שתף קטע נבחר

צילום: טל שחר, רויטרס

חופי הים מלאים - המסעדות סגורות: "מפעל החיים נגמר לנו מול העיניים"

בעלי מסעדות החופים סופגים הפסדים קשים, שהחלו כבר כשנסגרה התיירות לישראל - וכעת הם מתארים נזק שייקח שנים לתקן: "כל הזמן היה חשש ממלחמות ומטילים, אבל דבר כזה לא דמיינו. איך ייראה היום שאחרי?"

 

 

מזג האוויר היפה וחופי הים העמוסים מספקים אשליה ששגרת הקיץ המוכרת חוזרת, אך עבור בעלי המסעדות, המצוקה הכלכלית רחוקה מלהסתיים. גם אם תאושר פתיחת המסעדות בסוף החודש, תיירות החוץ לא צפויה להתחדש בקרוב, ולרבים מבעלי העסקים לא נותרה ברירה אלא לסגור את המקומות שלהם. רונן מיילי, הבעלים של מסעדת "הילטון ביי", אומר בכאב: "אנחנו בוכים בשקט, לא עושים רעש גדול. אבל גם אם מסתכלים על היום שאחרי - איך הוא ייראה?".

מסעדת לה מר (צילום: ירון שרון )
"נזק שיישאר לשנים". עידן אסרף ממסעדת לה מר(צילום: ירון שרון )

  (צילום: טל גרשנמן)
"החופים מלאים, והמסעדות סגורות". חוף הצוק בתל אביב, שישי(צילום: טל גרשנמן)

רונן מיילי מבעלי מסעדת הילטון ביי (צילום: ירון שרון )
"מפעל החיים נגמר לנו מול העיניים". רונן מיילי ממסעדת הילטון ביי(צילום: ירון שרון )

עידן אסרף החל את דרכו במסעדת "לה מר" שבחוף בוגרשוב בתל אביב לפני 12 שנים בתור מלצר, והיום הוא כבר אחד מבעלי המקום. הוא מספר שמעולם לא הייתה תקופה קשה מזו. "כל הזמן החשש היה ממלחמות ומטילים, אבל דבר כזה לא דמיינו", אמר. לדבריו, המסעדות נפגעו כלכלית כבר בתחילת התפרצות המגפה בסין: "הפגיעה הייתה אנושה. אחרי שנים מפוארות של תיירות, שכל שנה הכמות עלתה, נוצר נזק עצום שיישאר לשנים. אנחנו מקווים שימצאו פיתרון".

 

גם היזם רונן מיילי, הבעלים של מסעדת "הילטון ביי" שבחוף הילטון בתל אביב, מספר על הקושי לראות את המסעדה סגורה. "זה כואב כי זה מפעל החיים שלנו, ואנחנו רואים אותו נגמר מול העיניים", מסביר מיילי. "כל מה שבנינו בעשר אצבעות סגור, על גבול הנטוש. אנחנו לא יודעים גם מתי זה ייפתר".

 

עונת הרחצה הייתה צריכה להיפתח כבר לפני חודש, אך לפי אסטרטגיית היציאה של משרד הבריאות המסעדות ייפתחו רק בתחילת חודש יוני. "החורף היה קשה ורק חיכינו רגע אחד שהשמש תצא ונוכל לאט-לאט לחזור לעניינים", מספר מיילי. "המצב הזה מחזיר אותנו לא מעט שנים אחורה".

רונן מיילי מבעלי מסעדת הילטון ביי (צילום: ירון שרון )
"לקוחות יישבו בחוף עם מסכה?". מסעדת הילטון ביי(צילום: ירון שרון )

רונן מיילי מבעלי מסעדת הילטון ביי (צילום: ירון שרון )
מסעדת הילטון ביי(צילום: ירון שרון )

מסעדת לה מר (צילום: ירון שרון )
מסעדת לה מר(צילום: ירון שרון )
 

כשהחוף מלא, בעלי המסעדות מתקשים להבין את ההיגיון מאחורי החלטות משרד הבריאות. "כל האנשים שנמצאים בחוף לא מאמינים יותר למה שמספרים להם", טוען מיילי. "זה הקונפליקט שאנחנו נמצאים בו - מצד אחד החוף מלא, מצד שני המסעדה סגורה. אנחנו בוכים בשקט, לא עושים רעש גדול וממתינים לתורנו. אבל גם אם מסתכלים על היום של אחרי, איך הוא ייראה?".

 

לדברי מיילי, במשרדי הממשלה לא טורחים לדבר עם בעלי העסקים ולשתף אותם בתהליך ובתנאים שיידרשו כשיורשו לפתוח מחדש את המסעדות. בעיריית תל אביב לעומת זאת מנסים למצוא פיתרון, והשבוע הציגו בחוף פרישמן לנציגי משרדי הבריאות והפנים מתווה לחזרה לפעילות של חופי הים המוכרזים בעיר. המתווה כלל בין היתר חציצה בפסים זוהרים בין היוצאים לנכנסים לשירותים, הנמכת זרם המים במקלחות והקפדה על מרחק שני מטרים בין השוהים בחוף.

 

עם זאת, מיילי מסביר את חוסר הוודאות בקרב בעלי המסעדות, שנובע גם מהפגיעה האנושה בענף התיירות. "כשבמשרד הבריאות אומרים חזרה לשגרה, מהי שגרה?", הוא אומר. "כמו בשנה שעברה שהיו פה מיליוני תיירים? האם שגרה היא כשכולם נהנים ואין הגבלות? האם מצפים שלקוחות יישבו על החוף עם מסכה על הפנים? יש הרבה סימני שאלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון שרון
רונן מיילי ממסעדת הילטון ביי בת"א
צילום: ירון שרון
מומלצים