שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    פתרון לריחוק החברתי: בובות במקום סועדים

    מסעדה בארצות הברית עם שלושה כוכבי מישלן מצאה פתרון מקורי במיוחד לתקנות הריחוק החברתי: בובות ראווה ברחבי המסעדה. המלצרים הונחו למזוג להן יין ולשאול לשלומן, כמו כל סועד אחר

    בעוד מסעדנים ברחבי העולם מנסים למצוא פתרונות מעשיים לתקנות הריחוק החברתי, מסעדת "אין ליטל וושינגטון" (Inn at Little Washington) בארצות הברית, המעוטרת בשלושה כוכבי מישלן, מצאה פתרון יצירתי במיוחד: בעלי המקום החליטו לשלב בובות ראווה ברחבי המסעדה, בשביל שהאורחים ירגישו קצת פחות "בודדים" ומרוחקים מהסועדים לידם. התוכנית הזאת תצא לפועל מיד ברגע שהמסעדה תחזור לפעילות רגילה. השף פטריק או'קונל מתכונן למקם בובות ראווה, לבושות בבגדי וינטאז' בסטייל שנות הארבעים, שישבו באיזור השולחנות הריקים.

    בובות במקום אנשים, אין ליטל וושינגטון ()
    בובות במקום סועדים
     

    וכל זה למה? מכירים את זה שאתם רוצים להיכנס למסעדה אבל אז מגלים שהיא ריקה ומתבאסים? בדיוק את הדבר הזה מנסים למנוע ב"אין ליטל וושינגטון", שהיא, אגב, המסעדה היחידה עם שלושה כוכבי מישלן בכל מדינת וושינגטון. המסעדה מפורסמת בתפריטי אוכל מרשימים ובתפריטי טעימות. על אף שהפתרון שמצאו שם הוא מעט תיאטרלי - ויש שגידו גם קצת מפחיד - זו בהחלט דרך לגרום למסעדה להיראות מלאה, תוך כדי כיבוד תקנות הריחוק החברתי.

     

    נראה שאו'קונל מתייחס ברצינות רבה לכל נושא הבובות, לא פחות מהרצינות שהוא משקיע בתפריט שלו: השף החל לעבוד עם חברת תיאטרון מקומית, שתסייע לו להלביש את הבובות בבגדים מתאימים. בנוסף, השף הורה לצוות המלצרים למזוג יין לבובות ולשאול אותן "איך הערב שלכם?", ממש כמו ללקוח רגיל. השף מתכונן להחזיר כבר ביום הראשון לפתיחת המסעדה את תפריט הטעימות הקבוע (660 דולר לסועד עם יין תואם לכל מנה).

     

    אבל זו לא פעם ראשונה שהשף או'קונל, שזכה בפרס ג'יימס בירד על מפעל חיים, מפתיע עם רעיונות מוזרים ויצירתיים: השף נהנה מאורח מסוגנן ומפונפן גם בימים של שגרה, וליום הולדתו ה-40 הוא ערך לעצמו נשף יום הולדת בטירה צרפתית מרשימה. כמו כן, מסיבות הסילבסטר השנתיות במסעדה, נחשבות למקום החם ביותר לחגוג בו בוושינגטון הבירה.

    בובות במקום אנשים, אין ליטל וושינגטון ()
    אין ליטל וושינגטון
     

    עד פתיחתה המחודשת של המסעדה, המאכלסת 23 חדרי אירוח מפוארים, או'קונל מנצל את שטחי הנכס המשתרע על פני 80 דונם, לטובת סיור בגני המסעדה ופיקניק בחצר, בהנחייתם של מומחי גינון וצמחי בר. אם הצלחתם לפרוץ את השמים הסגורים, אז שתדעו כי הסיור הראשון, הכולל מארז פיקניק ייחודי, מתוכנן ליום שישי הבא (22 במאי), ויתקיים באופן קבוע בכל יום שישי, עד האישור לפתוח מסעדות. או'קונל מתכנן לפזר שולחנות ברחבי הגינה השופעת, בשביל אורחים המעונינים לסעוד את הפיקניק שלהם בחוץ, לאחר הסיור בגני המסעדה.

      

    סקרנים? סרט תיעודי חדש של ערוץ PBS האמריקני (שאמור לצאת במהלך השנה הקרובה), ייתן לכם הצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של עליית או'קונל לפיסגת השפים העולמיים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ארוחה בכאילו: בובות במקום סועדים במסעדה בארה"ב
    מומלצים