים ותחומי עניין, ולאחר איסוף הרשימות התלמידים "שידכו" בין החברים והם יצאו לדרך.

 

רוצים להכניס את תכנית יוצרים שינוי לבית הספר שלכם? להצטרפות לחצו כאן.  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים